En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lundmark

lundmarks bloggis

Flashback till mellanstadiet

Precis som med allt som har med kartor att göra är givetvis Google Earth ett klockrent komplement till den här sporten! Plockar man ner Geocaching-pluginnet så ser man var alla cachar finns placerade.

Dagens geocachingtur, som fick fungera som en nyttig paus i jobbandet innan middagen, gick norrut från hotellet till Georgia Institute of Technology, dels eftersom det fanns några lovande cachar rätt nära där, och dels för att det kunde vara lite kul att se ett amerikanst campus.

Den intresserade kan plocka ner loggen som min Vista sprutade ut sig och följa resan i Google Earth.

Första cachen jag plockade, GCGJ2H, låg rätt shysst till vid något som antagligen är en liten damm med några parkbänkar runt på sommaren. Nu på vintern är det en uttorkad liten yta med några parkbänkar runt. Men, visst, det går tänka sig att det är snyggt ;-).

Här märkte jag också hur pinsamt ny jag är på det här, givetvis glömde jag ta med mig en penna. Eftersom detta är en liten microcache, liiiten låda med bara en liten logbok i, vilket är rätt vanligt inne i städer, så ryms det ingen penna. Som tur är sitter den mitt på campus bredvid ett bibliotek, så det var ju bara knata in och be om att få låna en penna.

Dagens upplevelse däremot kom på vägen till den andra cachen jag tänkte ta, GCNGQW. Till mitt försvar hade det hunnit bli rätt mörkt vid det här laget... men som man ser på loggen så gjorde jag först ett försök att springa raka spåret mellan cacharna.

Nu råkade detta gå över en byggarbetsplats (nåt som jag känner igen från Umeå, det tycks alltid byggas på campus. Antagligen för att studenter ska kunna stjäla bräder och dylikt för att spexa till det med). Jaja, det var ju bara att försöka gena över.

Tyvärr verkade dom inte ha kommit längre i byggandet än att de hade rivit bort gräsmattan och ersatt den med lera, för efter att ha kommit ungefär mitt ut på byggarbetsplatsen så klev jag plötsligt ur min ena sko. Vilket innebar att jag plötsligt stog mitt på en amerikansk byggarbetsplats, i mörket, iförd en sko och med den andra en decimeter ner i leran...

Det som slog mig då var inte i första hand hur dumt det här skulle se ut, inte hur mycket man bör dricksa städerskan om man lämnar leriga spår på heltäckningsmattan i hotellrummet och inte heller om folk skulle tycka att jag såg ut som en terrorist (för dom brukar ju som vara skitiga och med slitna kläder på TV) utan att det här misstaget gjorde jag ju varenda rackarns gång som det var orientering under grundskolan.

Det första riktiga orienterare lär sig är väl att planera sin rutt och gå runt hinder för att spara tid. Inte jag inte. Fanns det en mycket väl utmärkt myr i vägen så försökte jag mycket riktigt gå över den, vilket varenda rackarns gång slutade med att man stog där med en tennissko långt nere i myren...

Jaja, jag hittade i alla fall cachen till slut, längst uppe på taket på ett parkeringshus, och lyckas väl någorlunda skölja av kläderna och min sko (som jag lyckades slita upp ur leran) i duschen.

Nej, det får nog blir några fler svängar senare i veckan. Samt kanske ett par nya skor innan jag åker hem.

Skrivet av lundmark, 2006-01-31 04:51

Haha, vackert!

Skrivet av atte, 2006-02-09 11:27

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.