En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Senaste inläggen som handlar om boa

LindaLustlig

Den här helgen är jag helt ensam då min man är borta på tjänsteresa. En miss av hans jobb att lägga en säljkonferens på Mallis över Alla hjärtans dag, men sådant är livet ibland. Själv struntar jag i vad det är för dag idag och njuter i stora drag av att få göra Precis Vad Jag Vill Hela Dagen! Och en av de första sakerna jag vill göra är att blogga, sedan vill jag plugga till mitt matteprov på torsdag, fixa lite med ordningen i några skåp och lådor som jag velat göra länge och avslutningsvis titta på det späckade startfältet i Melodifestivalen tillsammans med godsaksresterna från gårdagens tjejkväll.

Och ämnet för bloggen blev serverat för mig när jag läste ett blogginlägg om att förstå livet . Det fick mig att fundera lite. Jag har inga generalsvar på den frågan men tänkte passa på att dela med mig av mina tankar kring frågan. Jag är oftast nöjd med livet. Jag tror att ingen alltid är nöjd med sitt liv, det är nog inte sunt och normalt.

När jag var yngre och nykläckt gymnasist så var det många stora val som skulle göras i livet. Val av yrkeskarriär, utbildningsort, bostad m.m.. Då lärde min nuvarande och då mer livserfarne man mig en av hemligheterna med livet. Att det spelar egentligen ingen roll vilka val man gör, oavsett så kommer man bli nöjd med det val man har gjort. Och det har faktiskt stämt genom alla år.

Nu som äldre så tror jag att det finns två sorters människor, de som är nöjda med sina val och de som inte är nöjda med sina val. Och detta oavsett vilket val man gör. Vilken av kategorierna man tillhör kan man faktiskt välja, även om det oftast är lättast att välja det hjulspår man är van att gå i. Jag tillhör dem som oftast är nöjd med mina val, och visar det sig att valet inte var helt perfekt så tar jag det som en lärdom och styr om kursen en aning.

Mina hemligheter om att vara nöjd med livet:
1. Gör aktiva val. Var medveten om att även ett uteblivet val är ett val. Att låta bli att göra något eller säga något är ett aktivt val. Att låta bli att välja mellan 5 olika utbildningar är ett val. Att lägga ned sin röst i en omröstning eller val är ett aktivt val. Lägg ned möda bakom valen, åtminstone de stora valen. Fundera över hur de påverkar dig i längden och vilket val som får DIG att må bäst!

2. När du börjat göra aktiva val, lär dig att vara tillfreds med resultatet. Se glaset som halvfullt istället för halvtomt. Se det positiva i lärdomarna som ges från val som från början inte gav perfekt resultat. Och om du har svårt att se det positiva i valet du gjort, försök iallafall att inte älta och grotta ned dig för mycket i de negativa konsekvenserna. När livet ger dig citroner, gör lemonad!

3. Acceptera att alla dagar inte är solsken. Om någonting händer som gör dig riktigt nedstämd och ledsen - våga känna dig nedstämd och ledsen. Var inte rädd för de negativa känslorna, de är i sig inte skadliga utan helt naturliga. Att våga känna negativa känslor hjälper oss också att våga känna positiva känslor. Och en känsla vill alltid ut. Om man inte vågar känna känslan och stänger in den, då kommer den fortsätta knacka på dörren och sippra ut lite i taget genom nyckelhålet. Om man istället vågar öppna dörren, helt eller iaf så mycket på glänt som man känner att man klarar av så kommer känslan att försvinna mycket snabbare. Och man har möjlighet att må bra igen. Våga också ta hjälp av någon av vännerna, familjen eller kärestan att stå ut och få ut alla negativa känslor. Omgivningen klarar oftast mera än man tror.

4. Våga utöka din bekvämlighetscirkel. Våga utmana dig själv ibland och göra något som du inte är helt bekväm med. För mig var det t.ex. att en dag på Thailandssemestern ta en boaorm över axlarna. Och OJ vad härligt det var! Den var varm och go, och hade gärna fått följa med mig hem till soffan i Sverige! Om jag inte hade prövat hade jag fortfarande trott att alla ormar var kalla, våta och hala. Istället har jag ett härligt minne och en cool facebook-profilbild!

The prayers have been spoken
may the gods be on my side
may they join my way to bring me victory
seven at one stroke
my triumph and my pride
they will be history

but behind my enemies eyes
a soul in disguise
not only lies

We live to fight the hand of doom
we got the pride to strike a fool
vain glory be my wicked guide

what`s hell without a paradise
what`s the night without a day
we would think it`s bright
what`s a fall if we can`t rise
what`s a hero at a play
without a fool to fight

Den här texten brukar jag tänka på när jag står inför svåra val eller utmaningar. Den första delen handlar för mig om att våga släppa taget och ta steget, satsa eller göra valet. Den andra handlar om de ev. negativa konsekvenser valet kan få, och att man kan ta lärdom av det. Den tredje är för mig att ta sig upp på fötter igen och ta sig vidare och tro på sig själv. Den sista delen handlar om att om det blir negativa konsekvenser så gör det inte så mycket, för det finns alltid en andra sida att återvända till. Och att man behöver motgångar för att kunna njuta av medgångarna.

Jag lever i tron att jag är lyckligare över våga göra och säga saker och sedan ta konsekvenserna av det, än att gå livet igenom utan att ha vågat säga eller göra så mycket. Jag försöker alltid att ha de bästa avsikter, men trotts detta trampar jag folk på tårna ibland och läcker grodor genom munnen. Dock lever jag i tron att mina goda avsikter skiner igenom och slätar över lite granna iallfall. Oftast.

Och sist men inte minst. Om jag är lycklig så har jag också förmågan att göra andra lyckliga. Om jag sätter andra människors lycka före min egen lycka, så kommer jag till slut bli olycklig och därigenom oförmögen att sprida lycka. Så osjälviskhet bottnar alltid i själviskhet.

(1 kommentar, 2009-11-09 17:29)

Nästa inlägg