En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Imorse då jag var på väg till Sveriges Riksdag så kom jag från ena hållet av Helgalunden och Lars Winnerbäck från den andra. Vi går in på Blekingegatan tillsammans, han några steg före mig, då byter min mp3-spelare plötsligt låt, till en Winnerbäck-låt. Tror tom att det var I Stockholm. Jag har en del Winnerbäcklåtar i min spelare, men ändå lite småkomiskt. Så jag gick där, 2 meter bakom och lyssnade på honom medan han knallade framför.

Kul att bo på Söder, där borde du oxå bo!

Skrivet av fakespear, 2007-08-20

Visa hela (1 kommentar)

Idag då jag kom hem från den deppiga fotbollen så slötiddade jag på Beckfilmen som gick på TV, Pojken i Glaskulan.

Där blir jag glatt överraskad då Jansson kliver av taxin här på Hallandsgatan, en snabb visning av porten och husfasaden under tiden Jansson pratar i telefon innan han försvinner iväg i taxin igen. Jansson mördas och senare säger Gunvald då de berättar att resan gick till Skånegatan 51, "Men är det inte där du bor?" till Martin Beck.

Således, jag bor granne med Martin Beck...eller kanske rent av allt, jag är Martin Beck! Man kanske ska sadla om...

Skrivet av fakespear, 2007-08-19

Visa hela (2 kommentarer)

Har haft syrran på besök här i helgen. Det är både positivt och negativt tycker jag. Det positiva är att hon är en härlig människa och kul att hon vill komma på besök. Det negativa är att jag måste ställa in de flesta av mina andra planerade saker. Nu gjorde jag inte det fullt ut, utan besökte några kompisar igårkväll och spelade Game of Thrones.

Det jag dock inte förstår av syrran ibland är hennes sätt att resonera logiskt samt följa skyltar, fast det är hon inte ensam om.

Skrivet av fakespear, 2007-08-19

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har jag en sån där riktigt apatisk dag då jag egentligen inte borde prata med någon. Jobbet känns för jävla trist och det känns bara som man jobbar i uppförsbacke och aldrig hinner slutföra det man vill. Resan till Australien känns inte heller kul längre, bara en massa saker som jag inte blev tillfrågad om då allting startade och nu vill de att jag skall stanna där nere än längre tid.

Imrgon är det en annan dag, förhoppningsvis en roligare dag.

Skrivet av fakespear, 2007-08-16

Visa hela (2 kommentarer)

Då man går på stan så pratar man ofta om 10-poängare då man spanar, fast det är inte riktigt sant. Många har inte lärt sig alla regler som finns för det här, men jag har iaf gjort mina egna.

Precis som i Spinal Tap så gäller "11 is louder than 10", citatet från filmen går så här:

Nigel Tufnel: [pointing to a customized Marshall amplifier head unit] This is a top, to, uh, you know, what we use on stage, but it's very, very special, because, if you can see...

Marty DiBergi: Yeah...

Nigel Tufnel: [pointing to the control dials] ...the numbers all go to eleven. Look, right across the board: eleven, eleven, eleven, eleven...

Marty DiBergi: Oh, I see. And most amps go up to ten?

Nigel Tufnel: Exactly.

Marty DiBergi: Does that mean it's louder? Is that any louder?

Nigel Tufnel: Well, it's one louder, isn't it? It's not ten. You see, most... most blokes, you know, will be playing at ten. You're on ten here, all...

Skrivet av fakespear, 2007-08-14

Visa hela (3 kommentarer)

Helgen har gått i alkoholen och sångens tecken. Fredagkvällen ägnades åt spindeldödande (därav regnet) och ölhävartävling. Det blev dock förlust. Lördagens kräftskiva var dock helgens höjdpunkt då den händige mannen hade kryddat spriten. Det var en lyckad tillställning med snäppet för mycket alkohol, men jäkligt kul. Roligt att umgås med lite nya personer som jag känner ytligt sedan tidigare. Trevliga var de allihopa, även om vissa var lite skeptiska till vår skönsång. Dock får jag känslan att de är lite för mycket parade...

Mer info om den kräftskivan finns på engelska här.

Så större delen av dagen ägnades åt att ha lite ångest från gårdagen, sedan avslutades helgen med konsert på Sjöhistoriska, Gessle spelade. En okej konsert, men inte mycket mer. Nu har jag iaf sett honom, det borde man väl ha...

Skrivet av fakespear, 2007-08-12

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har jag varit hemma hos en gammal date som blev mamma för några månader sedan. Resultatet finns här:

Vem som är far får ni räkna ut själva, men blond och blåögd är han. Första bokstaven i förnamnet är M. Kul för henne ivf, det verkade som hon mådde ganska bra iaf, även om vissa saker inte var toppen. Barnkär blir man iaf av att umgås med en liten kille en dag ivf. Vore kul om man hade någon att tillverka dem med...

Ingick dock ett avlingsavtal med S via SMS ikväll. Hon var inte så svårövertalad. Undra om hon fattat att jag varit småkär ända sedan vi sågs första gången. Känslan som jag kände då vi kramade varandra och sade hej då den där första fika-"dejten" kommer då jag ihåg. Den var definitivt speciell för mig. Varför kan hon inte bo i rätt stad? Men jag känns nog inte som rätt för henne...men hoppet är ju det sista som överger en.

Skrivet av fakespear, 2007-08-09

Visa hela (1 kommentar)

Han börjar bli till åren och jag förstår hur han tänker. Jag skulle gjort likadant om jag var i hans ställe. Bättre att dela ut pengarna nu då han tyckte han hade för mycket pengar på lönekontot än att hålla på pengarna, men inte hade jag räknat med ett femsiffrigt belopp bara sådär. Så planen är att få shoppa lite resten av veckan.

På inköpslistan:


 1. * IPod
  * Minne till mobilen
  * Minne till PSPn
  * PSP spel om jag hittar nåt
  * LCD TV (blir nog efter Au)
  * Litet bord (om jag får för S)
  * TV-bänk (efter Au)
  * Högtalare+Förstärkare (efter Au)

Iofs kan man väl säga att delar av pengarna försvunnit i ett lån, men det är inte pengarna jag fick av Morfar, det var andra pengar, för pengarnas skull.

Skrivet av fakespear, 2007-08-07

Visa hela (1 kommentar)