En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om utmaning

Medkraft

2013-04-21 18:00 - Medkraft
Utmana sig själv

Jag är inte så bra på det. Jag smiter snabbt. Jag hittar på i fantasin. Och - jag tror nog att jag ganska omedelbart ska dö svältdöden.
Mat är min grej. Eller rädslan att inte få mat. Har funderat en del över varför. Utan att komma fram till något svar.
Efter programmet om 5/2 sättet att äta kanske det finns hopp även för en gammal tant som mig.
Äta fem dagar, fasta två.
Det blir tredje veckan nu. Jag mår bra av det. Koncentrerat, fokuserat, rätt snabbt avklarat och ett resultat. Inget syns ännu på vågen, fortfarande är jag fet. Min kropp protesterar, håller emot, skickar många signaler om fara. Jag talar lugnt till den. Imorgon blir det mat. Imorgon!

Huvudet kan kännas rätt tomt. Fast fullt av mattankar och hungerrädslor.
Med risk för diabetes kändes inte valet så svårt. Förvånar mig också att jag inte vill äta upp dagen efter fasta. Jag tar det lugnt, njuter av det jag äter utan att ladda för dagen-efter.

Harmlöst lite på nätet om tekniken, och börjar tro att jag genat lite i kurvorna. Jag har till exempel inte fastat i 16 timmar. Det ska jag göra idag, eller rättare sagt ikväll, inatt och imorgon förmiddag.

Kommer jag att rida på lyckas-vågen eller dukar andra demoner upp?

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
sugarmama

2010-08-04 05:56 - sugarmama
Färdig!

Jag är klar. Med kockskolan. Helt fantastiskt. Hämtade betygen i måndags. Vilken jävla befrielse! Och medans jag var där, så kände jag att "jag är klar". Såklart fanns där också ett litet hugg i hjärtat, tankar om saknad och fan vad häftigt.

Jag har upplevt så mycket under mina 15 månader på den där skolan. Skaffat nya vänner och ovänner. Utvecklats grymt som människa. Separerat och flyttat. Lärt mig att reda såser, steka pilgrimsmusslor intill perfektion, smakat sötpotatis och polenta, lärt mig att äta räkor och oliver! Fått en stark vetskap om att jag kan komma i tid om jag verkligen vill.

Skolan har varit min fasta punkt i tillvaron. Jag är ju rätt turbulent som person. Jag har verkligen behövt en fast punkt så många gånger. Och då har skolan funnits där. I med öronpropparna och städa stora kylen. Av med huvudet och bemöt gästerna med det bästa humör du har!

Och jag är klar med Västerås. Festerås. Bästerås. För tillfället i alla fall. Jag planerar en resa till Australien och Nya Zeeland med avfärd i september, allra senast i oktober. Ju förr desto bättre. Jag behöver nya ut maningar, ny luft, nytt blod, nya perspektiv.

Västerås är sakert. Under så lång tid har jag inte varit redo att lämna Västerås, jag har haft så mycket kvar här som jag behövde göra. Jag behövde alla vännerna, behövde vandra på alla gator jag aldrig satt min fot på, bli "tjena tjena!" med killen i kassan på Ica Skrapan, gå samma väg till skolan i flera hundra dagar.

Men nu behöver jag göra den här resan. Allra först behöver jag plugga gymnasiepoäng och ta studenten. Det är det projekt jag haft på gång de senaste åren, och jag behöver slutföra det. Jag har aldrig varit särskilt bra på att slutföra någonting. Men jag tror att jag kan förändras! Så jag ska slutföra gymnasiet. Och sen ska jag ut på den här resan.

Jag ska simma med stora vita hajar på stora barriärrevet tänkte jag. Eller i alla fall åka ubåt och titta på stora barriärrevet genom ett fönster. Jag är förvisso mer rädd för havsormar än för hajar, och det är väl mest därför jag vill åka ubåt. Och så kanske jag vill titta på Ayers Rock. Men jag är ju åksjuka klubben, så jag får se hur värt det faktiskt känns att åka dit. Och givetvis se operahuset i Sydney. Leka doktorn kan komma på nån random gräsmatta.

