En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lundmark

lundmarks bloggis

Superbowl

En liten annan grej som hände på min USA-resa senast, förresten.

Jag och Gabriel (den andra killen från jobbet som var här i Atlanta) blev inbjudna på det kanske med amerikanska av aktiviteter (möjlighen förutom det här med att leka världspolis :) ), nämligen att samlas hemma hos nån och kolla på Superbowl!

Grymt uppskattat kan jag säga, framför allt för att det känns som att jag har fått en "äkta" amerikansk upplevelse. 20 personer, en high-def projektor, superbowl, kycklingvingar och öl.

Sen, som Gabriel konstaterade, så är amerikansk fotboll en väldigt bra "snacksport" också. Dom gör en "run" med bollen och försöker komma sina nödvändiga yards framåt, sen är det hela tiden pauser där man kan snacka om vad man just såg. Speciellt bra är det förstås när man är okunnig svensk och gladeligen låter folk förklara spelet för en.

Nästan lika intressant som fotbollen är ju reklampauserna för typ $2 miljoner också. Det där har ju tydligen blivit en väldigt hypead grej, vilka som köper reklamspottarna under matchen. Mycket riktigt var det Budweiser (Bud Light, faktiskt) som hade första spotten, och flera stycken andra också.

Många av reklamerna var riktigt, riktigt bra faktiskt. Bl.a. Bud Light reklamen med ett gäng hästar och får som spelar fotboll. Plötsligt springer det ett nyrakat får över planen. "Oh, a streaker" säger bonden som kollar på.

En annan bra var den med stenåldersmänniskan som knyter fast ett ben på benet på ett flygande dinosaurie och skickar iväg den, varav den snabbt blir uppäten av en större, tuffare dinosaurier. "Why didn''t you use FedEx?" undrar stenåldersmänniskans chef, och killen svarar "But FedEx is not invented yet". Svaret blir "I don''t care, you''re fired". Varav killen går ut ur grottan och blir ihjältrampad av en tredje dinosaurie. Klart kul efter ett par öl.

Ta och kolla igenom på http://video.google.com/superbowl.html, vet ja.

Skrivet av lundmark, 2006-03-02 19:08

Ah, kul att få uppleva lite äkta amerikansk kultur!

Att göra reklam där är ju som sagt stort och vi har jobbat lite på att få ett av företagen där (utan att nämna några namn) som återförsäljare till CNic, men dom verkar ha så sexistisk reklam så det kanske är lika bra att vi inte sajnat upp dom än :-)

Skrivet av atte, 2006-03-02 19:35

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.