En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om operation

Anka

2009-10-31 18:58 - Anka
Lobotomi

Nu undrar jag nästan om jag måste flytta... Hmpf! Idag blev jag utsatt för lobotomi av Mina Människor. Och inte är dom kompetenta på området. Jag blev lobotomerad genom rumpan!

Dom var i alla fall snälla, och dokumenterade operationen så att jag kan visa er vilka hemskheter jag blir utsatt för.

Så här såg jag ut, intet ont anande före operationen

De lyckades fånga lite bensprattel också, som jag nu har för ont för att kunna klara av.

Här har de gått loss med operationskniven (inte var det nån fin och steril skalpell inte!)

I det vita finns min hjärna. Jag är inte konstig i magen.

Och här har jag hjärnan bredvid mig:

Invändigt ser hjärnan ut så här:

Här har de börjat sy ihop mig igen:

Det blir nog ganska fula ärr när det läker, men alla hårdingar ska väl ha ärr?

Konvalecent:

Nu får jag ta det lungt och vila upp mig, för det gjorde jätteont. Ingen bedövning här inte!

Undrar hur hjärnkirurgin kommer att påverka mig på sikt. Hittills känns det som att jag har tappat rösten fullständigt.

k-(....)

(3 kommentarer, senast 2009-11-03 18:41)

Nästa inlägg

Imöra kl 10 ska jag till Sjukhuset igen, sista behandlingen på 4 timmar, sen har ja en timmes behandling kvar på tisdag. Sen är alla förberedelser för operationen klar. En veckas väntande på skikt röntgen, sen ett par veckor till innan de ska skäras i min mage så det blir ett fräckt R.
Det är inte bestämt än om det blir titthål eller om hela buken ska öppnas. De får man reda på senare minsann. Sen samtidigt hoppas ja få svar om att eventuellt lägga ner stomin innan sommaren. Det vore guld å gröna skogar det. Annars måste man vänta till hösten, pga infektionsrisken som en sådan operation innebär

Men imöra när ja känner mig halvkass, lätt illamående, och inte kapabel att dricka något som är kallare än 25 grader varmt så ska jag lägga mig i soffan å kolla när Färjestad visar hur hockey ska spelas

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

Ja! o lite info då. Bandaget försöker dölja liksom mitt ärr som jag kommer få. För att jag operarat min kära lunga. Får la visa sen när ärret är synligt o fint o underbart.

För henka o jag ska äga beachen i sommar. me våra fina välsmorda o välopererade cancer-fria-kroppar :)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
atte

2008-12-15 20:41 - atte
En välfylld höst

Nu när det är kallt och mörkt här i Umeå kan jag inte låta bli att ta en titt i gamla album och se vad vi gjorde förra året vid den här tiden...

...vi hade precis lämnat Brisbane (ovan) och satt på ett plan på väg till Auckland. Easy living på riktigt.

Den här hösten har varit lite mer uppbokad, jag har jobbat heltid på dagtid sedan oktober. Är anställd av nybildade Codemill här i stan men jobbar med Pelle, Bergner, Fahlgren och co på Ardendo i Danderyd. Det har blivit en Stockholmsresa i veckan och dessutom har jag börjat fota åt Nisse för Coronas webbsajt.

Parallellt med jobbet har jag läst externredovisning, jöken och en fotokurs här vid universitetet. Externredovisningen och fotokursen är avslutade nu och seminariedelen av jöken likaså. Kvar är bara en tenta i januari eller februari så nu börjar det lugna ner sig!

Direkt när jag var klar med hemtentan i ekonomi lyckades jag halka på en isfläck på väg ner till ICA och bryta benet så lite mer att stå i blev det. Eller mindre att stå på kanske. Jag trodde foten var stukad och haltade runt på den till måndag morgon när vårdcentralen öppnade. Jag fick en remiss till röntgen och där såg dom att vadbenet var helt av.

Jag blev inlagd och fastade några dagar i väntan på operation. Drömde om fet pizza och iskall öl... till sist blev det min tur och mitt ben snickrades ihop med en metallplatta och skruvar.

(3 kommentarer, senast 2008-12-16 09:33)

Nästa inlägg