En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om lycka

bosselagom

Ett stöd i förändrade personlighetsutvecklingar är kanske en framtida största insats för mänskligheten, och denna uppgift kan aldrig bli tillräcklig. Därför behöver gruppen ”pedagogmentorer” tjänstgöra i team. Team, inkluderande professionella pedagoger/psykologer/sociologer som också kan hjälpa volontärerna, pedagogerna och eleverna i den sociala integrationen.

Social integration kan bero på den framtida urbaniseringen. Grunden till välstånd och lycka var en gång endast tillfredsställelse av mat, dryck och umgänge. Begären har blivit fler men engagemanget för respektive begär har varit utan ”flow”. Och att bara acceptera livets gång har marginaliserats. Det behövs en måttstock inom varje livsområde; Bruttonationalekonomi inom det ekonomiska och familjära, Bruttonationallycka inom det andliga och sociala, Bruttonationalhälsa inom det fysiska och mentala. Dessa måttstockar behöver en ständig uppdatering, och det bör vara pedagogmentorernas uppgift att driva. Att försöka se till helheten i vårt samhälle!
Ta t.ex. motsvarande pingströrelsen i SydKorea för välfärden och Bhutans lyckobegrepp som livsstilar för stress eller lugn. Hur använder vi vår tid? Vad är alternativet för Västeuropas oreligiösa andlighet? En alternativ syn på utvecklingen, en helhetssyn.

Pedagog- och Volontär-mentor; en tjänstgörande eller ideellt tjänstgörande person som vägleder någon. Volontär Mentorns roll kan ta sig många olika uttryck, och utövas med allt från lösa tyglar och en demokratisk stämning till mycket fasta ramar och förhållningsregler för eleverna, vilket ofta blir en fråga om lokala kulturella sedvänjor. Utgångspunkten bör alltid vara från demokratiskt utformade sedvänjor i syftet integration.
En annan uppgift är också Controller; personalcontroller och kvalitetscontroller. Dessa yrkes- / sysselsättnings-roller kan variera starkt, men beteckningen controller kan indikera att rollen innehåller analys och rådgivning.

(en av många sammanfattningar om nya tjänster, jobb, sysselsättning, Gott Nytt År!)

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

Smärtan och ledan är grundupplevelser här i livet, lyckan är en förnimmelse.

Smärtan att sakna det man strävar efter, och ledan som infinner sig när man når fram till det. Jämfört med demokrati, som fungerar så länge man strävar efter den, och kaoset som infinner sig då man tror sig nått den. Och det var här alliansen misslyckades, otryggheten hann ifatt dem. Och den enkle medborgaren famnade efter raka rör och fasta bestämmelser. Och 20 % hoppar på i vallfärdsvalet i fascistiska domäner. Och skapar stor förvirring om vad viljan är hos oss! Politikerna tycks bara ha ovilja för samarbete i detta nya politiska landskap …..

Var är vi om femtio år? Vart är vi på väg i en alltmer orolig värld? Vilka ska stå på kommandobryggan och vem bestämmer kursen som rorsman ska följa? Det är detta - vart Sverige är på väg - som nästa val egentligen borde handla om, inte detaljer i en budget…………….

Julröra 2014
Annie Lööf verkar tro att hon leder oppositionen. Anna Kinberg Batra pratar på, men vägrar ge besked om i vilken riktning hon tänker ta Moderaterna. Björklund har gömt sig och Hägglund famlar. Miljöpartisterna har kört i diket, liksom i förbifarten, medan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vevar med knutna nävar. Statsministern springer runt och slår igen och öppnar dörrar med en frenesi som leder tankarna till bröderna Marx.

MITTENPARTIERNA, S och M, SISTA CHANSEN !

