En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
vargen

Vargen - utrotningshotad och vacker.

- Det är svårt att vara hjälte när ingen ser på.

Hur gick snacket när "Leila bakar" kom upp som programidé? Är Cameron Diaz ond eller god? Varför tar man frivilligt på sig en trådlös handfree? Är "Stands with a fist" cool eller inte? Vem är facit när det gäller familjelycka? Kommer den så kallade "Foppa-tofflan" att självdö? Exakt hur mycket hat får utlopp i damskobranschen? Är det fruktbart att läsa flera böcker samtidigt? Hur kan man låta bli att hata stavfel av typen "hetro"? Varför toppar "Finn och Fiffi" "Tintin"? Är det Snap som gjort den hårdaste rapsekvensen bland alla 80-talslåtar? Vilken gnagare är det bästa husdjuret? Finns det någon radiopersonlighet av rang? Kommer Magdalena Ribbing någonsin att bli president i något land? ...


- Jag älskar mat! När jag lagar mat gör jag det med hela kroppen, jag liksom knullar maten!

Det här med matprogram är en trend som fortfarande peakar. Heliga guds moder, vad det finns matprogram. Jag har nämnt Leila. Jag kommer att nämna fler. Idag har turen kommit till Per Morberg. Han har arbetat en massa som skådespelare och han är även utbildad kock.
Så här ser Per ut när han är i aktion:

Jag gillar verkligen Per. Jag tycker om att det är skitigt och tärt. Det har varit väldigt mycket rentvättat och småhackande länge (ja, bortsett från t ex Nigella). Han jobbar upp rätt bra med svett, han använder högtrycksspruta för att skala potatis, han kleggar med händerna och han skiter nog i vad folk tycker. Och han jobbar med en dramaturgi sällan skådad i matlagningsprogram. Allt det där är för mig bra. Och att han kan göra som han...

Skrivet av vargen, 2007-07-12

Visa hela (0 kommentarer)


Jag zappade runt på tvn och fastnade ett par minuter hos tv4 och "Boston Public". En av karaktärerna, låt mig kalla honom Rektorn, sitter vid en av skolans publika datorer och ser bekymrad ut.

Kollega 1: (uppenbart less, suckandes) Vi är trötta nu, kan vi inte gå hem? (slår ut med armarna) Vad gör det att någon surfat porr från datorn?
Rektorn: (säger något om att regler är till för att följas och klickar vidare tills hela hans anlete stannar upp)
Kollega 1: Vad? (går närmare så han kan se skärmen - fryser fast)
Kollega 2: Vad kollar ni på? (går närmare så hon kan se skärmen - fryser fast)
(tittarna får se skärmen som på knackigt modem-manér växer fram uppifrån och ner; det är en sida med persiska symboler och bilder på explosioner)
Rektorn: Det är en terroristsida!
Kollega 1: Vi har problem!

Skrivet av vargen, 2007-06-29

Visa hela (0 kommentarer)

I skrivande stund: Laurie Andersson, "Big Science" (1982).

Laurie brukade sommartid frysa in ett par rullskridskor i is, ställa sig själv där i och sedan spela fiol tills isen smält och hon rullade iväg. Jag avgudar henne för det. "Big Science" är en gravt underskattad pärla. Tänk Kate Bush, "Hounds of Love" (1985) och Tori Amos, "Little Earthquakes" (1992). Fast med en fruktansvärt skön knorr. Tänk klassiker. Om jag inte visste, tror jag inte att jag skulle kunna placera skivan rätt i tid. Ens på årtiondet. Och jag tror inte jag kan lyssna mig less på den. Tyvärr kan jag inte beskriva hur bra jag tycker den är, det blir för futtigt. Jag har suddat många försök den senaste kvarten. Lyssna själva! Och se...

Hemmainspelat
Liveshow
(jag är ett enda stort leende)

Und dann...

Skrivet av vargen, 2007-06-28

Visa hela (0 kommentarer)

Jag tycker om serierutor. Överlag. Om det är en endaste serieruta som i sig är serien, är jag helnöjd. Jag har några favoriter och en massa kvar att upptäcka.

