En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om melodifestivalen

fakespear

Nu sover "mina" tre tjejer. En har definitivt feber, en annan förmodligen lite feber och magont, och den tredje äter redan penicillin. Man kan ju roa sig med roligare saker en lördag kväll än att sitta ensam framför en dator och skriva en blogg.

Fast det är inte så illa, jag lär mig nya saker var dag och det är spännande att bara se och analysera.

Helt underbart senvinterdag idag iaf. Första långa promenaden här i Järna sedan den första dagen i September. Så mysigt att titta på alla villor här och fantisera lite. Vill verkligen bo större nu. Ett sovrum hade inte varit så dumt.

Nästa helg är det final i Melodifestivalen, de sista 2 låtarna blev klara i år och jag tycker det känns som ett väldigt lika startfält. Några ballader och några klassiska Schlagerlåtar. Ingen som sticker ut det minsta, även om alla är lyssningsbara. Känns faktiskt som den blekaste finalen på många år.

Av förklarliga anledningar så lägger jag min röst på Herr Jöback. Jag vill ha Paparazzis utanför mitt fönster!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

2009-03-15 10:52 - fakespear
Snart kommer ryssen

Polackerna blev upprörda då Magnus Uggla sjöng "Har vi tråkigt min fru och jag Ringer vi in en skum polack". Vad ska ryssarna säga efter gårdagens pausunderhållning i Melodifestivalen. Den framställde ju inte Ryssland eller Moskva som något trevligt ställe och personerna där verkar ju inte heller vara så trevliga.

Så vi kanske kan förvänta oss en invasion av Ryssland de närmaste dagarna, eller iaf kan man ju hoppas på det.

Melodifestivalen var intressant och spännande och svenskarna gjorde ett intressant val. Inte det gamla vanlliga hederliga poppiga som jag iofsgillar, men fungerar ganska dåligt internationellt. Vi får se om hur Marlena klara sig i Moskva. Med ett bättre scenframträdande, så kan det faktiskt gå riktigt bra.

Sällan en låt vuxigt så mycket med tiden som Snälla snälla, och den växte nästan ända fram. Utan andra chansen hade den hamnat i botten.

(1 kommentar, 2009-03-17 10:21)

Nästa inlägg
LindaLustlig

2009-02-22 13:03 - LindaLustlig
Melodifestivalen

Jag är väldigt facinerad av denna... cirkus. Jag har alltid varit måttligt förtjust i schlager, och har haft svårt att orientera mig i pop-svängen sedan jag lämnade tonåren. Som tur är så har jag på senare år fått möjlighet att återigen bredda min musiksmak och konstaterat att det finns ganska mycket musik att lyssna aktivt på. Dock anser jag mig fortfarande vara svårflirtad.

Därför har jag nog svårt för melodifestivalen i det format det är nu. Detta trotts att cirkusen fick min uppmärksamhet igen tack vara Lordi vinsten (ja, jag röstade!) som förutom hårdrockens inträde i melodifestivalen ledde till att några av våra vänner gifte sig, efter många år tillsammans och tre barn alstrade. Jag ska nog ta ett litet sidospår och berätta om detta innan jag fortsätter ralijera över melodifestivalen.

Hon tjadade om giftemål i mååånga år. Han som är halvfinne tröttnade till slut på att hon inte förstog ett nej, så han ändrade taktik. I stället blev hans standardsvar "Ja, jag gifter mig när Finland vinner melodifestivalen". Jag vet inte hur lång tid det gick mellan detta löfte och födelsen av Lordis bidrag, men det jag vet är att det nog skreks rätt bra från deras TVsoffa den dagen de vann. Hon skrek JA och han skrek NEJ. Och sommaren som följde närvarade vi vid deras bröllop. Så melodifestivalen kan vara skojig ibland.

Nåväl, det jag har svårt för är alla dessa deltävlingar. Jag menar, förr när de bara körde en vända så hade jag väldigt svårt att hitta mer än kanske tre låtar jag tyckte var bra. Och av dessa var det givetvis ingen som vann. Och nu för tiden är det fortfarande ungefär tre låtar som är bra, problemet är bara att man måste lyssna igenom typ 24 låtar (eller hur många är det), plus att man måste höra de halvbra en gång till. Och SEDAN är det strid på kniven om finalplatsen. Det känns mest som "The return for more money" av SVT. Och jag har tyvärr bidragit genom att lägga tre röster på H.E.A.T. Men de gick ju vidare så det var klart värt de telefonpengarna. Synd bara att man stöttar evenemanget.

För att inte tala om programlederskan. Jag har väldigt svårt för hennes vassa humor. Men jag tänker inte såga henne vid fotknölarna offentligt som andra bloggare gör (som om min blogg kan kallas offentlig... den här veckan kommer nog det här inlägget att läsas av max 60 personer. Mitt mest lästa inlägg om en bit kanelbulle är läst av strax över 700. Så det lär inte bli någon folkstorm kring det jag skriver). För jag har fått höra att jag helt enkelt inte tillhör målgruppen. Så det är fullt normalt att jag inte tycker hon är bra, för hon vänder sig till någon annan. Vem detta är vet jag inte, jag är bara glad att det inte är jag! Samtidigt som jag respekterar de som gillar henne - men jag vill gärna veta varför!

(2 kommentarer, senast 2009-02-22 16:02)

Nästa inlägg
fakespear

Då var det bara att börja om, fast då schlagern började om idag var det med väldigt dålig fart. Favorittippade Shirley Klämma gjorde ett mediokert Celine-intryck och Måns älskling blev rejält dissad (disconnected).

Blev dock igen kär Caroline af Ugglas, vilken utstrålning, och vilken ohärlig låt som man ändå älskar. Annars är jag nöjd med utfallet av första tävling. Dock undrar jag hur mycket SVT rökt på för att designa tävlingsupplägget?

Riktigt nöjd med första schlagerfesten oxå, precis lagom fart Sedan fick jag kommentaren "Sexig!" på denna schlagerklädsel. It made my day.

Slutligen, favoritlåten/texten just nu!
"Ooh kiss me
Lick your cigarette then kiss me
Kiss me where your eye won’t meet me
Meet me where your mind won’t kiss me
Lick your eyes and mine and then hit me
Hit me with your eyes so sweetly
Oh you know, you know, you know that yes I love
I mean I’d love to get to know you

Do you never wonder? No
No no no you girls never know
Oh no you girls’ll never know
No you girls never know
How you make a boy feel
You girls never know
Oh no, you girls’ll never know
No you girls never know
How you make a boy feel
How you make a boy

Oh kiss me
Lick your cigarette then kiss me
Kiss me where your eye won’t meet me
Meet me where your eye won’t lick me
Lick your mind and mine so briefly
Oh you know, you know you’re so sweetly
Oh you know, you knowt I know that I love you
I mean I, I mean I need to love

Do you never wonder? No
No no no you girls never know
Oh no, you girls’ll never know
No you girls never know
How you make a boy feel
You girls never know
Oh no, you girls’ll never know
No you girls never know
How you make a boy feel
How you make a boy feel
How you make a boy

Sometimes I say stupid things
That I think well, I mean I
Sometimes I think the stupidest things
Because I never wonder
Oh how the girl feels
Oh how the girl feels

No you boys never care
Oh no you boys never care
No you boys never care
How the girl feels
No you boys never care
You dirty boys never care
No you boys never care
How the girl feels
Oh how the girl feels
Oh how the girl feels"

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg