En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

26 dagars arbetande i sträck har kommit till sin ända. Idag fick jag vara ledigt och så skönt det var. Redan igår började det med att vi hade en gemensam middag för alla som jobbar på Ardendo. Vi blev 11 stycken som samlades på ett Nepaleiskt ställe på Crown Street. Det var Bring you own så vi hade med oss 24 Tooheys och 3 vinare, de gick åt.

Sedan avslutade vi kvällen på 54:e våningen med att surra skit och dricka lite mer öl. Kvällen avslutades med att jag ringde hem till 2 kompisar och messade en tredje.

Idag har jag varit i på Paddys och köpt en billig väska samt en hatt. Sedan promenerade vi till Circular Quay och tittade på Harbour Bridge och Operahuset. Vi missade dock finalen i AFL som pågår i detta nu, Geelong vs Port Adelaide där Geelong verkar dominera.

Skrivet av fakespear, 2007-09-29

Visa hela (2 kommentarer)

Idag var det mycket nära att bägaren rann över riktigt. Tycker det var väldig ogenomtänkt av en chef att skriva något sådant. Det är sådant man borde få disciplinära åtgärder för som chef, och det är såna saker som kan göra att man säger upp sig om man får höra det som anställd.

Det är ganska intressant att se hur människor reagerar under stress och press. De flesta regarerar nog ganska likadant, de blir lite sura och tvära, korta och lite smått otrevliga. Sedan finns det några få som reagerar på ett helt annat sätt. Som verkligen blir lugna och försöker lugna ner situationen, som lyfter huvudet över vattenytan och löser problemet. Det finns några få som jag arbetat med som verkligen gör så, dessa personer imponerar mig. Dock kan det bli lite fel ibland, det man försöker lösa blir ibland lite löften som är näst intill omöjliga att infria.

Idag fick jag iaf gråta lite, det var verkligen droppen som fick bägaren att rinna över. Var faktiskt riktigt skönt...

Skrivet av fakespear, 2007-09-24

Visa hela (0 kommentarer)

Inatt då jag låg och vred mig och inte kunde somna för jag hade 1000 jobbsaker att tänka på så började fundera lite på utbrändhet. Vad är egentligen tecknen, hur märker man det?

Det finns en massa regler, men kommer man någonsin att se det själv? Jag vet inte själv och ibland börjar jag att fundera om mig själv. Och hur framför man nåt sånt? Jag kanske bara var less och hade en dålig dag på jobbet eller bara var lute småkrasslig så hjärtrytmen kändes konstig och man var allmänt risig.

Det har hänt lite för många gåner nu för att jag ska känna mig helt trygg.

Fan vad jag längtar hem till Sverige!

Skrivet av fakespear, 2007-09-21

Visa hela (2 kommentarer)

Det sägs ju att man vänjer sig och anpassar sig ganska fort. Det är något jag tänkt på under mina resor då det gäller smaken för tjejer. Normalt så tycker jag svenska kvinnor är de vackraste i världen. Sedan då man är ute och reser så ändras det ganska fort.

Då jag varit i Sydafrika någon vecka så tycker jag tjejerna där blir vackrare och vackrare, deras stora läppar och breda höfter är normalt helt okej, men blir bara bättre då man är där.

Här nere i Sydney finns det väldigt många asiater och jag satt och tittade på en asiatisk kvinna idag och tänkte, oj vad hon är vacker, men sedan funderade jag. Tycker jag egentligen det och kom fram till att egentligen, jämfört med de svenska tjejerna, så var hon inte speciellt vacker.

Slutsatsen jag kom fram till var att det kvittar i vem man tar med sig till en öde ö, man kommer fortplanta sig ändå, och hon kommer vara den vackraste man någonsin sett, för man förtränger allt vackrare man sett innan.

Så det...

Skrivet av fakespear, 2007-09-14

Visa hela (1 kommentar)

Fick en fråga igår på FB om trender i Sydney så jag började fundera lite mer på dem och det var lite komiskt.

