En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lundmark

lundmarks bloggis

En liten annan grej som hände på min USA-resa senast, förresten.

Jag och Gabriel (den andra killen från jobbet som var här i Atlanta) blev inbjudna på det kanske med amerikanska av aktiviteter (möjlighen förutom det här med att leka världspolis :) ), nämligen att samlas hemma hos nån och kolla på Superbowl!

Grymt uppskattat kan jag säga, framför allt för att det känns som att jag har fått en "äkta" amerikansk upplevelse. 20 personer, en high-def projektor, superbowl, kycklingvingar och öl.

Sen, som Gabriel konstaterade, så är amerikansk fotboll en väldigt bra "snacksport" också. Dom gör en "run" med bollen och försöker komma sina nödvändiga yards framåt, sen är det hela tiden pauser där man kan snacka om vad man just såg. Speciellt bra är det förstås när man är okunnig svensk och gladeligen låter folk förklara spelet för en.

Nästan lika intressant som fotbollen är ju reklampauserna för typ $2 miljoner också. Det där har ju tydligen blivit en...

Skrivet av lundmark, 2006-03-02

Visa hela (1 kommentar)

Alltså... jag vet att detta rimmar illa med den hurtighet jag visat upp genom mitt geocachande tidigare... men det finns en hel del shysst snabbmat här i USA! Och det är ändå mer "jag" än nån slags hurtighet!

Notera att med "shysst" menar jag god (på ett fettrikt sätt), inte nyttig.

Alltså, notera nu att vi snackar om snabbmat. Så smaken dömer jag naturligtvis efter sån, inte en underbar middag ute på (riktig) restaurang som jag äter med min flickvän. Det är liksom nåt annat. Så är även mat jag lagar hemma, med tanke på att jag gjort det typ 5 dagar senaste två månaderna eftersom jag jobbat så mycket här i staterna.

Man tror ju att McDonalds eller Burger King ska vara det bästa USA har att bjuda på, med tanke på att det är dom man hört talas om, men det finns mycket annat som smakar mycket bättre.

Två personliga favoriter som jag återkommer till gång på gång:

Arby's
Shysst ställe som har mackor och wraps. Förstås med en förkärlek till bacon och ost,...

Skrivet av lundmark, 2006-02-04

Visa hela (0 kommentarer)

Precis som med allt som har med kartor att göra är givetvis Google Earth ett klockrent komplement till den här sporten! Plockar man ner Geocaching-pluginnet så ser man var alla cachar finns placerade.

Dagens geocachingtur, som fick fungera som en nyttig paus i jobbandet innan middagen, gick norrut från hotellet till Georgia Institute of Technology, dels eftersom det fanns några lovande cachar rätt nära där, och dels för att det kunde vara lite kul att se ett amerikanst campus.

Den intresserade kan plocka ner loggen som min Vista sprutade ut sig och följa resan i Google Earth.

Första cachen jag plockade, GCGJ2H, låg rätt shysst till vid...

Skrivet av lundmark, 2006-01-31

Visa hela (1 kommentar)

Det är inte precis så att jag har haft hobbies i överflöd senaste åren, men nu tror jag nästan att jag har hittat en. Den kombinerar mitt lagom nördiga teknikintresse, en vilja att se sig omkring lite och ett hyfsat behov att behöva ut och röra på sig. Jag pratar (förstås) om geocaching!

Den här grejen går lite kortfattat ut på att folk gömmer små lådor med prylar på ställen som dom tycker är intressanta, skriver upp GPS-koordinaterna till stället och publicerar det på nätet så att andra kan springa och leta efter dom.

Ska man hålla på med det här så är det en klar fördel om man har en GPS-mottagare. Tack vare att jag jobbar en del då och då (eller ja, rätt mycket) i Atlanta med projekten jag håller på med nu så har jag kunnat döva mitt (redan rätt lilla) dåliga pengasamvete genom att köpa en Garmin Etrex Vista C här i USA, där den är billigare.

Prylar är ju kul,...

Skrivet av lundmark, 2006-01-31

Visa hela (3 kommentarer)