En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om livet

bosselagom

Smärtan och ledan är grundupplevelser här i livet, lyckan är en förnimmelse.

Smärtan att sakna det man strävar efter, och ledan som infinner sig när man når fram till det. Jämfört med demokrati, som fungerar så länge man strävar efter den, och kaoset som infinner sig då man tror sig nått den. Och det var här alliansen misslyckades, otryggheten hann ifatt dem. Och den enkle medborgaren famnade efter raka rör och fasta bestämmelser. Och 20 % hoppar på i vallfärdsvalet i fascistiska domäner. Och skapar stor förvirring om vad viljan är hos oss! Politikerna tycks bara ha ovilja för samarbete i detta nya politiska landskap …..

Var är vi om femtio år? Vart är vi på väg i en alltmer orolig värld? Vilka ska stå på kommandobryggan och vem bestämmer kursen som rorsman ska följa? Det är detta - vart Sverige är på väg - som nästa val egentligen borde handla om, inte detaljer i en budget…………….

Julröra 2014
Annie Lööf verkar tro att hon leder oppositionen. Anna Kinberg Batra pratar på, men vägrar ge besked om i vilken riktning hon tänker ta Moderaterna. Björklund har gömt sig och Hägglund famlar. Miljöpartisterna har kört i diket, liksom i förbifarten, medan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vevar med knutna nävar. Statsministern springer runt och slår igen och öppnar dörrar med en frenesi som leder tankarna till bröderna Marx.

MITTENPARTIERNA, S och M, SISTA CHANSEN !

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg

2012-04-15 02:34 - fuckit
överdos

Jag vill ha en överdos av alkohol ett tag. Vill bli redlös och göra bort mig. Sluddra på orden och säga något smart. Smart som egentligen inte är speciellt smart, men som blir så oerhört smart när jag är full. Träffa massa snygga människor, prata lätt och ha en ursnygg spegelbild. Inte tänka mig för. Jag vill röka. Ha det allmänt trevligt. Slippa känna hur jävla kallt det är och bara skratta. Komma på en lösning till mina problem och bara skratta. Jag vill skratta. Jag vill få andra att skratta. Jag vill att livet ska vara något bra.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
LindaLustlig

På svenska är högmod och högfärd dåliga ord med negativ klang. På andra språk är uttrycken mera neutrala, som uttrycket "vainglory". Direktöversatt kan man kalla det för "tom stolthet", stolthet som enbart bygger på ens egen uppfattning om världen och ens plats i den. Allt som jantelagen säger åt oss är fel - för om man ska vara stolt över något man gjort ska det vara något exeptionellt!

Jag tycker inte det behöver vara det. Jag tycker att man ska få känna sig stolt över varje litet steg man själv tar, oavsett hur stora steg andra tar. Jag tror att "vainglory" är till stor hjälp på vägen genom livet.

Därför serverar jag igen min favorit "Vain glory opera", om att stöta på motstånd i livet:

The prayers have been spoken
May the gods be on my side
May they join my way
to bring me victory
Seven at one stroke
My triumph and my pride
They will be history

But behind my enemy's eyes
A soul in disguise
Not only lies

We live to fight the hand of doom
We got the pride to strike a fool
Vain glory be my wicked guide

What's hell without a paradise
What's the night without a day
We would think it's bright
What's a fall if we can't rise
What's a hero at a play
Without a fool to fight

(1 kommentar, 2009-09-15 17:20)

Nästa inlägg
fakespear

2009-08-01 22:17 - fakespear
I Livets Slutsekede

Fick en tänkvärd upplevelse häromdagen. Hur är egentligen livet i dess slutskede? Då man börjar bli medveten om att livet börjar gå mot sitt slut. Blir man någonsin medveten om det, eller är det bara en temporär svacka och sedan blir man van den temporära svackan. Därefter blir det lite värre och man vänjer sig igen. Och sedan tar helt enkelt livet slut?

Hur tänker man egentligen då livets slutskede närmar sig. Om läkaren säger det är snart slut, vad fördriver man dagarna med då? Hur blir ljuspunkterna i vardagen? Då vännerna och familjen hälsar på, var det som förr, eller är det inte som det var?

Massa frågor som poppade up inom mig av förklarlig anledning. Inga svar än, men jag återkommer med en uppföljning om 68 år.

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
LindaLustlig

Den här helgen är jag helt ensam då min man är borta på tjänsteresa. En miss av hans jobb att lägga en säljkonferens på Mallis över Alla hjärtans dag, men sådant är livet ibland. Själv struntar jag i vad det är för dag idag och njuter i stora drag av att få göra Precis Vad Jag Vill Hela Dagen! Och en av de första sakerna jag vill göra är att blogga, sedan vill jag plugga till mitt matteprov på torsdag, fixa lite med ordningen i några skåp och lådor som jag velat göra länge och avslutningsvis titta på det späckade startfältet i Melodifestivalen tillsammans med godsaksresterna från gårdagens tjejkväll.

Och ämnet för bloggen blev serverat för mig när jag läste ett blogginlägg om att förstå livet . Det fick mig att fundera lite. Jag har inga generalsvar på den frågan men tänkte passa på att dela med mig av mina tankar kring frågan. Jag är oftast nöjd med livet. Jag tror att ingen alltid är nöjd med sitt liv, det är nog inte sunt och normalt.

När jag var yngre och nykläckt gymnasist så var det många stora val som skulle göras i livet. Val av yrkeskarriär, utbildningsort, bostad m.m.. Då lärde min nuvarande och då mer livserfarne man mig en av hemligheterna med livet. Att det spelar egentligen ingen roll vilka val man gör, oavsett så kommer man bli nöjd med det val man har gjort. Och det har faktiskt stämt genom alla år.

Nu som äldre så tror jag att det finns två sorters människor, de som är nöjda med sina val och de som inte är nöjda med sina val. Och detta oavsett vilket val man gör. Vilken av kategorierna man tillhör kan man faktiskt välja, även om det oftast är lättast att välja det hjulspår man är van att gå i. Jag tillhör dem som oftast är nöjd med mina val, och visar det sig att valet inte var helt perfekt så tar jag det som en lärdom och styr om kursen en aning.

Mina hemligheter om att vara nöjd med livet:
1. Gör aktiva val. Var medveten om att även ett uteblivet val är ett val. Att låta bli att göra något eller säga något är ett aktivt val. Att låta bli att välja mellan 5 olika utbildningar är ett val. Att lägga ned sin röst i en omröstning eller val är ett aktivt val. Lägg ned möda bakom valen, åtminstone de stora valen. Fundera över hur de påverkar dig i längden och vilket val som får DIG att må bäst!

2. När du börjat göra aktiva val, lär dig att vara tillfreds med resultatet. Se glaset som halvfullt istället för halvtomt. Se det positiva i lärdomarna som ges från val som från början inte gav perfekt resultat. Och om du har svårt att se det positiva i valet du gjort, försök iallafall att inte älta och grotta ned dig för mycket i de negativa konsekvenserna. När livet ger dig citroner, gör lemonad!

3. Acceptera att alla dagar inte är solsken. Om någonting händer som gör dig riktigt nedstämd och ledsen - våga känna dig nedstämd och ledsen. Var inte rädd för de negativa känslorna, de är i sig inte skadliga utan helt naturliga. Att våga känna negativa känslor hjälper oss också att våga känna positiva känslor. Och en känsla vill alltid ut. Om man inte vågar känna känslan och stänger in den, då kommer den fortsätta knacka på dörren och sippra ut lite i taget genom nyckelhålet. Om man istället vågar öppna dörren, helt eller iaf så mycket på glänt som man känner att man klarar av så kommer känslan att försvinna mycket snabbare. Och man har möjlighet att må bra igen. Våga också ta hjälp av någon av vännerna, familjen eller kärestan att stå ut och få ut alla negativa känslor. Omgivningen klarar oftast mera än man tror.

4. Våga utöka din bekvämlighetscirkel. Våga utmana dig själv ibland och göra något som du inte är helt bekväm med. För mig var det t.ex. att en dag på Thailandssemestern ta en boaorm över axlarna. Och OJ vad härligt det var! Den var varm och go, och hade gärna fått följa med mig hem till soffan i Sverige! Om jag inte hade prövat hade jag fortfarande trott att alla ormar var kalla, våta och hala. Istället har jag ett härligt minne och en cool facebook-profilbild!

The prayers have been spoken
may the gods be on my side
may they join my way to bring me victory
seven at one stroke
my triumph and my pride
they will be history

but behind my enemies eyes
a soul in disguise
not only lies

We live to fight the hand of doom
we got the pride to strike a fool
vain glory be my wicked guide

what`s hell without a paradise
what`s the night without a day
we would think it`s bright
what`s a fall if we can`t rise
what`s a hero at a play
without a fool to fight

Den här texten brukar jag tänka på när jag står inför svåra val eller utmaningar. Den första delen handlar för mig om att våga släppa taget och ta steget, satsa eller göra valet. Den andra handlar om de ev. negativa konsekvenser valet kan få, och att man kan ta lärdom av det. Den tredje är för mig att ta sig upp på fötter igen och ta sig vidare och tro på sig själv. Den sista delen handlar om att om det blir negativa konsekvenser så gör det inte så mycket, för det finns alltid en andra sida att återvända till. Och att man behöver motgångar för att kunna njuta av medgångarna.

Jag lever i tron att jag är lyckligare över våga göra och säga saker och sedan ta konsekvenserna av det, än att gå livet igenom utan att ha vågat säga eller göra så mycket. Jag försöker alltid att ha de bästa avsikter, men trotts detta trampar jag folk på tårna ibland och läcker grodor genom munnen. Dock lever jag i tron att mina goda avsikter skiner igenom och slätar över lite granna iallfall. Oftast.

Och sist men inte minst. Om jag är lycklig så har jag också förmågan att göra andra lyckliga. Om jag sätter andra människors lycka före min egen lycka, så kommer jag till slut bli olycklig och därigenom oförmögen att sprida lycka. Så osjälviskhet bottnar alltid i själviskhet.

(1 kommentar, 2009-11-09 17:29)

Nästa inlägg
Koi-Lycka

2009-01-29 18:04 - Koi-Lycka
Livet suger

Jag vet inte vasd du tycker men jag tycker att livet suger det är inte ok att leva.
För vart man än vänder sig om så finns det alltid någon som är elak.
Är livet värt all leva? Just nu tycker inte jag det i alla fall...

(1 kommentar, 2009-01-29 19:16)

Nästa inlägg
Nästa inlägg