En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Det blev onsdag denna vecka, men det blev ingen blogg om någon onsdagsmiddag. Anledningen till det var UGL-kursen jag gick i Mariefred som du kan läsa om i min förra blogg. Onsdagsmiddagen var dock bra som alla annan mat på Gripsholmsviken. Torsdagskvällen var enda kvällen vi fick trerätters och det var intressant meny. Någon som har provat katt med kolasås? Eller Hallon 6? Kolasåsen var egentligen apelsinsås, men den smakade lite kola och katten var en katt som normalt bor i havet. Hallon 6 var dock en intressant upplevelse. Det visade sig då de serverade efterrätten att då hallon har sex så blir det blåbär, björnbär och jordgubbar. Intressant, eller hur? Det riktiga uttrycket på menyn var dock "Hallon 6 Lättvispad grädde", klarar du den rebusen?

Onsdagsmiddagen då, den blev på fredagkväll istället, på...

Skrivet av fakespear, 2009-10-04

Visa hela (1 kommentar)

Under den gånga veckan har jag ägnat mig att gå en UGL-kurs. För er som inte vet vad en UGL-kurs är så står det för Utveckling Grupp Ledare. Mer om sådana kurser kan du läsa här, http://uglkurser.se.

Vi träffades alltså 12 helt okända människor med olika bakgrund och erfarenheter och hade en helintensiv vecka i Mariefred. Det var från 9 på morgonen till 21 på kvällen med avbrott för mat och fika. En helt fantastisk men utmanande upplevelse då man ibland kände sig väldigt okomfortabel i vissa situationer. Kontentan av hela kursen är att det är den bästa kurs jag någonsin gått och helt omöjlig att förklara för någon som inte gått det. Dock uppmanar jag alla, ledare eller inte, att gå kursen. Bara att vara på ett internat sådär och utmana sig själv är nyttigt. Det gäller dock att våga, den som inte vågar någonting kommer inte att vinna någonting, varken om sig själv eller om andra.

Jag vågade mycket och hade en modig vecka, ledarna sa dock sista...

Skrivet av fakespear, 2009-10-04

Visa hela (0 kommentarer)

Blev tillfrågad om en sångtext så jag publicerar den här, för den har några rader som är riktigt bra. Varav en mening var vad jag Twittrade om i veckan.

"I Köpenhamn
vandrar jag lättare och lugn
Sågar av grenen som jag fastnat på
Röker upp tystnaden
och blåser ut Sverige

I Köpenhamn
Det finns ställen där jag aldrig har varit
som sprider sin utsikt i mitt huvud
Jag fattar om det verkar lite märkligt

Överallt, av och till
hör jag klangen från dig och hösten

Det du gjorde med mig
Det var stort
det du gav mig
Jag önskar du kunde se mig nu
Men tack
Ta hand om dig

I Köpenhamn
Om nån vill gå en gata med mig
utanför fönstren till dom vi inte känner
Höra hjärtan som önskar
bedra och bedragas

En sak vet jag
Jag vaknade imorse av ett dån
Köpenhamn stod och bankade på dörren
och vilsenheten skrämmer inte längre

Överallt, av och till
den höga farten som rann mellan husen

Det du gjorde med mig
Det var stort
det du gav mig
Jag önskar...

Skrivet av fakespear, 2009-09-27

Visa hela (1 kommentar)

Nu kommer hösten med stormsteg och vackra färger. Hösten är härligaste och mysigaste årstiden och årstiden då mest förändringar sker. Jag tycker det är väldigt ofta det sker något förändrande om hösten, det finns massa sådana exempel. Skolorna börjar om, förändringar för många små och ändrade saker för fler än så. Höstreformer och höstbudgetar för att ändra på framtiden är inte ovanliga.

Träden såvackra med sina färger och som skiftar från dag till dag och jag tror vi inom oss skiftar lika mycket. Jag har aldrig trott på vårkänslor, det har aldrig varit min grej. På våren är allt glatt, och man mår bra, men man blir definitivt inte kärlekskrank. Det är på hösten, då höstlöven faller som man vill göra sin höstreform. Höstreformer är sällan bra för alla, det finns alltid vinnare och förlorare då förändringarna genomförs. Vissa blir lämnade gråtande i ett hörn, medan andra sitter mysandes under en filt och känner fjärilarna i magen. En del...

Skrivet av fakespear, 2009-09-26

Visa hela (0 kommentarer)

Ikväll var den tredje onsdagsmiddagen med en gravid gäst. De två tidigare fallen har allting gått bra, trots middag hos mig och vi hoppas att det går bra även denna gång. Då huvudgästen blev 32 år för exakt en vecka sedan så lovade jag efterrätt. Det bev riktigt uselt, jag glömde en del av sockeringredienserna, men själva maten blev bra. Fick en fin present av en fin vän på förra onsdagsmiddagen så nu gjorde jag ett recept ur Leilas kokbok, nämligen Kyckling med vietnamesisk sallad. Första gången jag gjorde någonting asiatiskt och det blev riktigt bra. Hoisinsås har jag aldrig använt och rådet från kontoret skulle jag lyssnat på, men jag var lat.

Största överraskningen var dock kollegan på kontoret, då jag nämnde vad jag skulle göra så sa han "Det låter som Leila". Jag tror vi kan få ett fortsatt gott samarbete.

Annars är det intressant det här med graviditeter. 2 av de gravida har blivit medbjudna av min gäst och...

Skrivet av fakespear, 2009-09-23

Visa hela (2 kommentarer)

Det händer hela tiden, gång på gång, om och om igen. Människor som väljer att gå skilda vägar av olika anledningar. Under de senaste 20 månaderna har jag sett många av mina vänner gå skilda vägar. För 20 månader sedan var de flesta av mina vänner i förhållanden, nu är de flesta singlar. Vad har egentligen hänt? Antingen så förstör jag deras liv genom min närvaro, eller så inser de helt enkelt att singellivet är roligare än dubbellivet. Många av mina närmaste vänner har definitivt blommat ut efter att de blivit singlar, även om de gått igenom både trauman och förtvivelser. En sak är säker, man kan definitivt komma närmare en singel än en som lever i ett förhållande. Man kan bli viktigast i vissa situationer, det tillåter sällan personer i förhållanden att man blir.

Jag vet själv hur jag är då jag är i ett förhållande, ibland inte världens roligaste (som jag såklart är då jag är singel). Men en sak ska jag definitivt tänka på, det är att inte bädda...

Skrivet av fakespear, 2009-09-21

Visa hela (3 kommentarer)

Nu var den över, och snart är det äntligen måndag igen! En riktigt bra helg, helt utan alkohol (bortsett från 1 öl), det var länge sedan.

Helgen började med spel i Bergshamra. Det var nödvändigt om vi inte skulle tappa det lilla momentum vi hade. Inser dock att sessionerna passar bättre på söndagarna, men så får det nog bli i fortsättningen. På lördagen var jag duktig och besökte min optiker och fick frukost i Skrapan innan jag begav mig ut på äventyr.

Det är skönt att komma ifrån Stockholm då och då, få sitta i ett tåg och se lite av naturen och sedan se något nytt. Då det är bra väder så är det superhärligt och det var det verkligen i lördags. Åkte till en "förort" jag tidigare aldrig besökt och fikade med en ny bekantskap. Den fikan gjorde att jag inte var tillbaka på Söder förrän midnatt. Dock hann jag med en öl på Högbergs med 2 fulla kompisar.

Det är intressant att vara nykter och se sina vänner onyktra, är det så man gör då? De var dock...

Skrivet av fakespear, 2009-09-21

Visa hela (0 kommentarer)

Det blev en kärleksfull onsdagsmiddag denna vecka. Lagade maten med extra mycket kärlek och funderade ut vad jag skulle bjuda på.

Personen jag bjöd behövde extra mycket kärlek så jag funderade ut vad han gillar. Pasta och köttbullar eller körven. Det kunde jag ju inte direkt bjuda på. Sedan då jag läste om det här receptet så insåg jag att våra kvällar på Småstad att han är väldigt förtjust i Ajvar Relish. Då var det givet vad jag skulle göra, dock skippade jag kaprisen för det är så äckligt. Till det gjorde jag en tomatsås från huvudet med krossadetomater, lök och buljong och serverade givetvis pasta. Det var gott, det var supergott och jag kommer definitivt gör mer färsmat med fyllning i framtiden.

Blommorna mår bra, men jag blev beordrad att omedelbart vattna 2 av dem. Fick dessutom en present idag, jag som inte ens fyller år idag....

Skrivet av fakespear, 2009-09-16

Visa hela (0 kommentarer)