Alla Australiensare är ju väldigt kära i sitt land och allting som görs här är ju nästan hemmatillverkat. Och är de inte hemmatilverkat så har de ett hemmanman på det. Det typiska exemplet är Opel, eller Holden som den heter här. Alla kör omkring i en sån, och det är nog det som gör att Opel fortfarande finns, för ingen annan har väl en Opel?

Sedan har vi ju klädseln, det genrella är att man ska vara lättklädd, shorts och flipflops. Flipflops fungerar till allt, barfota i dem och sen kanske ett par kostymbyxor. Till kostymen passar gärna en keps oxå. Hatt är oxå ett inneplagg, vilket jag tycker är underskattat i Sverige.

En av mina inköp som jag tänk göra är iaf en hatt, för någon sådan äger jag inte. Sedan har man ju såklart solglasögon, vilket jag förstår är praktiskt, men kan se ganska komiskt ut ibland.

Sen kanske jag inte ska säga...

Skrivet av fakespear, 2007-09-13

Visa hela (0 kommentarer)

Den här helgen har det varit APEC i Sydney, Asia Pacific Economic Cooperation så det har varit en hel del höjdare här, bl.a. Bush och jag tror även Putin var här, Kinas president osv...

Det har gjort att det varit ett massivt polispådrag. 3-4 helikoptrar har legat över staden mest hela veckan, kravallstaket längs vägarna och metaldetektorer för att komma in i affärer som låg för nära Bushs hotell. Igår var det även lite demonstrationer och det var nog mer poliser än protestanter. Detta har gjort att mitt tycke för att Sydney är en sådan bra stad och människorna så trevliga, har sjunkigt. Förhoppningsvis hinner det repa sig innan jag åker hem.

Första jobbveckan var inte heller speciellt upplyftande. Tyckte jag fick oförtjänt med kritik för lite småsaker och den som berättade för mig vad kunden tyckte gjorde det inte direkt pedagogiskt. Detta har gjort att min inställning för detta projekt inte är speciellt...

Skrivet av fakespear, 2007-09-09

Visa hela (0 kommentarer)

För första gången i mitt liv var jag idag, tillsammans med P&D, och såg på Footy, eller Aussie Rules. Det är alltså sporten som mer eller mindre bara är känd i Australien, typ en blandning mellan fotbooll och rugby och spelas på en Cricketplan. Mer info om Footy.

Matchen var mellan Sydney Swans och Hawthorn från Melbourn, redan efter en minut så stod det 7-0 till Hawtorn, men då första kvarten (som var en halvtimme) var över så hade Swans vänt till 36-8. Sedan var det Swans för hela slanten och matchen slutade med en överlägsen seger för Swans, typ 141-69.

Jag kan ju inte säga att Footy verkar vara en sport för mig. Det händer iofs jättemycket, och det finns säkert någon taktik i bagrunden, men jag gillar inte riktigt sättet med att man gör självmål för att komma ur situationen, ett mål (även litet) ska vara värt mer. Det är lite av samma anledning som jag inte är så förtjust i basket, eller...

Skrivet av fakespear, 2007-09-02

Visa hela (2 kommentarer)

Den första arbetsdagen i Sydney var som beräknat en fredag. Trots att jag var väldigt jetlaggad och trött så gick arbetsdagen helt okej. Fick faktiskt gjort lite saker och tittade igenom delar av materialet som jag ska ha på utbildningen. Superbra gjort av J!

Sedan var det någon happening på taket hos Ten, det grillades och serverades öl. Jag måste erkänna att jag nog inte var den mest sociala av människor, men det var ändå relativt trevligt. Man märker att ju tröttar man blir och ju mer onykter och högljudd andra blir, detsto svårare är det att hänga med i engelskan. Så på slutet stod jag mest och fantiserade...

Vi bröt upp vid 21-tiden och då hade ölen gjort att jag inte var så trött längre, så vi promenerade tillbaka till lägenheten. Då vi kommer tillbaka så säger P, "Då två nördar kommer hem så sätter de sig vid varsin dator", vilket var vad vi gjorde. Det slutade med knappa 2 timmars jobb innan jag...

Skrivet av fakespear, 2007-08-31

Visa hela (1 kommentar)