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2014-12-10 06:59 - bosselagom
Hundsjälen

Lycka, det är att ha en hund i närheten, hon sköter sitt, jag mitt, vi umgås.
Man går ut med hunden. Det går utför med människan, MAN LEVER MED HUNDEN,
Hunden känner på sig då människan är låg och lägger sig intill. Man håller ihop. Hunden lever i nuet. Hunden är varm och förståndigare än en människa som slits av minnen och planer. Hunden dömer inte. Hunden är en vän. Hunden är mycket mer lämpad för livet och levandet än människan.
Här kan vi min själ och dag tala om själ.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
bosselagom

2014-12-09 09:33 - bosselagom
Öppna landskap

Vad är det vi har att förlora? Svenskarna sägs vara det lyckligaste folket efter australiensarna. Trots det är vi bara inkastade i denna värld och vet inte varför och vi förstår ingenting. Alltså är vi alla lika utsatta. Vi bör försöka hjälpa varandra i denna utsatthet.

Jag trivs bäst i öppna landskap nära havet vill jag bo några månader om året så att själen den får ro. Jag trivs bäst i öppna landskap där vindarna får fart där lärkorna står högt i skyn och sjunger underbart. Där bränner jag mitt brännvin själv och kryddar med johannesört och dricker med välbehag till sill och hembakt vört.

Jag trivs bäst i fred och frihet för både kropp och själ, ingen kommer i min närhet som stänger in själ. Jag trivs bäst när dagen bräcker när fälten fylls av ljus. Jag trivs så bra i öppna landskap fylls av ljus när tuppar gal på avstånd till närmsta hus, stilla natt för både kropp och själ.

Jag trivs bäst när havet svallar och måsarna ger skri när stranden fylls av snäckskal med havsmusik uti. När klara och det enkla får råda som det vill, när ja är ja och nej är nej och tvivel ligger still. Då binder jag en krans av löv och lägger den vid närmsta sten där runor ristats för vår skull nån gång för längesen.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2009-05-15 00:52 - Balansant
Jessica

har inte mycket att säga egentligen... faktum är att ja skulle egentligen kunna skriva en hel jävla roman om rubriken till den här bloggen som i detta fallet är JESSICA..

Jessica är min absoluta bästa vän har förmodligen alltid varit de å kommer förmodligen alltid att vara de.. så för att göra en väääääääädligt lång blogg kort så har ja bara några få saker att säga..

JESSICA DU BETYDER SÅ JÄVLA MYCKET FÖR MIG VILKET JAG HOPPAS ATT DU VET!!
DU FINNS VERKLIGEN ALLTID DÄR FÖR MIG OAVSETT TIDPUNKT ELLER VA DE ÄN GÄLLER
Å ETT ENORMT STOOOOOOOORT TACK FÖR HJÄLPEN IDAG DET VAR OVÄRDERLIGT
OM ALLA HADE EN VÄN SOM DIG SÅ SKULLE ALLA VARA JÄVLIGT GLADA MEN DOCK SÅ E DE GRYMT MÅNGA SOM ALDRIG KOMMER ATT FÅ UPPLEVA DEN HÄR SORTENS VÄNSKAP. MAN KAN NOG JÄMFÖRA VÅRAN VÄNSKAP MED ATT HITTA DEN RÄTTA KILLEN/TJEJEN I LIVET.
OCH SIST MEN INTE MINST...

JAG ÄLSKAR DIG GUMMAN

Nu e de dags att sova å krama kudden vilket ska bli enormt skönt'
natti natti

Puss Puss

(1 kommentar, 2009-05-15 18:09)

Nästa inlägg
Bergatorparen

2009-05-11 04:23 - Bergatorparen
Klimatförändring

Discovery Chanell kommer med allt fler idéer till hur man kan ge människan en respit medan man arbetar för att kontra den globala uppvärmningen. Jag skall inte såga ärliga försök till att avhjälpa det som onekligen verkar vara ett problem, och somliga av idéerna har onekligen något för sig som iden om att öka reflekteringsförmågan hos låga valkmoln över världshaven med bruk av karbonneutrala skepp som skickar mikroskopiska saltvattenpartiklar – såkallade aerosoler – upp i dessa moln och på så sätt ger dem förmågan att reflektera tillbaka stora mängder energi till rymden. Försök bekräftade att det låter sig göra rent tekniskt och resultaten visade på att effekten var som förväntad. Frågan är: Om det nu förhåller sig att våra utsläpp av fossilt CO2 leder till att den globala uppvärmningen som följer med en interglaciärperiod har fått turbo, så borde vi göra mer än vad som görs, och vara mer konsistenta.

Vi ser förvisso att en av världens största bilproducenter, Chrysler, nu är försatt i konkurs och att de två andra stora, Ford och GM, står med ena benet innanför dörren hos Kronofogden och det andra på väg efter. Båda dessa företag har uppslukat allt de har kunnat lägga än klam vante på av mindre bilproducenter, såsom Volvo och Saab, och samtidigt kommit med den ena värstingen efter den andra – för att inte snacka om alla SUV’ er och andra bränsleslukare – och det i en tid då oljan börjar tryta och då alla världens regeringar springer kring som huvudlösa höns och kacklar om karbonskatter och tecknar det ena fördraget efter det andra där man förbinder sig att dra ner på utsläppen av fossilt CO2. Nu står krisen där i full mundering och nu svamlar man om att lösa den globala ekonomiska krisen, samtidigt som man skall bekämpa klimateffekten. Bara för att sätta det i perspektiv: Den ena handen är villig att öka de globala utsläppen av klimatgaser för att slippa besväret med protesterande arbetslösa – och potentiell valförlust, medan den andra frenetiskt försöker dra ner på dessa förhatliga klimatgaser – även det för att inte stöta sig med väljare som är bekymrade över klimatutvecklingen. Det är situationen just nu.

Vad är lösningen? Lösningen är i grund och botten att låta krisen ha sin gång, samtidigt som man sätter skruvarna på alla delar av samhället för att skapa förändring. Vi måste acceptera att vi inte kan ha alla i arbete eftersom det urholkar våra gemensamma resurser. Arbetslinjen – ett politiskt makverk – måste skrotas. Transportsektorn måste ses över i syfte att konvertera till hållbar energi – och reducera behovet utav transporter i samhället. Vi måste helt enkelt göra slag i saken: Tänka lokalt och handla globalt. Jag tror många människor skulle må avsevärt bättre om man kunde bli av med de trafikproblem många måste överkomma för att ta sig till arbetet – och ofta ett arbete de skulle kunna sköta hemifrån. Man svamlar om att webben alstrar klimatutsläpp genom sin konsumtion av el, och det kan mycket väl vara sant, men om man kan utnyttja alla ytor som står uppvärmda idag utan att de används under större delen av dygnet, så är det min gissning att enbart det och de sparade transporterna skulle mer än kompensera för det.

Vi bör se till att de varor vi konsumerar i största möjliga grad kan komma från lokala källor, och att de som vi måste importera transporteras på ”grönaste” sätt. Europa kännetecknas av att långtradare skapar trafikstockningar – allt medan vi har världens bästa och mest effektiva järnvägar. Vi kan dra ner på utsläppen av fossilt CO2 – om vi vill, men det kommer att kosta. Vi måste, som nämnt, acceptera att alla inte kan stå i arbete, men få medborgarlön. Vi måste dessutom dra ner på onödig konsumtion. Vi måste försöka ”gifta ihop” det bästa av gamla dagar med det bästa av nutiden för att skapa en hållbar framtid. Det värsta är att det kommer att vara rätt så kul – för alla som ser möjligheterna som presenteras. Risken är dock att politikerna klantar till det genom att skriva ut skatter på saker som idag är obeskattade – såsom solenergi – för att betala elektriska fordons vägslitage. Jag håller dem inte för goda för att hitta på sådana idiotiska tilltag – men det är en bro vi eventuellt får korsa när, och om, vi kommer dit.

Kan vi totalt avstyra klimatförändringen? Nej, större delen av den är naturlig och går inte att stoppa. Vi kan dock avstyra den delen vi presumtivt är ansvariga för. Är det överhuvudtaget önskvärd att stoppa hela den globala uppvärmningen? Det är en bra fråga. Vi måste komma ihåg en sak: Om vi hade stannat på den klimatiska nivå vi befann oss på för ca 110 år sedan, skulle kostnaderna för uppvärmning tagit anspråk för stora delar av ekonomin hos oss som bor i Nordeuropa, och samtidigt reducerat möjligheterna för att bedriva jordbruk på något framgångsrikt sätt. Den samhälleliga utveckling – på såväl gott som ont – vi har upplevd under dessa år, skulle inte varit möjlig. Tillgången på rikliga mängder inhemskt producerat mat har gett upphov till en folkhälsa som är långt bättre idag än på slutet av 1800 talet. Det har även friat upp resurser som gjort oss förmögna att skapa ett välstånd som ingen den gången trott skulle vara möjlig. Den klimatiska utveckling som skedd de senaste 100 – 150 åren har försatt såväl Sverige som de övriga nordiska länderna i den situation vi befinner oss idag: Som topp tio bland världens rikaste länder. Det får vi inte glömma bort. En klimatisk utveckling till den motsatta extremitet, vill dock vara lika så skadlig eftersom det kan leda till att vi får ändrade nederbördsmönster som kanske är mindre än gynnsamma för lantbruk och bosättning eftersom det kan föra med sig bland andra ökade jorderosion som i sin tur och ordning kan hota infrastruktur, bostäder, affärsverksamheter och offentliga institutioner. Detta kan även göra att folkhälsan kommer under hot. På grund utav vår belägenhet kommer vi alltså vara bland dem som får ökad nederbörd, medan södra Europa, kommer att bli torrare. Mellaneuropa kommer att få dras med översvämningar och elände – såsom vi sett de senaste åren. Det är inte för inte att världens regeringar är vettskrämda. Frågan är bara: Hur mycket har våra förehavanden bidragit till situationen, och hur mycket står Moder Natur för? Jag skall inte påstå mig veta, och det är det inte så många andra som vågar göra hellre.


Vad vi vet är att den utvecklingen vi haft de senaste 60 åren har varit kontraproduktiv och förvandlat vår planet till en soptipp, och där människor lever i sopor och ohälsosamma förhållanden i områden av världen som vare sig myndigheter eller medier vill att vi skall få se – och soporna härrör från vårt leverne. Enbart flyget alstrar stora mängder matavfall, som oftare än inte hamnar på soptippar i utvecklingsländer där det gör råttorna blanka i pälsen och får dem att föröka sig i en takt som bara sådana djur är förmögna att klara av. I industriländerna tas sådana sopor hand om av professionella företag som oskadliggör dem på ett säkert sätt. Men u-länderna törs inte lagstifta lika så kaxigt som oss, och inte finns det resurser där hellre. Resultatet blir att de drunknar i rent ut sagt skit. Om klimat effekten blir så illa som det sägs, så ligger de flesta av dem pyrt till. Det finns med andra ord många goda skäl till att vi bör skapa en ny, mer uthållig ekonomi. En fråga till avslutning: Är det rimligt att somliga har flera tusen procent mer än vad de behöver för att leva drägligt, medan majoriteten av världens befolkning inte ens når 75 % behovstäckning? Fundera över det ett tag. Vem jag tänker på när jag säger flera tusen procent? Börja med alla som arbetar minimalt, men får maximalt betalt såsom industri ägare, styrelseordföranden, artister, filmskådisar, kändisadvokater med många flera som besitter personliga förmögenheter motsvarande den samlade nationalprodukten i ett utvecklingsland. Oavsett hur duktiga eller efterfrågade de än är, är det rimligt med sådan hejdlös, och enligt min uppfattning oskälig rikedom? Är det åt andra sidan rimligt att personer som arbetar nästan hela sin vakna tid, inte ens skall nå upp i 100 % behovstäckning för att leva ett drägligt liv? Är det rimligt att vi smutsar ner planeten, medan andra får tampas med och bli sjuka av den skit vi inte vill ha i vår egen bakgård?


http://www.davidairey.com/your-rubbish-their-lives/
http://www.methanetomarkets.org/landfills/landfills-bkgrd.htm

