En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Var i Kista för att spela igår. Det var lite annorlunda igår för vi skulle ha en ny medlem. Någon som J hittade på rastslingan. Alltid kul med nya spelare och blir det en kvinna med i spelet så känns det faktiskt lite roligare har jag insett. Det blir inte lika grabbigt och en annan stämning "amongst the Knights around the dinner table".

Nu är det kanske Muadanus som är längst ifrån riddare, fast klart mäktigast är han. Jag börjar inse att vi borde lägga upp en stridsplan inför framtiden. Finns så många alternativ och valmöjligheter i detta spel jämfört med alla andra spel så man borde kanske prata om det.

Kul var det ivf, dock spelar vi lite för sällan. Besöket av Douglas var något utöver det vanliga dock. En 1.5 årig kåt hund som dök upp efter drygt halva spelmötet. Min arm försökte han sätta på 2 gånger och den gamla Cavalierdamen Happy var tvungen att sitta under husses stol för att inte bli nosad i rumpan... Sedan mellan varven hittade han alla leksaker och...

Skrivet av fakespear, 2007-12-09

Visa hela (0 kommentarer)

Det är en hårfin skillnad mellan desperat och komisk. Skillnaden mellan gammal och ung är oxå väldigt liten. Såg 26 år på en site och tänkte, det är som jag, sedan såg jag födelseåret...1981. Det är ju för 17 som lillebror och han kan knappast vara äldre än 17! :)

Har dock levt senaste tiden utan någon större åldersnoja, men nu då man snart fyller primtal så är det väl på tiden att de kommer igen. Ifjol var det dock mycket värre, men hur ska man kunna göra nåt annat i livet om ingenting händer på ett år. Allting är ju likadant som för ett år sedan.

Dock är det inte likadant för alla andra. Har hänt mycket senaste året för många och man känner mer och mer att man blir ett femte hjul. Det är ofta man hamnar på en middag där det är par, par, par och jag. Ibland kan det vara mysigt att få se folk som är kära och kärlek sprider sig, även om man nu inte får känna på det på samma sätt.

Nu då en av mina bästa kompisar håller på att bli tillsammans...

Skrivet av fakespear, 2007-12-06

Visa hela (0 kommentarer)

"Kommer hem en vanlig dag
jag har jobbat hårt i Johannesburg
Men jag är ganska glad ändå

Har fått post och räkningar
Ska betala dom, men svär väl för mig själv
Alla gör väl det

Jag sätter mig vid teven för att kolla om det hänt
Något hemskt i ett annat land
Jag är lite ensam och jag undrar för mig själv
Vad de andra gör ikväll?

Vad gör Johja nu?
Vad gör Micke nu?
Vad gör Jonas nu?
Vad gör Nico nu?
Och vad gör Per?

Lördag kväll och Internet
Jag sitter själv och surfar på nån sajt
Jag är ensam med min Mac

Det är liv i trappan nu, det är grannarna
Som har fest, nån slår sin fru
Ja, det är sorgligt, men tyvärr

Jag skulle hellre vara på nån fest på Södermalm
För det är säkert Johja och Per
Och i centrum där såklart.

Vad gör Johja nu?
Vad gör Lena nu?
Vad gör Jimmy nu?
Vad gör Mia nu?
Och vad gör Per?

Jag har aldrig lyckats med nåt stort
Men allt jag ta't mig för det har jag gjort
Kanske mina mål har varit...

Skrivet av fakespear, 2007-12-01

Visa hela (1 kommentar)

Ja, det är inte det lättaste. De flesta saker man gör på ett hotellrum kräver ström. Nåja, skriva en blogg om det är en självklarhet, även om den inte kan postas just nu så kan jag skriva den. För jag har ju faktiskt batterier en stund till.

Batterier har ju även mobiltelefonen. Så självkart så skickade jag SMS för att få reda på vad jag ska göra på ett strömlöst hotellrum. Många sms blev det, och en del svar. Här är svaren i kronologisk ordning med kommentarer.

