En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om sjuk

fakespear

2009-10-28 20:21 - fakespear
Sjuk onsdagsmiddag

Det blev en inställd onsdagsmiddag denna onsdag. Anledningen var sjukdom, från värdens sida. Jag pallrade mig upp imorse, men kände redan då jag satt på tunnelbanan att det inte kändes bra. Behövde dock komma till jobbet för att hämta min laptop. Då jag var där passade jag också på att hålla i en planerad anställningsintervju, sedan satte jag mig på tuben och åkte hemöver.

Efter en stunds vila hemma kändes det rätt okej, så jag jobbade lite hemifrån. Tänkte dock skriva upp det som en sjukdag, då det känns moraliskt rätt. Får kolla imorgon bitti hur det känns då.

Dock behövde jag ju mat och då vi ändå var två så passade jag på att laga kyckling i ugnen för det var vi båda sugna på. Blev inte så bra idag, potatisen var på dåligt humör och kyckling var felfärgad. Det blev dock gott ändå och med en flaska rött blev det ännu mysigare. Nu står hon i köket och diskar och bredvid mig finns en skål som innehåller bland annat Filidutter. Kan livet bli bättre? :)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
LindaLustlig

2009-06-16 09:25 - LindaLustlig
Sims3

Åh - nu har jag snott en idé från en annan bloggare här - jag kunde bara inte låta bli (förlåt mig Fakespear )

Jag är hemma och är sjuk! Jag blev sjuk i söndags efter att ha rännt runt i regnet som om det inte existerade. Belöningen för en halvmils skogsspringtur och en kvälls Zoukdans (eller tja, jag tittade mest) blev en förkylning. Så nu sitter jag hemma i det soliga vädret och fördriver dagarna med det jag orkar, mestadels TV-tittande. Och med att längta efter ett roligt dataspel typ Sims3.

Nåväl, åter till det stulna blogginlägget. Det gick ut på att utifrån de egenskaper man kan välja till sin sim välja ut de 5 som passar bäst in på en själv. Och här är egenskaperna man kan välja bland:

Aldrig naken
Ambitiös
Arbetsnarkoman
Atletisk
Barnslig
Bokmal
Bra på att kyssas
Bra sinne för humor
Datorsnille
Elak
Ensamvarg
Familjeinriktad
Fegis
Festprisse
Fiskare
Flörtig
Galen
Geni
Gillar inte barn
God
Grinig
Gröna fingrar
Hatar naturen
Hetlevrad
Hopplös romantiker
Hydrofob
Händig
Inget sinne för humor
Ivrig
Karismatisk
Kleptoman
Klumpig
Kockbegåvning
Konstnärlig
Lätt imponerad
Lättsovare
Modig
Neurotisk
Nolla
Oflörtig
Ond
Opassande
Oturlig
Perfektionist
Problem att binda sig
Prydlig
Slabbig
Snackare
Snobb
Snyltare
Soffpotatis
Sparsam
Tankspridd
Teknofob
Tungsovare
Tursam
Tål inte konst
Vegetarian
Virtuos
Vänlig
Våghals
Älskar naturen
Överkänslig

Och vilka tycker då jag att jag är? Vissa egenskaper försvan väldigt fort, andra var det svårare att välja mellan. Men kvar blev dessa 5:

Ambitiös
Klumpig
Snackare
Tursam
Vänlig

Den andra punkten var att sätta egenskaper på sin drömpartner, men eftersom min redan är en fysiskt levande person så hoppar jag över den punkten. Det är nämligen möjligt att den personen inte är överens med mig, och man vill ju inte ha ett bloggbråk här hemma :-) .

(2 kommentarer, senast 2009-06-16 20:57)

Nästa inlägg
LindaLustlig

2009-02-27 16:14 - LindaLustlig
LindaSjuklig

Det är inte så kul att vara sjuk, det tror jag ingen tycker. Jag är rätt manlig när jag är sjuk, till skillnad från min man som håller ut som en hel kvinna när han är sjuk. Tyvärr har det nog tagit mig 10 år att förstå det, trotts ett otal anekdoter genom åren.

Det exempel jag skäms mest över är när min käre man hade varit ute och kört sin gokart, han har haft en sådan där ordentlig sak som kommer upp i 80-100 km/h (tja, eller ngt - betydligt snabbare än de där hyrkartarna man lånar på hyrställena). Tror det var en helg och han var ute nästan hela dagen, då brukar han vara lite mörbultad för det är rätt jobbigt att styra och parrera kurvor och gupp. Dagarna efteråt så klagade han ovanligt mycket över smärta i bålen, vilket jag (som nyutexad sjukgymnast) tolkade som smärtor i bålmuskulaturen då han stabiliserat överkroppen i svängarna. Så jag skällde på honom och retades med honom för att han var en sådan mes som klagade så mycket på lite träningsvärk. Efter en vecka gick han till vårdcentralen - och det visade sig att han hade två brutna revben. Så skäms man rätt mkt som fru och sjukgymnast! Jag hoppas jag lyckats bli mer empatisk sedan dess!

Men nu är då jag sjuk, egentligen bara lite småförkyld med lite feber, men jag känner mig totaldäckad. Yr och svag och orkeslös, illamående och helt enkelt emlig. Men en vårdcentralsläkare skulle nog bara skratta åt mig, för jag förstår att jag objektivt sett inte är särksilt sjuk - men det hjälper inte för jag är en sådan mes! Själv tycker jag att det nog är mest synd om mig i hela världen! Och att DESSUTOM försöka skriva lite på min artikel, tvätta några maskiner och ta hand om diskmaskinen och gårdagens disk känns som ett oöverstigligt projekt när jag faktiskt är SJUUUUK!!

Men fördelen med att vara sjuk är att man faktiskt märker av att man har varit frisk. Dvs en vanlig vardag som varken är trist eller kul, utan bara är, då är det lätt att man bara känner att man är - som i någon slags mellanläge. Och när man blir ordentligt glad och lycklig, då känns det som om den där mellanvärlden är väldigt trist och tråkig. Men när man är sjuk eller olycklig, då förstår man att den där mellanvärlden inte var så pjåkig ändå. Och större delen av vårt liv består ju av den där mellanvärlden, så om man är lycklig eller inte beror helt på inställningen till den.

En annan sjukdomsankedot när jag ändå är inne på sjukdomar. För några somrar sedan seglade jag Fullriggare (en slags gammeldags stor segelbåt för er som inte heller är båtmänniskor) med makens släkt över Laholmsbukten. Jag har åkt en del båt, fast mest finlandsfärja, och eftersom jag har sjömän i släkten så var jag rätt stuttsk innan. Här skulle det inte behövas några sjösjukepiller (att jag blir åkskjuk när jag sitter i baksätet på en vanlig bil och inte kan åka X2000 tåg glömde jag glatt bort).

Och ni kanske redan kan gissa vad som hände? Utan att nämna några detaljer kan jag nämna mig dubbelvikt mitt på båten, min man bredvis hållandes en stor ica-kasse (och vi är fortfarande tillsammans!!) och en stark önskan från min sida att hoppa i sjön. Det kändes som om jag aldrig varit så sjuk - alla ni som haft vinterkräken vet vad jag talar om! Skillnaden här mot vinterkräken var att så fort vi la ankar och jag gick iland så mådde jag bra - RIKTIGT bra. Vändningen gick på typ två steg! Jag mådde bättre än vad jag gjort på år och dar!! Vilket facinerade mig mycket, det kändes som om jag skulle kunna springa ett marathon på studds. Men då släppte min man sanningen - jag mådde inte ovanligt bra utan jag hade bara mått ovanligt dåligt. Och i kontrast till hur sjuk jag varit så var normaltillståndet så mycket bättre.

Därför uppskattar jag livets dalar, för att bättre kunna njuta av utsikten från berget. Om jag bott hela mitt liv på berget så skulle utsikten bli osynlig för mig.

(2 kommentarer, senast 2009-02-28 14:19)

Nästa inlägg
Lilla__Jag

2009-01-20 13:18 - Lilla__Jag
Sjuk :(

Hopp.. här sitterjag hemma framför datorn och har precis pallrat mig hit.. Har legat deckad hela förmiddagen och trott att jag skulle spy och därför ingen skola för mig :( Jag som ville dit! De var lixom första dagen med massa nya lektioner och skit och så sitter jag hr hemma.. känns ju sååå lyckat :/ Jag som ville ha form och se vad som hände i fysiken och skit.. men icke sa nicke.. Här hamnade jag.. hemma med ett nästan konstant illamående.. Var påväg att dra till skolan endå men eftersom att jag inte ätit något på hela dagen så sket det sig...

Igårkväll åkte jag och bror till tessan en snabbis.. Lite trevligt att hälsa på katterna och så :) <3
Sen så på kvällen när vi kommit hem så låg jag halvt deckad i soffan... När jag väl skulle sova så låg jag vaken och kunde inte sova.. känns ju lyckat.. men men.. Sen vakande jag morse och bara ville spy och stod och skakade okontrolerat igen.. fan att de alltid ska hända.. Samma sak för ett år sen.. Då trodde mamma att det var typ en variant på kräksjuka eftersom att jag spydde vilket jag inte gjort nu.. men men.. Hoppas jag kan dra till skolan imorgon i alla fall... men vi får se...

Aja.. nu ska jag gå och försöka få i mig något i magen.. hej svej

(1 kommentar, 2009-01-20 17:53)

Nästa inlägg
Stric

2008-12-06 12:16 - Stric
Vinterkräksjukan igång..

I torsdags åkte min sambo Mona på vinterkräksjukan.. Halva torsdagen spenderades i badrummet, sen har hon mest sovit.. Är väl uppe i ungefär ett mål mat på nästan 2 dygn nu..

Fick just reda på att vår granne maswan just åkt på den också.. Jag verkar dock ha klarat mig, hoppas det håller i sig..

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg