En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
onesetttogo

En bristande underhållning

En riktig långfredag

00.53 rullade tåget in på Söderhamns resecentrum. Vi gick runt stationsbyggnaden och hoppade in i den vita forden, som sen tog oss över Kilafors, genom skogen till Hällbos utkant.
Jag stod med händerna i fickorna ett tag i Skoglunds kök, jobbade på att hålla ögenen öppna och kroppen upprätt medan hunden Myllis (uppkallad efter en vis Jarmo) gjorde sitt bästa för att välta mig och Erik gick från plats till plats och tog fram ryggsäckar och mackapärer.
Klockan 02.30 la jag huvudet på kudden, 04.15 lyfte jag det igen.
1 timme och 45 minuters sömn är en underlig upplevelse, men kaffe i mängd kokades och jag gjorde några tappra försök att äta smörgåsar innan nästa avresa nalkades.
05.05 puttade vi fyrhjulingen med släpvagn ut på Belsjöns 55cm tjocka is.
05.10 började vi borra, isa ur, dona och mörta.
och
05.30 började min första långfredagsangling. Jag drog fram min jättetermos med kaffe och skvätte i Skabbens mors Whisky för att fira denna milstolpe i mitt liv medan solen sakta gled upp över horisonten och fick iskristallerna i luften att glittra, skogen bakom oss att glöda och hjärtat att sjunga Hälsingevind.
Det var tur att det gjorde det för Kaffekask innan 6 är ingen höjdare oavsett om det är det första eller sista man gör på dagen.

Skrivet av onesetttogo, 2013-03-30 11:36

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?