* Fantiserar om sin nya anonyma flickvän – Ja, såklart man gör det, anonymiteten gör det bara mer spännande i mina fantasier.
* Sover – Jovars, det blir nog I sinom tid.
* Spelar mobilspel – Gjorde man inte det på 90-talet? Nej tack.
* Smsar sin 'flickvän' – Såklart jag gör, allihopa av dem!
* Läser en bok med ficklampa under täcket – Bra idé, jag har ju en bok, men ingen ficklampa. Ett stearinljus kanske funkar under täcket?
* Äter upp allt godis och dricker upp all sprit i minibaren – Ja,...

Skrivet av fakespear, 2007-11-30

Visa hela (1 kommentar)

Det är ganska sällan man blir kallad gubbjävel, men idag från Medis blev jag det. Det var en uteliggare som sa, du ser rik ut, skänk pengar. Sen då jag bara gick förbi så skrek han gubbjävel.

Annars måste jag säga att kvällen varit väldigt lyckad, trots att jag umgåtts med gifta par, eller halvgifta. En schysst förfest som ger en mersmak för Guitar Hero III och sedan en okej utgång på Meduza.

Sedan slutade den väl alldeles för tidigt, men med tanke på cellskapet så är det förståeligt, en av medspelarna var jag ju tom tvungen att säga åt att det var dax för hemgång.

Det bästa under kvällen var dock kramarna. Under denna dag har jag träffat 4 tjejer jag pratat med. Av dessa har jag fått minst en kram av 3 av personerna. Det är helt underbart, tänk om man kunde få så många kramar varje dag. Det bästa måste vara att jag fick en kram av en person jag aldrig träffat innan dagen började. Sedan att man inte kan få kramar av alla man vill krama får man väl leva...

Skrivet av fakespear, 2007-11-25

Visa hela (2 kommentarer)

Alltså, det ligger till så här. Nästa vecka ska jag åka till Johannesburg i Sydafrika och där är det inte lika tryggt som här i Sverige. Därför har vi mer eller mindre en dedikerad taxichaufför. Det är en cool kille som är i vår ålder och en desertör från Jugoslavien. Han kör taxi och förför kvinnor. Så alltid då man är där nere så pratar man om tjejer.

För några veckor sedan var min kollega där nere och hade samma taxichaufför. Kollegan har ett stabilt förhållande med nyköpt hus och säkert snart barn. :) Taxichauffören, som vi kan kalla Marco, hade då sina teorier om att allt ska man göra med 30% insats. 30% jobb, 30% kvinnor, 30% sex, 30% hobby. Att det blir mer än 100% kvittar, bara man gör det till 30%. Det som han oxå framförde var att nästa gång när jag åker ner så måste jag ha med ett fotografi på min flickvän. Jag har varit singel under senaste året och han tjatar alltid om att jag måste skaffa flickvän (eller allra minst KK).

Problemet nu...

Skrivet av fakespear, 2007-11-20

Visa hela (4 kommentarer)

Jag har spenderat de senaste dagarna i norr hos mamma i Kramfors. Har varit riktigt skönt, men 4 dagar räcker, nu vill man tillbaka till livet i Stockholm.

Idag har jag åkt en sväng till Hammarstrand och besökt pappa. Var trevligt att besöka honom en sväng, trots att inte Hammarn är en av de hetaste ställena på denna jord. Nu var det ju verkligen hett då Allt för Byn är på tapeten. Men vem vet, kanske är dit jag ska flytta om ett år eller två.

Resan hem därifrån var kanske inte den roligaste. Mörkt, regn, minusgrader, osaltat och snö. Fast det var inte så farligt, men man var ganska lätt på foten (iofs är jag jag ju alltid det).

Undra varför folk sätter upp trådlöst med WEP-nycklar utan att ha en aning om vad nyckeln är? Mammas lyckades jag gissa mig till, pappas har jag ingen aning om. 5 tecken ivf. Och han kör Windows ME, kan man köra det fortfarande?

Skrivet av fakespear, 2007-11-18

Visa hela (1 kommentar)

It is impossible to find how to remove the demo mode from a Sony Tav-L1. Not even instruction from the reseller helped, but they got me on the way. There are 5 buttons that need to be held down for 5 seconds.

The buttons are on the panel, Volume Up, Volume Down, Play, Stop and the button to sen the tv up/down (the one next to the power button).

Then it should say "DEMO OFF" and the Demo is turned off!

Skrivet av fakespear, 2007-11-12

Visa hela (0 kommentarer)