En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lundmark

lundmarks bloggis

Snabbmat

Alltså... jag vet att detta rimmar illa med den hurtighet jag visat upp genom mitt geocachande tidigare... men det finns en hel del shysst snabbmat här i USA! Och det är ändå mer "jag" än nån slags hurtighet!

Notera att med "shysst" menar jag god (på ett fettrikt sätt), inte nyttig.

Alltså, notera nu att vi snackar om snabbmat. Så smaken dömer jag naturligtvis efter sån, inte en underbar middag ute på (riktig) restaurang som jag äter med min flickvän. Det är liksom nåt annat. Så är även mat jag lagar hemma, med tanke på att jag gjort det typ 5 dagar senaste två månaderna eftersom jag jobbat så mycket här i staterna.

Man tror ju att McDonalds eller Burger King ska vara det bästa USA har att bjuda på, med tanke på att det är dom man hört talas om, men det finns mycket annat som smakar mycket bättre.

Två personliga favoriter som jag återkommer till gång på gång:

Arby's
Shysst ställe som har mackor och wraps. Förstås med en förkärlek till bacon och ost, eftersom det ändå är USA vi pratar om. Missa inte deras Super Roastbeef Sandwich, gärna med lite "Special horseradish sauce".

Nämnas bör kanske att jag käkar en sån macka precis när jag skriver det här, vilket även har fått en annan gäst på hotellet att komma fram och fråga: "Excuse me, how long is it to the Arby's?"

Chick Fil'a
Ställe som specialicerar sig på kycklingburgare och liknande. Jag blir klart nöjd varje gång jag tar en "Chargrilled chicken sandwich". Det här stället har även en väldigt shysst maskot i form av en ko som håller upp ett plakat där det står: "Eat mor chikin".

Behöver jag nämna att båda ställena dessutom har riktigt shyssta pommes frites-varianter?

Jaja, gott är det, men också en stor anledning till att det är lätt att öka nåt kilo efter varje USA-resa. Sen att hotellet kör med riktig "söndagsfrukost" varje morgon med bacon, scrambled eggs och pancakes, gör ju inte saken bättre.

Skrivet av lundmark, 2006-02-04 02:10

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.