En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lundmark

lundmarks bloggis

Geocaching

Det är inte precis så att jag har haft hobbies i överflöd senaste åren, men nu tror jag nästan att jag har hittat en. Den kombinerar mitt lagom nördiga teknikintresse, en vilja att se sig omkring lite och ett hyfsat behov att behöva ut och röra på sig. Jag pratar (förstås) om geocaching!

Den här grejen går lite kortfattat ut på att folk gömmer små lådor med prylar på ställen som dom tycker är intressanta, skriver upp GPS-koordinaterna till stället och publicerar det på nätet så att andra kan springa och leta efter dom.

Ska man hålla på med det här så är det en klar fördel om man har en GPS-mottagare. Tack vare att jag jobbar en del då och då (eller ja, rätt mycket) i Atlanta med projekten jag håller på med nu så har jag kunnat döva mitt (redan rätt lilla) dåliga pengasamvete genom att köpa en Garmin Etrex Vista C här i USA, där den är billigare.

Prylar är ju kul, och den här prylen är jag väldigt nöjd med hittils! Får nog ta och skriva några rader om den någon gång också. Stort tack till Isak som lockade mig till det här köpet genom att dra med mig ut en sväng i Atlanta tillsammans med hans Etrex en tidigare resa.

Normalt när jag är här så brukar jag, då jag inte jobbar, på sin höjd käka godis och kolla på TV. Men den här resan tänkte jag ta geocachingen som en ursäkt för att ta mig ut och springa omkring lite och titta på stan.

Skrivet av lundmark, 2006-01-31 04:26

Ja, man borde själv komma på någon nyttig hobby. Är nog som du och behöver ett inslag av teknikpryl för att riktigt kunna motivera mig. Kanske en häftig pulsklocka kan få mig ut o springa mer?

Skrivet av birme, 2006-02-01 22:26

Alltså, jag är bra sugen på en riktigt shysst pulsklocka jag också... mmmm...

Skrivet av lundmark, 2006-02-04 02:11

Birme: Jag har för mig att ett par bra skor är det viktigaste för att springa, men vem vet, kanske fungerar det med en klocka oxå :-)

Lundmark: kul! Själv funderar jag på att köpa en blåtands-GPS och använda med 770n! Peace!

Skrivet av atte, 2006-02-09 10:51

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.