En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Imorse tog jag mig en liten promenad med min far till hängbron och tillbaka. På tillbakavägen blev vi omkörda av Björn Ferry och Björn Lind på rullskidor. Det är iaf dagens "Jag mötte Lassie". Idag var såklart vädret dåligt för jag satt i bilen mest hela dagen. Skulle hitta en skjorta så jag stannade till i Lycksele för det. Besökte Öhmans, där fanns det skjortor som jag ville ha, men servicen var så dålig så jag gick utan att handla. Skamligt.

Besökte A i Umeå, det var riktigt trevligt att få prata igenom sakerna inför lördagen. Hon har gjort ett bra jobb och jag inget. Har dock en del komiska saker på G inför lördagen. Resan fråm Umeå gick fort ivf, 1h45m tror jag är personligt rekord på de där knappa 20 milen.

Bra: Jag besökte A och pratade igenom
Tack: A för det jobb du gjort med häftet
Hjälp: Slöprata om ingenting

Skrivet av fakespear, 2007-07-25

Visa hela (0 kommentarer)

Nu har jag kommit ut på Luspholmen, här är det precis som om tiden stått still. Samma lugn och ro och samma tapeter som då jag var 17, det enda nya är att det numera finns ett tillgängligt trådlöst nät, "luspholmen" heter det. :)

Idag var det dags att ta in höt, så jag och J har stått och skyfflat hö in i hökanonen, medan farbror G kört traktor och pappa hjälpt till att få upp det på gaffeln. Skönt med lite fysisk aktivitet och superbra väder. Det vackra vädret verkar förfölja mig, sol vartän jag går.

Ikväll blir det släktgrillning nere vid sjön, säkert lite fotboll oxå. Hit borde alla komma nån gång per år och bo några nätter.

Skrivet av fakespear, 2007-07-23

Visa hela (4 kommentarer)

Idag har jag gjort ett litet besök på Solheim. Solheim är huset där jag är uppväxt i och det byggdes av min mormors farfar, Ole Olsen, i slutet av 1800-talet. Sedan dess har huset funnits i familjens ägo och nuvarande ägarinna är min mormor. Vad som händer sedan vet ingen, men det verkar inte finnas någon som är sådär supersugen att flytta dit. Trots att huset är väldigt vackert och stort.

Här nedan visas en liten bild från början av 1900-talet,

Jag bodde där då jag var mellan 2 och 18 år, sedan flyttade jag till Kramfors, där jag befinner mig nu. Inte alls samma känsla.

Nu ska jag slappa en stund innan det är dags för lite CX-förhandlingar.

Skrivet av fakespear, 2007-07-19

Visa hela (0 kommentarer)

Nej. fu bubblan, men regnet slutade iaf då jag kommit fram. Känns alltid lite konstigt att komma hem till Kramfors. Jag känner inte alls att jag har någonting kvar här och jag gillar inte alls morsans hus som jag inte har några kopplingar till. Det värsta är nog att det är så ljudligt, man kan inte fisa utan att det hörs i hela huset.

Alltid trevligt att träffa mamma och de får vänner jag har kvar här. Syrran var oxå hemma, hon verkade må ganska bra.

Bilen jag fick var jag inte alls nöjd med, men så blir det ibland, fick nån Passat. Iofs är den jätteskön att köra, sprillans ny men alldeles för stor för mig. Hoppas jag slipper fickparkera!

Måste dock få tag på A imorgon om det ska bli nåt bra bröllop. Har dock numret, så det ska inte vara några problem.

Skrivet av fakespear, 2007-07-17

Visa hela (0 kommentarer)

Igår hände nåt ovanligt, men kul. Satt och chattade med en kompis och vid 22.30-tiden då vi båda var väldigt uttråkade så bestämde vi för att ses. Att vi båda vänt på dygnet var väl en fördel så vi träffades på Södra vid 23.30.

Promenerade hem till mig och använde våra semesterhjärnor med att spela alfapet. Jag spöade journalisten 2 gånger innan det var dags att sova...

Det gjorde den halvdeppiga söndagen till något jag kommer komma ihåg som positivt. Hon får mycket cred för det var hennes initiativ. Sov dock lite för lite, men det är jättebra, då kommer jag somna tidigt ikväll.

Fick min Human Wanderer idag oxå, så nu står Quoros i bokhyllan.

Skrivet av fakespear, 2007-07-16

Visa hela (1 kommentar)

Varför är det så här med söndagar? Trots att jag är ledig imorgon så går jag omkring med söndagsångest. Dagen började iofs bra, T var här och vi hade det riktigt trevligt med en massa HT-snack. Sedan skulle jag ha träffat A, men hon var tvungen att jobba. Vet inte om det var bra eller dåligt att det blev så. Ibland känns det som det skulle vara jobbigt att se henne och ibland känns det kul att ses.

Nåja, idag blev det inte så, så då gick jag hem och fick söndagsångest. Alla verkar ju av nån anledning vara upptagna på söndagarna. Varför vet jag inte, men själv är jag sån som tycker det är skönt att ta det lugnt på söndagarna. Gick ut en promenad för att försöka få bort allt depp, men det hjälpte inte så jag tog ett glas vin till middagen.

Nu står det en öppnad vinflaska här....

Skrivet av fakespear, 2007-07-15

Visa hela (0 kommentarer)

Igår gjorde jag nåt som jag normalt inte gör. Hade spelat rollspel i Bha och då jag var på väg hem så ringde C. Hon var i nån park och drack öl och skulle sedan ut. Klockan var väl kring midnatt. Så jag tyckte, vafan, visst kan jag hänga på. Var inte det minsta trött. Så vi gick på Medusa. Egentligen gillar jag det stället, har en förkärlek för rockerbrudar har jag insett. Sedan brukar de ofta ha en skön inställning till livet, sånt älskar jag.

C är en rolig tjej, full fart hela tiden och ibland känns hon nästan lite som en syster. Kanske för att jag lärt känna henne genom hennes bror som är en av mina bättre kompisar. Så till midsommar frågade jag hennes mamma om jag fick gifta mig med henne och det tyckte hon, därav "min blivande fru". Nu är hon lite för ung och lite för sprallig och jag är alldeles för gammal och tråkig för henne.

Fast kul var det, var hemma vid halv 4 och eftersom jag inte festat direkt, mer än ett par öl på Medusa så var jag inte...

Skrivet av fakespear, 2007-07-14

Visa hela (0 kommentarer)

Sådär, nu blev det äntligen semester. På riktigt startar den dock inte förrän 8.30 imorgon, men nästan, nu svarar jag bara på kundernas anrop. Ska bli jätteskönt att vara ledig, även om jag tror jag kommer att vara görolös och uttråkad.

Var tvungen att ta några beslut idag, tror någon blev ledsen, men ibland måste man göra det, i slutändan är det nog bäst för oss båda. Sedan kontaktade A mig, hon ville ses, jag vet inte om jag vill ses. Eller jag vill det, men jag blir knappast gladare av det.

Ikväll har jag ägnat mig åt att bråka med en datorhelvete. Försöker få in Ubuntu på en IBM R61, det funkar inte. I Edgy så funkar installern medan Fiesty så funkar den inte ens. Har provat flertal images för det, men man får samma problem. "can't access tty". I Edgy däremot finns det inga drivrutiner för hårdvaran jag har.

Skrivet av fakespear, 2007-07-12

Visa hela (0 kommentarer)