En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om jul

CaneCorsoMaggan

2011-12-26 19:50 - CaneCorsoMaggan
Jaha...

...så var julen över, igen, usch vad tiden går fort.
Inte en bild har jag tagit heller, ibland blir det så.
Vi klarade oss undan värsta köerna iaf, både på väg upp till Värmland, o hem från Dalarna.
Bra att åka på litet "udda" tider.
Tack vare att vi åkte hem redan igår, så har vi haft hela dagen hemma, kunnat göra vad vi vill,
eller inte göra nåt alls.. iaf så blev det så för min del, jag är förkyld, o har bara latat mig.
Ronney däremot, han har pysslat litet...

Var ju tvungen att ta ut "hojjen" o starta den o ta en runda, för att se så att den inte "sotat igen".


Maggan var med o kollade läget....

..och för att man ska känna igen sig i bloggen...

Maggan har haft det mysigt inne med mig, hon är ganska nyopererad i ögat,
så det är bra att hon tar det lugnt...

Här leker hon med julklappen hon fick av Carina o Dick....

(1 kommentar, 2012-02-08 12:58)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Bergatorparen

För alla som tycker att Sverige är så PK att det ryker om det, så titta västerut: I Drammen väster om Oslo skulle man ha julavslutning – och glada barn dök upp med tomtemössor. Så briserade bomben: Från och med nu skulle det kallas ”Vintermarkering” och man fick INTE vare sig sjunga julsånger eller bära någon form av klädsel som kunde associeras med den traditionella julen. Detta fick så en muslimsk (!) S – politiker att gå ut och ryta till. Han är uppvuxen i Norge, och har deltagit på julavslut under sin egen barndom, och har rentav deltagit i jul gudstjänst (som ju tidigare var tvunget). Han anser att man måste lära barnen om norska traditioner och inte försöka radera ut den nationella identiteten.

Något har gått mycket fel när man tror att de egna traditionerna som byggts upp över många generationer är mindervärdiga och ämnade att reta icke-kristna. Som ateist är jag givetvis glad för att julavslutets mest kontroversiella del: Gudstjänsten är borta. Nu är den valfri. Vill folk tro på öknens Gud och låta Honom förpesta deras liv så står det fritt. Om jag skulle göra en förändring, så skulle det vara att få folk att sluta byta dyra julklappar med varandra, och istället ge en såkallad etisk julgåva typ ActionAid där man skänker djur åt fattiga människor så att de får det lite lättare – i synnerhet som att det kanske har en upp piggande effekt att det finns människor långt borta som tänker på dem och känner omsorg för deras väl och ve. En sekulär jul skulle kunna vara ett firande där vi lyfter bort lite mörker från de som inte har det så enkelt. Det tror jag även mannen från Nasaret skulle uppskattat. Kanske han då skulle kunnat säga: ”Äntligen börjar de lära, människorna!”

Jul firades i hednisk tid som en ljusmässa där man firade att de mörka tiderna nått sin kulmen, och att de ljusare tiderna var i antågande. Sedan blev det en kristen mässa, och under de senaste 200 åren har det gradvis utvecklat sig att bli en kommersiell mässa där detaljhandeln räddar års räkenskapen från att gå i rött. Farbror Joakim Von Anka har kuppat julen och gjort den till Kung Mammons mässa. Men så har det väl strängt taget alltid varit. På Jesu tid var det folk som tjänade sig störtrika på pilgrimerna som kom till templet i Jerusalem, och under de påföljande år har religionerna varit penningmaskiner som satt mat på bordet åt folk som haft det i munnen som andra har i musklarna.

Summa summarum: Vår nordiska jul är inte beroende av religion för att fungera. Den är en rätt så vid ram som rymmer det mesta av innehåll. Julen har bara ett budskap: Mörkret förlorar, ljuset segrar. Kan man sedan använda julen som en plattform för att göra bra saker, så bringar man lite andligt ljus in i världen och lättar upp atmosfären. Men låt oss inte glömma en sak: Julen är en sådan hajpat högtid att många som kanske saknar vänner och anhöriga upplever den som en mardröm. Man behöver inte vara svart, bo i Afrika och vara fattig för att må dåligt. Det är tyvärr alltför många som mår dåligt i våra västliga länder med.

Låt oss hoppas att PK idioterna i Drammen, som ju inte kan förstå varför alla hetsar sig upp mot dem, när julfreden sänker sig kanske börjar förstå att sekelgamla traditioner är inget man bara slänger ut, och i synnerhet inte när det gäller nationella historiska värden.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Muslimsk-Ap-leder-i-Drammen-ut-mot-jule--og-nisseluenekt-6719858.html

(1 kommentar, 2011-12-13 20:47)

Nästa inlägg
PernillaOhlsson

har haft blogg.se innan, som vart en bra blogg sida innan den började krångla o ta bort bloggar(även mina bloggar. ungefär 12 ggr) får se hur bloggis.se e... den ser inte lika bra ut men får se! nu harja precis kommit hm från mormor o morfar, lärt mig sticka, pysslat osv(; vi har alltidjul pysse hoss mormor o morfa. mamma o pappa va på julbord på lisebeg o kom hem med 1 mössa t mig o madde, på dm stod de "bad hair day" så sukt söta o sköna! svarta me vit text^^ kommer användas mke(: men nu ska ja gö nåt annat!

puss<3

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

2010-10-25 20:08 - fakespear
Ingen söndagsångest

Det var länge sedan jag hade söndagsångest nu. Det som alltid kom krypande på söndagarna förut, oavsett hur jag mådde. Har några faktorer jag tror det beror på.

  • Jag är inte ensam på söndagarna som jag var förut. Jag har en underbar familj att dela den med och det är oftast söndagarna som är längst och man får mest kvalitetstid med varandra, speciellt nu då jag inte är bakis på söndagarna.
  • Måndagen på jobbet börjar med en härlig frukost och sedan ett gruppmöte. Oftast inga jobbiga saker på måndagarna. Ingen ångest om vad som kan tänkas ha hänt i helgen som jag hade förut. Då kunde jag bli störd på söndagseftermiddagen som förstörde hela söndagkvällen i söndagsångest.
  • På söndagkvällen kan jag se fram emot måndagen. Då jag är varannanveckabonuspappa så får jag ena söndagen längta efter de små som kommer på måndagen och nästa söndag längta efter att få ha det lite stilla och lugnt. Perfekt med att vara varannanveckasförälder, även om det nog har andra nackdelar. Nu är ju jag bara bonus, så nu slipper jag alla nackdelar.

Idag är det 2 månader kvar till juldagen, vinterdäcken är på och i år är kanske första gången i mitt vuxna liv som jag kommer ha en julgran i mitt hem!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
fakespear

För ett halvår sedan så kunde jag inte föreställa mig i den situation jag upplevt de senaste dagarna. Har varit hemma hos min tjejs föräldrar i Hörnefors och haft lite mellandagsmys.

Mellandagsmyset har innehållit följande
* Middag med delar tjejens släkt
* Pulkaåkning medelst hopp och en öm skinka
* Legobyggande med barn
* Läsa godnattsagor för barn
* Borsta tänder på barn
* Natta godnatt till en 4-åring och en 6-åring
* Pepparkakshusrivning
* Bråkat om vilka par strumpbyxor som skall bäras med en 4-åring
* Lunch och Middag med min lillebror och hans tjej
* Bio - New Moon
* Hitler
* Recepttjafs
* Badrumsbyggande
* Kaffedrickande

Kvar på listan är följande
* Nyårsfirande
* Backhoppning
* Födelsedagskalas
* Lång hemfärd till Stockholm

Den här är till dig Karlsson!
"Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet bor det här
Den man förlorar, vinner en annan
Så håll i vännen som du har kär

Hon kom om våren, som en vårvind
Min kärlek fick hon och allt hon tog
Men så kom hösten, åhå den kärlek,
hon svor var evig, bara dog

Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet bor det här
Den man förlorar, vinner en annan
Så håll i vännen som du har kär

Hon fick en annan, jag har sett dem.
Hon verkar lycklig och han är tung
Det jag har lärt mig, är just detta,
När hjärtat svider, sjung åh sjung

Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet bor det här
Den man förlorar, vinner en annan
Så håll i vännen som du har kär

Vårt liv är fattigt, utan kärlek
Jag fick en annan som har mig kär
Hans gamla kärlek, har fått korgen
Han undrar säkert vem jag är.

Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet bor det här
Den man förlorar, vinner en annan
Så håll i vännen som du har kär

Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet bor det här
Den man förlorar, vinner en annan
Så håll i vännen som du har kär"

(1 kommentar, 2010-02-03 13:50)

Nästa inlägg
Nästa inlägg
Bergatorparen

Här är en video som påminner oss att det finns hemlösa. Låt oss skänka dem en tanke nu i jul(1 kommentar, 2009-12-20 22:50)

Nästa inlägg
Bergatorparen

... och här är en önskan från alla barn med föräldrar som inte kan motstå flaskans lockelse: Låt oss få det som Dave Hartley spelar här: Silent Night! Inget bråk, inga skador, inga besök på akuten eller besök av Farbror Konstapeln. Tack!


(2 kommentarer, senast 2009-12-20 09:22)

Nästa inlägg
Bergatorparen

... både Tomten och jag!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Bergatorparen

... och även om jag är ateist - och inte firar jul, skalla jag bjussa på en psalm - och nej! Inte den sortens som mina gestaltar här på bloggen vanligen sjunger, utan en som även kyrkan ställer sig bakom. Här är Dave Hartley:


(1 kommentar, 2009-12-05 18:52)

Nästa inlägg
Anka

2009-10-26 12:31 - Anka
Längtar till jul...

