En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
onesetttogo

En bristande underhållning

Vreeswijk gav mig ett kassetband och orden

Den här veckan har jag tillbringat cirka 26 timmar i en bil . Många skulle säkert vilja påstå att man kan göra betydligt mycket mer vettiga saker på 26 timmar: t.ex. lära sig hjula, bygga ett hus av duplo i full skala (detta underskattade och nästintill bort glömda material) eller bara sitta framför TV:n och se hur blommorna växer i programmet "Grönt! sa persiljan, gurkan, bladspenaten, salladen och tomaten (som för övrigt bara ljuger)".
Vad som kanske är mer överraskande än just det faktumet är att jag inte direkt ångrar mig... I en vinröda bil har jag glidit fram och tillbaka i Sverige och mått bra (med vissa undantag orsakade av insidenter vid en lägergård tillhörande missionskyrkan).
Vi for till Götet. Bekostade Filipstad en visit. Men framför allt rullade vi in i guds benådade stad Bengtsfors. Platsen där "turistens klagan" fick en tant, med en relativt söt hund (som jag beslutat mig för att inte nämna vid ras) att belöna "Internationelle Valter och De glada studenterna" med 21 riksdaler.

Jag har dock två anmärkningar på mig själv under denna tid på Sveriges vägnät:

1. Jag måste börja undvika minnesluckor. Varför ska allt ska bli så suddigt! Speciellt när man vill skåda människor som upplever saker för första gången... Jag har ingen känsla för det hela! Jag skulle nästintill vilja påstå att jag suger när det väl kommer till denna punkt. Det smärtar mig, men: man kan inte vara bra på allt...

3. Jag undrar blott "Varför?". Varför stannade jag inte och sa hejdå en sista gång till den underbara människan som beslutat sig för att jobba två tidszoner bort? Varför sköt jag inte upp avfärden bara lite? (Frågetecken är jag bra på)
Jo, för att det också hade blivit fel... Att sinka är min absolut största fasa, näst efter att bli instängd i en mycket liten låda och rullas ut för en backe av oanad storlek (men o så saknad skapar hål!).
Vi tröstar oss med att hon fortfarande har en mobiltelefon och att ett besök i det blåvita landet (som inte heter Finland och bara består av sjöar, bastubadare och monster) bara är en ledighetsansökan och en flygbiljet borta. Dessutom finns det något istil med "minnen" att förlita sig på.

Jag undrar hur många som vet nu...
Antalet stiger så sakta...
Många anar nog bara dom tänker i omvägar, speculerar och vänder allt upp och ner en eller två gånger...

Nu ska jag i skarp ton beordra John Blund att hälla en säck sand i mina ögon, så jag kan sussa sött och vakna kry och pigg till den aningen glömska vardagen (som överraskande nog äger).

Tillägnad Polaren Pär och Ann Katarin Rosenblad

Skrivet av onesetttogo, 2007-06-16 22:32

Svårt att lista ut är det då inte. När man har speculerat i månader och egentligen vetat att man haft rätt hela tiden.

Skrivet av Hoppitossan, 2007-06-17 18:20

Haha, omvägar som sagt... Fast lite otippat är det ändå att det har blivit som det har blivit.

Skrivet av onesetttogo, 2007-06-17 18:47

Lite. Fast jag och min busskamrat genom dessa tre år på linje hundra har diskuterat detta länge och mycket genom åren.

Skrivet av Hoppitossan, 2007-06-17 19:00

Men alvarligt Jonas tror du att vi är dum i huvudet eller? Klart vi vet vem det är, vi har inte vågat fråga bara för då hade vi fått ett stort "Pass!" i ansiktet. Skyll dig själv förresten, det där med minnseluckor och att du missade min första upplevelse.

Skrivet av Lina, 2007-06-17 20:36

Hanna: Jag undrar vad ni sagt... Det kan du få förtälja någon gång

Lina: Nej, det tror jag inte. Jag har tyckt att det varit lite märkligt bara, men något har sagt mig att ni har vetat, det måste jag säga, även om jag förnekat det för att få det stora nöjet att säga det vackar ordet "pass".
Jag har väll inte skyllt på någon? Klantighet är mitt trehundratjugofjärde mellan namn... även dålig alkohol tolerans

Båda: Det känns som att hela det här har varit så jäkla tabu... säkert mitt fel det med... Eller jag vet varför...

(Tänk om ni gissat fel och jag bara antar att ni har rätt. Mohaha, vad roligt jag skulle ha! Kanske lite mer passande och honnande :) )

Skrivet av onesetttogo, 2007-06-17 20:48

Tror ni att jag är dum huvudet? Äh...