Några av mina käraste fynd kommer här (jag har hittat på titlarna):
Nina Hemmingsson
Gymnasiet
Stranden
Telefonsamtal
Jesper Waldenström
...som är så hemlig att det enda som finns om honom på nätet är information från t ex ett bokförlag.
Jan Stenmark
Uppfostran
Framgång
Kattpäls

Serier är skitintressant.

Skrivet av vargen, 2007-06-27

Visa hela (2 kommentarer)

"Dunka mig" är en skön låt om en kvinna som beter sig som killar kan göra utan att det blir sånt otroligt ståhej om det. Några radiostationer tänker inte spela låten. Hon sjunger ju om att bli dunkad.

Vänta lite nu. Om vi ska rensa musikvärlden från texter som handlar om sånt som andra kan ta illa upp för, är det bara att börja stryka på listan. Bort med låtar som handlar om att dricka alkohol, de kan vara stötande för en nykter alkoholist. Låtar som handlar om barn på ett eller annat vis kan vara stötande för de som vill ha barn men inte kan få. Ja, vi får ta bort mat-temat också - tänk på alla bulimiker, anorektiker och de som försöker gå ner i vikt. Bort med låtar som innehåller ord som simma, läsa, dansa, gå, köra bil. Det finns faktiskt de som inte har lärt sig det, fast de har försökt! ...hallå, det går inte att skona alla från allt.

Det finns hur många låtar som helst som handlar om killar som vill ha tjejer. Alla aspekter av tjejer har med all...

Skrivet av vargen, 2007-06-26

Visa hela (4 kommentarer)

Klicka dig fram till trailern till "Leila bakar". Se den och läs sedan vidare här.

*Leila står vid bakbordet* : - Visste ni att jag älskar att baka?
Leila: - /.../ och nu kommer jag att *Leilas händer knådar deg* dela med mig av mina allra smarrigaste *Leila tittar upp och in i kameran* recept. *klipp där florsocker strös över bullar*
*Leila tar fram en plåt ur ugn* - Oj, det här luktar helt gudomligt! *Leila stoppar ner en kaka i smet, tittar in i kameran, ler och blinkar med ena ögat, Leila strör mandel över något, rör om smet i mortel*
Leila: - /.../ och jag börjar med bullar. I mängder! *Leila tar ett bakverk från fatet framför sig och sätter tänderna i i det*
*klipp med glidning över bakverk* Speaker: - Premiär för "Leila bakar". På onsdag, i tv4+.

Vilken idiotsäker programidé. Fullständigt lysande. Leila kan omöjligen vara något mindre än allas...

Skrivet av vargen, 2007-06-25

Visa hela (4 kommentarer)

Det är lätt att bli imponerad av de midsommarstänger vi har i Sverige. Att tänka att visst kan vi. Någon kanske till och med tänker att svenska midsommarstången skulle vinna någon tävling någonstans. Hah! Tänk igen.
[img="/vargen/bilder/http___www1.jpg"]
[url=http://www.ystad.se]www.ystad.se


Åk åtminstone och se en sån här, i Danmark. Ha lite krav på livet! Fler ringar, mer kul.
[img="/vargen/bilder/http___www2.jpg"]
[url=http://www.oresundstid.dk]www.oresundstid.dk


Att åka till lilla Småland kan imponera även den mest hårdhudade. Den här upphäver ju tyngdlagen! Det är en skam om den som designat inte får en fet, månatlig betalning från alla Kulturråd som finns. Trolleri och färgkaskad!

[url=http://www.smalandsmuseum.se]www.smalandsmuseum.se


För att inte tala om vad en resa till Åland skulle göra med ens själ. Försök stå emot den som kan....

Skrivet av vargen, 2007-06-21

Visa hela (0 kommentarer)

Tomas Hemstad är en journalist jag länge har haft ett gott öga till. Idag snubblade jag över informationen att han tillsammans med några andra snubbar, skrivit en bok om något som fångar mig. Dekonstruktion, bland annat. Jag ska kolla upp den.

Läs den här bloggen samt Tomas text i Arbetaren. Jag gillar verkligen Hemstad. Det är något med att han många gånger är på rätt sida av strecken. Hans namn rockar. Dessutom är han förskräckligt het och det ska en president vara. Idag vinner Tomas Hemstad!

Skrivet av vargen, 2007-06-20

Visa hela (0 kommentarer)