Den mest smärtsamma upptäckt jag någonsin gjort i livet, är den att samhället inte bygger på vare sig logik eller förnuft, men på primitiva instinkter som låser oss fast vid de samma maktstrukturer som rådde medan vi fortfarande var djur som levde på savannen. Ett förnuftsbaserat samhälle byggd på logiska och vetenskapligt hållbara resonemang, skulle se mycket annorlunda ut. Vi har dragit allt ut in absurdum – bara därför att vi kan och det inte finns någon där till att hejda oss. Om vi stannat på 1 ½ - 2 miljarder, och baserat våra samhällen på en uthållig utveckling, skulle alla – och jag menar ALLA – levd drägliga liv idag. Ett drägligt liv innebär att man har ro att frodas där man är, har tid med släkt och vänner och trygghet för liv och hälsa. Det leverne vi idag för med ett frenetiskt resande, högljudda fester med dånande ”djungelmusik”, shopping bara för shoppingens skuld och ett idogt springande efter framgång och ”lyckande” inom arbetslivet, tyder på att vi mår allt annat än bra. Min farsa brukade säga att den som ständigt måste ha ljud kring sig, reds sina egna tankar och känslor och känner behov av att stänga ute dem. Jag tror den gamle var inne på ett eller annat där. Kanske bör vi se på de saker som inte fordrar inköp eller kostar pengar, när vi skall förbättra våra liv? Ett gammalt ordspråk säger att de bästa sakerna i livet oftast är gratis, och visst ligger det något i det. Problemet är bara att vi inte upptäcker det som ligger rakt framför näsan på oss.
http://www.eoearth.org/article/Sustainable_development_triangle

(2 kommentarer, senast 2009-05-11 10:58)

Nästa inlägg
Lilla__Jag

2009-03-21 23:36 - Lilla__Jag
??

Vad gör man när man bara vill skrika?
Men man inte får?
När man inte kan sitta still utan måste skrika?
Vad gör man när man är glad?
Jag börjar se ljuset komma smygande i alla fall för en stund
Jag är inte ensam längre
jag börjar bli starkare igen <3

(1 kommentar, 2009-03-22 16:52)

Nästa inlägg
LindaLustlig

Den här helgen är jag helt ensam då min man är borta på tjänsteresa. En miss av hans jobb att lägga en säljkonferens på Mallis över Alla hjärtans dag, men sådant är livet ibland. Själv struntar jag i vad det är för dag idag och njuter i stora drag av att få göra Precis Vad Jag Vill Hela Dagen! Och en av de första sakerna jag vill göra är att blogga, sedan vill jag plugga till mitt matteprov på torsdag, fixa lite med ordningen i några skåp och lådor som jag velat göra länge och avslutningsvis titta på det späckade startfältet i Melodifestivalen tillsammans med godsaksresterna från gårdagens tjejkväll.

Och ämnet för bloggen blev serverat för mig när jag läste ett blogginlägg om att förstå livet . Det fick mig att fundera lite. Jag har inga generalsvar på den frågan men tänkte passa på att dela med mig av mina tankar kring frågan. Jag är oftast nöjd med livet. Jag tror att ingen alltid är nöjd med sitt liv, det är nog inte sunt och normalt.

När jag var yngre och nykläckt gymnasist så var det många stora val som skulle göras i livet. Val av yrkeskarriär, utbildningsort, bostad m.m.. Då lärde min nuvarande och då mer livserfarne man mig en av hemligheterna med livet. Att det spelar egentligen ingen roll vilka val man gör, oavsett så kommer man bli nöjd med det val man har gjort. Och det har faktiskt stämt genom alla år.

Nu som äldre så tror jag att det finns två sorters människor, de som är nöjda med sina val och de som inte är nöjda med sina val. Och detta oavsett vilket val man gör. Vilken av kategorierna man tillhör kan man faktiskt välja, även om det oftast är lättast att välja det hjulspår man är van att gå i. Jag tillhör dem som oftast är nöjd med mina val, och visar det sig att valet inte var helt perfekt så tar jag det som en lärdom och styr om kursen en aning.

Mina hemligheter om att vara nöjd med livet:
1. Gör aktiva val. Var medveten om att även ett uteblivet val är ett val. Att låta bli att göra något eller säga något är ett aktivt val. Att låta bli att välja mellan 5 olika utbildningar är ett val. Att lägga ned sin röst i en omröstning eller val är ett aktivt val. Lägg ned möda bakom valen, åtminstone de stora valen. Fundera över hur de påverkar dig i längden och vilket val som får DIG att må bäst!