Skrivet av onesetttogo, 2007-06-17 20:55

Tänk om jag säger pass? ;-)

Nej, jag tror inte du är dum i huvudet.

Skrivet av Hoppitossan, 2007-06-17 21:15

Att det hela känns tabu är din förtjänst men vill du ha det så... så visst. Vet med dig dock att alla vet och då menar jag alla. Tro jag i alla fall. Och du har länkat till mig ser jag! Yey!

Skrivet av Lina, 2007-06-18 12:59

Jag tillåter nog dig att göra det först, sen super jag ner dig (eller försöker, jag tvivlar på min framgång. Jag får väll hota med att spänna fast rygggen så att du aldrig mer kan knaka den:), hur nu det ska gå till)!

Jo, folk är otroligt bra på att prata bakom andras ryggar... Det är inget jag kunnat ignorera. Och som sagt även om jag kanske innerst inne hoppats att ingen vetat för mitt eget nöjes skull, så har väll något sagt mig att så inte direkt är fallet... Det som dock gör mig mest frustrerad är att alla spelat så ovetande, måste vara en skådespelargen.
Inderekt är det faktist "eran förtjänst" att det blivit tabu, men det tar vi en annan gång...

Mm, det bidde så...

Skrivet av onesetttogo, 2007-06-18 16:35

Att du skulle kunna supa ner mig tvivlar jag på. Jag är mycket svårnedsup. Men din taktik om att lyfta fram mer sprit åt folket är rätt taktik. Men då är det ju bara det att det helst ska vara vin och inte öl, eller snaps, om det ska lyckas...
Och du får gärna knyta fast mig så att jag aldrig mer knakar min rygg. Jag förstår inte hur jag ska komma undan denna onda cirkel. Dumma Fredrik Bertilsson!

Skrivet av Hoppitossan, 2007-06-18 19:38

Jo, på den punkten tror jag att du skiljer dig från vissa andra (jag menar ABSOLUT inte mig själv!). Men om det nu ska lyckas kanske jag får ta i med hårdhanskarna, kanske fixa en flaska Boulinger (hur det nu stavas) till tillfället :) (om jag någon gång vinner på lotto dvs).
Hm, jag får hitta på en annan nöd-taktik... Min fantasi är på semester för tillfället, men jag återkommer...

Skrivet av onesetttogo, 2007-06-18 20:12

Nämen Jonas, vad är det som är i görningen?

Skrivet av Erik, 2007-06-19 23:11

Haha! Du skulle bara veta :)! Trevligt att det finns någon som inte tycks "veta" :)

Skrivet av onesetttogo, 2007-06-20 12:04

Fan vad alla vet, men alla har nog fel. Egentligen. De skulle bara veta vad som goms bakom stenarna i havet. Oh, vilken njutning. Denna stilla varld som skadas da man blickar upp mot ytan fran den svala bottnen med vyer at alla hall. Det ar sanningen. Det vackra, tusan Jonas, vart tog du vagen? Forsvunnen, borta, och har sitter jag och vantar. Ja, som sagt, OJ, vad alla tror sig veta. Annu idag. Hurra for samtalsamnen. Inte sant?

Skrivet av Grek, men inte brun., 2007-08-07 12:44

Haha... Jag kan nog inte annat än hålla med! Mern hur djupt havet än är så strandar jag järnet, oundvikliga faktum... Jag undrar hur hög en tolerans nivå kan sträcka sig, som ett träd? Som en myra på bakbenen? Kanske som rymden, havet och världen istörsta allmänhet?

Skrivet av onesetttogo, 2007-08-08 12:05

Snarare en kackerlacka pa bakben. De ar stora, som i den drom jag hade i natt/morse da jag jagade en kackerlacka med en dammsugare. Stort djur.

Skrivet av Grek., 2007-08-08 22:01

Hm, jag förutspår att jag kommer att sluta mina dagar genom en insekt. Exakt vad det betyder kan bara stjärnorna bestämma...

Skrivet av onesetttogo, 2007-08-09 13:39

Hej Jonas, Jag läste din blogg för först gången nu 080203.
Jag kanske kan glädja dig med att när detta skrevs så visste inte jag iallafall.
Jag står på din sida, att det blev tabu är ders eget fel.
Man ska juh vara så j*vla nyfiken jämt! :D

Skrivet av En av de glada studenterna,av det manliga könet, 2008-02-03 10:41

TACK TOTTE!!! Bli frisk för övrigt så jag kan komma och hälsa på!

Skrivet av onesetttogo, 2008-02-03 16:08

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?