Och sen flyga vidare till Nya Zeeland där jag tänkte njuta av att vara i ett av få länder i världen där det inte finns ormar. Nästan för bra för att vara sant! Och så tänkte jag vwoofa lite. Jobba. Chilla. Simma. Bli kompis med nån skön människa som ser kul ut. Bli bättre på engelska. Kanske bli kär. Uppleva sanslös hemlängtan under jul och nyår. Och så småning om börja tänka på refrängen. När är inte bestämt ännu. När jag är klar. Eller när mitt Working Holiday Visa går ut. Det visar sig. Det reder sig.

(2 kommentarer, senast 2010-08-04 14:17)

Nästa inlägg
LindaLustlig

2009-02-23 17:51 - LindaLustlig
Antog Dianas utmaning

Oki, efter att ha "tvingats" gå hem en timme tidigare än beräknat från jobbet pga att vår IT-enhet inte vill arbeta utanför kontorstid sitter jag nu hemma och funderar på vad jag ska göra för onyttigt för att fira. Eller snarare för att inte reta upp mig, hur skulle det se ut om alla anställda på ett privat företag tvingades stänga ned sina datorer före 16 för att det skulle ske en systemuppdatering?? Att vi sedan haft brandlarm på jobbet och tränat skarpt läge med våra brandrutiner gör väl också att jag behöver göra något totalt onödigt och meningslöst. Har jag bestämt!

Och så såg jag Dianas utmaning och här nedan är min variant:

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga. Hitta inte på ord.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar.

1. Vad heter du? Linda
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lust
3. Flicknamn: Labolina
4. Pojknamn: Laban
5. Yrke: Lokförare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Lumparskjorta
8. Mat: Lasagne
9. Sak i badrummet: Lush badbomber
10. Plats/stad: Linköping!
11. En orsak att vara sen: Lathet helt enkelt!
12. Något man skriker: Lägg av!
13. Film: Life of Brian
14. Något man dricker: Loranga
15. Band: Lustans Lakejer
16. Djur: Lejon
17. Gatunamn: Luntmakargatan
18. Bil: Lada
19. Sång: Live and let die
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Limbo

(1 kommentar, 2009-05-12 16:32)

Nästa inlägg
Leionfrosth

2009-02-22 19:59 - Leionfrosth
Utmaning antagen!

Snodde denna utmaningen av Diana, och jag måste erkänna...jag fick tänka så det knakade, kan ju vara vinets inverkan...men det är förmodlingen för jag skulle hetat Amanda istället för Nadia, det hade varit smidigare.
Garanterat.

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga. Hitta inte på ord.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar.

1. Vad heter du? Nadia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Nere
3. Flicknamn: Nina
4. Pojknamn: Nikita
5. Yrke: Jag kommer djävlar inte på nåt, funkar Nazist?
6. Färg: Nästan cyan
7. Klädesplagg: Nylonstrumpor
8. Mat: Nachos
9. Sak i badrummet: Nån tandkrämstub eller två
10. Plats/stad: Norrköping
11. En orsak att vara sen: Nerrökt som satan
12. Något man skriker: Nolla!
13. Film: Narnia
14. Något man dricker: Norwegian Sock and Sandle
15. Band: No Doubt
16. Djur: Näbbmus
17. Gatunamn: Norsvägen
18. Bil: Nissan
19. Sång: Nocturne no 9
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Nollning

(1 kommentar, 2009-02-23 00:01)

Nästa inlägg
LindaLustlig

Surfade på Dianas blogg och såg en riktigt het brutta, typ en sådan man vill se ut som till sommaren 2009. Följde hennes länk och hittade utmaningen hon hade antagit. Och jag gjorde som det stog och blev imponerad av resultatet. Kolla in utmaningen du också!

(7 kommentarer, senast 2009-02-19 19:45)

Nästa inlägg