En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

På senaste tiden har jag fått väldigt många grattis, och jag förstår det inte riktigt. Varför gratulerar ni mig? Okej, jag mår jättebra just nu, men är det verkligen det som ni gratulerar mig till? Jag har träffat en jättetrevlig människa som jag älskar att umgås med, är det vad ni gratulerar mig till? Kan så vara, men det är ju isf konstigt om ni inte träffat henne, ni kanske tycker hon är värsta kräket, är det då värt att gratulera?

Jag tror det är lite av en samhällssyn. Att det man gratulerar någon till att leva ett dubbelliv, för singellivet är inte lika uppskattat. Man skall leva sitt dubbelliv för att vara accepterad i samhället på ett riktigt sätt, då får man gå på parmiddagar och det ställs aldrig en extra fråga ifall man går på restaurangen. Det kan jag garantera att det gör om man går dit ensam, och det är inte så roligt som singel.

Fortsätt att gratulera mig, iaf om du tycker jag förtjänar en gratulation, men motivera varför du gratulerar...

Skrivet av fakespear, 2009-10-24

Visa hela (2 kommentarer)

En gång för länge sedan, nämligen i början av 1997 så började jag använda mIRC en chatklient för Internet Relay Chat, RFC1459.

Det var tider det, med Aragon som skulle ta över #Fantasy hela tiden och gav #Rollspel till mig som några andra ägnade sig åt, eller #RPG som är nån konstig förkortning på polska. En kul tid där jag tom hittade en kärlek på #RPGet. Brukar besöka kanalerna någon gång om året, men det är så dött som i graven. Tror inte ens bottarna bor kvar där, för vem kommer inte ihåg TheDM som kördes från kip.sateh.com och erg.verweg.com.

Irc fasades ut ur mitt liv sisådär 2001 då jag omgrupperade till Stockholm, under 2003 fick jag en liten kick igen med #Hattrick på undernet och jobbkanalen #ardendo, samt #Uppland (eller var det #Uppsala) på ircnet, då körde jag dock det i...

Skrivet av fakespear, 2009-10-20

Visa hela (7 kommentarer)

Alltså det är inte så lätt att kliva in på tennisbanan och spela dubbel då man spelat singel under en alldeles för lång tid. I singelspelet så måste man ju göra allting själv, diska, tvätta och städa. Senaste tiden har jag blivit så bortskämd vilket jag definitivt inte är van vid. Allt från att komma hem och se att disken är diskad (vilket den inte var då jag lämnade hemmet på morgonen) till att få byxorna upplagda (trots att jag bara frågade om att få låna symaskinen).

Har blivit väldans bortskämd och är definitivt inte van att inte behöva ta alla servreturer själv, men jag är riktigt lycklig ivf.

Skrivet av fakespear, 2009-10-18

Visa hela (1 kommentar)

På grund av oförklarliga omständigheter så blev det ingen blogg om onsdagsmiddagen i onsdag. Den blev dock inte som andra onsdagsmiddagar. Det blev nämligen en snabb middag i min ensamhet och sedan resa till Råsunda för att sitta och frysa på läktaren i 2 timmar.

Maten gjorde jag en Carbonara a la John, jag skippade grädden. Funkar tillräckligt bra att blanda ägg med lite mjölk och hälla i då det är typ klart. Det duger för mig så länge jag får peppar till. Dessutom provade jag kalkonbacon, det var sådär.

Fotbollen var kall, blåsig och tråkig, trots 5 mål. Kändes oinsiprerande och avslaget och jag har aldrig sett Zlatan så tråkig. Det känns som om hela Sverige förväntar att han ska stå för magi så fort han får bollen. Det gör att han försöker alldeles för mycket och det blir bara pannkaka av alltihop. Sverige föväntar sig för mycket av Zlatan, vilket gör honom bra mycket sämre i landslagströjan än i Barcas tröja. Okej...

Skrivet av fakespear, 2009-10-18

Visa hela (0 kommentarer)

Det var en passande dag idag för en statusuppdatering på Facebook . Då jag läste detta inlägg på Tjuvlyssnat så passade det extra bra.

Har iaf avverkat en riktigt trevlig helg, med besök på Naturhistoriska muséetmed tjejerna samt en oerhört rolig 30-årsfest i Renköttsförsäljningens rike, Norrviken.

Inte ens söndagsångesten kändes jobbig, även om måndagen mest har varit ett stort moln och långa gäspningar (och lite hångel i soffan).

Skrivet av fakespear, 2009-10-12

Visa hela (0 kommentarer)

Vaknade alldeles för tidigt för att det skulle vara lördag morgon. Det är kaos i mitt liv. Jag har för mycket saker jag vill göra, för många saker jag borde göra och alldeles för många saker som jag gör. Insåg då jag kollade facebook att jag är dubbelbokad på onsdag, trots att jag varit så duktig att ha kalendrar som jag bokar och synkar med mobiltelefonen. Tänkte både gå på fotboll och på Spoken word. Likadant är det ikväll, har sedan länge planerat att gå på en 30-årsfest, men Sverige spelar ju.

Har verkligen för mycket att göra i mitt liv och planerar in för mycket saker, då blir det så här. Mitt mål nu är att lugna ned mig och inte planera för mycket. Mitt livsplanerande har eskalerat och jag behöver ett brejk. Mina vänner har blivit bättre och bättre på att komma med förslag, det är kul. En av anledningarna till det är att några blivit singlar ganska nyligt. Singlar är roligare än Dubblar, det har jag alltid sagt. Dock tror jag nog att de flesta mår...

Skrivet av fakespear, 2009-10-10

Visa hela (1 kommentar)

Det var onsdag och således onsdagsmiddag. Denna onsdagsmiddag blev dock inte som de vanliga, det blev en jobbig onsdagsmiddag, en onsdagsmiddag utan gäster men med jobb. Strul på jobbet gjorde att jag vann kvällsjouren och då jag inte fixat någon onsdagsmiddag så passade det fint.

Det känns som om onsdagsmiddagarna kommer att ändras lite i framtiden, snart behöver nog nya regler skrivas, men än gäller nyvarande regler.Denna middag blev således rester från i söndags, pastasås på kassler och champinjoner samt pasta. Det är så enkelt att göra en god pastasås om man bara får med lite creme fraiche.

Efter middagen fick jag en dos av Polly. Jag har alltid haft en speciell relation till Polly, allt sedan överlevnadsövningen i lumpen då vi hade hallucinationer om Polly och en liter mjölk. Dock har det aldrig funnits sådan stark koppling till Polly som nu. Det kommer bli mycket mer av Polly i framtiden, det kan jag...

Skrivet av fakespear, 2009-10-07

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har det varit kanelbullens dag. Precis som ifjol så bakades det kanelbullar i Bergshamra. Den här gången bjöd vi dock till stort bullkalas. 7 av våra närmaste vänner behagade komma till en trevlig tillställning. Det bjöds på nybakta bullar och saft (kaffe och té kunde man även få om man var snäll, vilket alla våravänner va). En liten surprise kunde vi oxå bjuda på, men alla som var där hade nog redan lyckats läsa mellan raderna.

Så här såg bullarna ut:

Skrivet av fakespear, 2009-10-04

Visa hela (2 kommentarer)