En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om stolthet

Medkraft

2009-12-12 21:43 - Medkraft
Nysteg

Så är det gjort! Förra gången var det mer eller mindre med tvång - då hade jag nämligen sålt dom för att få en etsning (eller var det för en tavla). Nu gjorde jag det därför att jag ville! Köpa ett par nya tofflor alltså. Birkenstock ... som vanligt. Fast blå och med viss dämpning enligt expediten. Mina steg känns annorlunda. Tydligare, fastare .... inte mer dämpade men när jag tittar ner på mina fötter upplever jag en känsla av beslutsamhet , stolthet och nästan nästan ......skönhet. Mina framtida steg kommer att präglas av dessa kännetecken!
Och - jag kommer också i fortsättningen att sköta om mina småsår så att den får den omsorg som behövs för att läka. Behövs extra stöd (denna gång i form av ett plåster) så kan jag också ta emot det (lovar att försöka :))

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
LindaLustlig

På svenska är högmod och högfärd dåliga ord med negativ klang. På andra språk är uttrycken mera neutrala, som uttrycket "vainglory". Direktöversatt kan man kalla det för "tom stolthet", stolthet som enbart bygger på ens egen uppfattning om världen och ens plats i den. Allt som jantelagen säger åt oss är fel - för om man ska vara stolt över något man gjort ska det vara något exeptionellt!

Jag tycker inte det behöver vara det. Jag tycker att man ska få känna sig stolt över varje litet steg man själv tar, oavsett hur stora steg andra tar. Jag tror att "vainglory" är till stor hjälp på vägen genom livet.

Därför serverar jag igen min favorit "Vain glory opera", om att stöta på motstånd i livet:

The prayers have been spoken
May the gods be on my side
May they join my way
to bring me victory
Seven at one stroke
My triumph and my pride
They will be history

But behind my enemy's eyes
A soul in disguise
Not only lies

We live to fight the hand of doom
We got the pride to strike a fool
Vain glory be my wicked guide

What's hell without a paradise
What's the night without a day
We would think it's bright
What's a fall if we can't rise
What's a hero at a play
Without a fool to fight

(1 kommentar, 2009-09-15 17:20)

Nästa inlägg