En kväll när pysseltanten var här så kom den här ut ur äggkläckningsmaskinen (dom får kladdkaka också ur den... undrar hur kladdkakeägg ser ut?).

Jag tror att det är en Julanka.

Det är tur att Julankan är kläckt så att det finns nån som delar ut julklappar åt snälla små ankor i år.

Och jag är ALLTID snäll!

Kvitt-kvitt-kvääk!

(Inga kommentarer än)

Nästa inlägg
Mona

2009-10-25 18:30 - Mona
Dags för julpyssel

Jag och Elin tyckte att det var på tiden att julpyssla, så vi började lite smått för ett par dagar sen.

Jag har gjort en snötavla

av papper och färdiga klistermärken

och en jultavla

Ramen är en pappram som det suttit spelbrickor i. Den är målad med akrylfärg. Renarna och hjärtanen är träsiluetter köpta från pysselbutik som målats, respektive limmats fast fina papper på. Granen kommer från ett julkortskit, rosetten är ett bomullsband. Två blomkrukeprydnadshjärtan sitter i lite bomull. I övrigt lite fina papper och glitterhjärtan

Snyggt va?

(2 kommentarer, senast 2009-10-31 15:19)

Nästa inlägg
Stric

2008-12-27 14:50 - Stric
Julklapp - en förlovning...

Årets julklapp till släktingarna blev en förlovning.. Jag och Mona passade på att förlova oss på julafton.. Blev tydligen en uppskattad julklapp :)

(3 kommentarer, senast 2009-02-25 04:15)

Nästa inlägg
Bergatorparen

2008-12-11 06:55 - Bergatorparen
Tankar inför julen

Julen 2008 kommer onekligen att stå i finanskrisens tecken, och många är de som kommer att uppleva att möta julen som arbetslösa – som parior förkastade av arbetslivet, föraktade av sina egna fackkamrater. Det skall visst vara det man på det hållet kallar solidaritet – vad nu det måtte vara. För alla som stått i arbete och haft en ordnad ekonomi och kunnat betala alla räkningar i tid, kommer arbetslösheten att bli ett beskt piller att svälja. Allt man hållit för att vara sant, stämmer inte längre: Det blir allt kämpigare att få änderna att mötas, folk börjar se på en med andra ögon – lite så där misstänksamt som om de ville säga: ”Han tror väl inte att jag skall hjälpa honom?” Att möta samhället som arbetslös är en upplevelse som sätter djupa spår i en människa. Man upptäcker sidor ved de egna kamraterna som man inte trodde fanns där. Man lär sig vad betalningsanmärkningar betyder såväl i teori som i praktiken. Man lär efterhand hur det går till på ”Socialen” fastän man lär sig även att de som har lång farttid där faktiskt är människor. Den första tiden försöker man fränetiskt att skaffa nytt jobb så fort det bara går, men efter hand så resignerar man och sjunker allt djupare ner i depression. Många gångar ilsknar man till över sitt öde och funderar på vad man gjort för fel. Faktum är att man i alla tider så har den oskyldige fått lida med den skyldige. Så är människan. Alla vill vi kunna känna oss nyttiga och inkluderade, men som arbetslös upplever man sig som onyttig och exkluderat. Därför, i detta för att vara utav mig, korta inlägg vill jag säga: Lägg inte sten till bördan för de som blivit av med sina jobb – de har så det räcker och blir över ändå. Här i Europa skulle ingen behöva komma i en sådan sits, ty vi har de resurser som behövs för att hindra det, men där ingen vilja finns, finns det inte hellre någon utväg. Så mister Slips och Kavaj när du sitter där i kyrkan och sjunger julsånger och prästen predikar om julens innebörd, tänk då på de du varit med om att skicka till Kronofogden, de du har avhyst och alla som tvingas leva i misär därför att du red dina paragrafer och uppsåtligt ”glömde” att det var levande människor med känslor du handlade och inte enbart saknummer. Det fanns ingen nåd eller ursäkt för dina gelikar i Nürnberg, och rent moraliskt finns det inte det här hellre. Att skylla ifrån sig på systemet är för enkelt. Julen är en tid smidd i Helvete för många människor: Ensamma, fattiga, arbetslösa och alla de kroniskt sjuka som inte får det supersolidariska socialdemokratiska välfärdssamhällets acceptans för att de är sjuka, men tvingas leva från hand till mun. Jultomten kommer till de rika, och visar fingret åt alla andra. Förebilden gjorde tvärtom. Kanske vi borde låta Santa få dö, och genuppliva Sankt Nicolas?

(3 kommentarer, senast 2008-12-13 10:53)

Nästa inlägg