En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
vargen

Vargen - utrotningshotad och vacker.

Slam dunk?

"Dunka mig" är en skön låt om en kvinna som beter sig som killar kan göra utan att det blir sånt otroligt ståhej om det. Några radiostationer tänker inte spela låten. Hon sjunger ju om att bli dunkad.

Vänta lite nu. Om vi ska rensa musikvärlden från texter som handlar om sånt som andra kan ta illa upp för, är det bara att börja stryka på listan. Bort med låtar som handlar om att dricka alkohol, de kan vara stötande för en nykter alkoholist. Låtar som handlar om barn på ett eller annat vis kan vara stötande för de som vill ha barn men inte kan få. Ja, vi får ta bort mat-temat också - tänk på alla bulimiker, anorektiker och de som försöker gå ner i vikt. Bort med låtar som innehåller ord som simma, läsa, dansa, gå, köra bil. Det finns faktiskt de som inte har lärt sig det, fast de har försökt! ...hallå, det går inte att skona alla från allt.

Det finns hur många låtar som helst som handlar om killar som vill ha tjejer. Alla aspekter av tjejer har med all säkerhet avhandlats i låtar som killar sjunger. Heterosexuella killars sexualitet är säkerligen ett av de mest genomgångna ämnena i låttexter. Varför ska det vara så svårt att ta "Dunka mig"? Hon är vuxen och vill ligga. Punkt. Jag blir så trött. Självklart vill även en hel del tjejer (precis som en hel del killar)knulla runt, dumpa efter det roliga är slut, spana, flirta, leka, ha våldsamt sex, experimentera, dra en snabbis, komma på en parkeringsplats. Jag avskyr att det finns människor som fortfarande är så efterblivna att de tror att tjejers sexualitet är så väsensskild från killars. Get over it! Slutsnackat. Läs på, kom igen, damma av hjärnan och häng med i matchen.

Det är inte en väg fram att censurera "Dunka mig". Att tjejers sexualitet finns på kartan är en självklarhet och det är lika självklart att det finns massor av varianter på den.

Ha, jag fattar inte ens att jag skriver det här. Det är efterblivet alltihopa! Jag borde ha tigit ihjäl det. Fan.

Tills vidare säger jag: "Frida Muranius äger!"
"Studie Ett", P1

Skrivet av vargen, 2007-06-26 21:10

jag är så äckligt trött på "göm sex" hysterin som sverige driver. vad fan är så censurerat och förbjudet med sex?????? jag kan inte förstå det där, jag har sex med vem jag vill, jag skäms inte, jag är tjej och jag behöver sex. punkt.

Skrivet av skinnybitch, 2007-06-26 21:17

skinnybitch: Word! Jag tycker det är vädervärdigt att kvinnor misshandlas av män inom området sex, men inte hjälper det att censurera "Dunka mig"! Det bara måste gå att försöka förebygga våld och samtidigt fria oss alla från m.o.r.a.l.p.a.n.i.k.

Skrivet av vargen, 2007-06-27 20:13

EXAKT vad jag också tycker! Jag var f.ö. inne på sydsvenskan.se och kommenterade idag, då de faktiskt skrev om just Frida och hennes "Dunka mig gul och blå". :)

Skrivet av Sara, 2007-06-29 18:32

Sara: Vi lär inte överleva en (ordentlig) förändring till det bättre på det här området. Urk!

Skrivet av vargen, 2007-06-29 22:09

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?