2. När du börjat göra aktiva val, lär dig att vara tillfreds med resultatet. Se glaset som halvfullt istället för halvtomt. Se det positiva i lärdomarna som ges från val som från början inte gav perfekt resultat. Och om du har svårt att se det positiva i valet du gjort, försök iallafall att inte älta och grotta ned dig för mycket i de negativa konsekvenserna. När livet ger dig citroner, gör lemonad!

3. Acceptera att alla dagar inte är solsken. Om någonting händer som gör dig riktigt nedstämd och ledsen - våga känna dig nedstämd och ledsen. Var inte rädd för de negativa känslorna, de är i sig inte skadliga utan helt naturliga. Att våga känna negativa känslor hjälper oss också att våga känna positiva känslor. Och en känsla vill alltid ut. Om man inte vågar känna känslan och stänger in den, då kommer den fortsätta knacka på dörren och sippra ut lite i taget genom nyckelhålet. Om man istället vågar öppna dörren, helt eller iaf så mycket på glänt som man känner att man klarar av så kommer känslan att försvinna mycket snabbare. Och man har möjlighet att må bra igen. Våga också ta hjälp av någon av vännerna, familjen eller kärestan att stå ut och få ut alla negativa känslor. Omgivningen klarar oftast mera än man tror.

4. Våga utöka din bekvämlighetscirkel. Våga utmana dig själv ibland och göra något som du inte är helt bekväm med. För mig var det t.ex. att en dag på Thailandssemestern ta en boaorm över axlarna. Och OJ vad härligt det var! Den var varm och go, och hade gärna fått följa med mig hem till soffan i Sverige! Om jag inte hade prövat hade jag fortfarande trott att alla ormar var kalla, våta och hala. Istället har jag ett härligt minne och en cool facebook-profilbild!

The prayers have been spoken
may the gods be on my side
may they join my way to bring me victory
seven at one stroke
my triumph and my pride
they will be history

but behind my enemies eyes
a soul in disguise
not only lies

We live to fight the hand of doom
we got the pride to strike a fool
vain glory be my wicked guide

what`s hell without a paradise
what`s the night without a day
we would think it`s bright
what`s a fall if we can`t rise
what`s a hero at a play
without a fool to fight

Den här texten brukar jag tänka på när jag står inför svåra val eller utmaningar. Den första delen handlar för mig om att våga släppa taget och ta steget, satsa eller göra valet. Den andra handlar om de ev. negativa konsekvenser valet kan få, och att man kan ta lärdom av det. Den tredje är för mig att ta sig upp på fötter igen och ta sig vidare och tro på sig själv. Den sista delen handlar om att om det blir negativa konsekvenser så gör det inte så mycket, för det finns alltid en andra sida att återvända till. Och att man behöver motgångar för att kunna njuta av medgångarna.

Jag lever i tron att jag är lyckligare över våga göra och säga saker och sedan ta konsekvenserna av det, än att gå livet igenom utan att ha vågat säga eller göra så mycket. Jag försöker alltid att ha de bästa avsikter, men trotts detta trampar jag folk på tårna ibland och läcker grodor genom munnen. Dock lever jag i tron att mina goda avsikter skiner igenom och slätar över lite granna iallfall. Oftast.

Och sist men inte minst. Om jag är lycklig så har jag också förmågan att göra andra lyckliga. Om jag sätter andra människors lycka före min egen lycka, så kommer jag till slut bli olycklig och därigenom oförmögen att sprida lycka. Så osjälviskhet bottnar alltid i själviskhet.

(1 kommentar, 2009-11-09 17:29)

Nästa inlägg
LindaLustlig

2008-11-19 09:10 - LindaLustlig
En bit kanelbulle

I fredags var jag lycklig! Jag fick en bit kanelbulle av en rumskollega - det var andra gången den veckan han delade med sig av sin bulle till mig. Att få en fjärdedels kanelbulle till teet en fredagseftermiddag gör mig lycklig, nästan lyrisk. Och jag blir lycklig över att bli lycklig över så rellativt lite. Min kärlek är billig!

(2 kommentarer, senast 2008-11-21 14:02)

Nästa inlägg