En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Läste i Metro för någon vecka sedan att 2008 skulle vara året då det är ute att maila, nu använder man annat. Hur är det då med telefonen? Jag insåg idag att jag mer eller mindre har slutat använda telefon. De enda jag ringer är mor och far, men det blir mer och mer sällan det oxå. Telefonerandet numera är nästan jämt jobb eller typ snabba frågor som att få reda på vart man skall träffas. Nej, all kommunikation sker på olika sätt på nätet. Jag kan dock ibland sakna de långa samtalen med vänner som man inte hör av så ofta, nu blir det korta meddelanden via Facebook istället.

Tråkigt tycker jag, så ring nästa gång!

"Ingen kommer hit för
att återvända
Man tänker på sig själv först
Ingen annan
En enkel regel
Cirkeln sluts igen
Vid ringen på centralen
I den stora stygga stan åh
Ingen annanstans
kan man vara ensam som just här

Isen på riddarfjärden
smäller som gevär
Blåljus vid tegelbacken
Våren är här
Du står i spegelsalen med
Ett...

Skrivet av fakespear, 2008-01-14

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har promenerat ensam hem i januarinatten, stillsamt lyssnande på min musik och mina tankar. Har lämnat tunnelbanan med de spyfärdiga fyllona och de nykära paren på väg hem till en jobbig natt framför toalettstolen eller en underbar natt i sängen. Endast musiken hörs i mina öron trots att mannen framför mig ser ut att skrika till någon på andra sidan Medis, musikens text övergår i fundersamma tankar om oslagbarhet, känslor och rasande väggar.

Jag kan inte skingra dem, kan inte låta dem vara. Jag har mina ord, som vi sa. Har jag hittat rätt, kan jag leva vid denna brant, med ena foten på kanten?

Jag följer skuggan efter muren från gatlyktan som blinkar epileptikt. Jag vet att verkligheten inte alltid är så verkligen, jag går dom tomma stegen utmed orons kanaler, hemåt i natten mot min 34:a hörandes musiken...

"Det är väl tanken som räknas ändå
Jag lever, men väntar på smällen
Hjärter Dam, du kan duka för två
Jag tar tåget ner framåt kvällen

Det är...

Skrivet av fakespear, 2008-01-13

Visa hela (0 kommentarer)

Snart börjar den första riktiga veckan på det nya året. Den vecka som innebär jobb. Fuskveckan har spenderats med mycket sömn, mycket vänner och en hel del funderingar. Dygnet har vänt på sig helt av sig självt och det har inte varit lätt att ta sig upp på morgonen. Imorgon blir det förmodligen riktigt svårt att kliva upp då jag skall bege mig till jobbet, men det går nog bra det oxå.

Funderingarna och prioriteringarna i livet är inte det lättaste. Skrev ju tidigare om skillnaden mellan jobb och fritid. Nu har jag försökt ha fritid under min ledighet, det har gått riktigt bra, frånsett att en del kunder och partner har ringt. Dessa kan man med lätthet ignorera, men då vår "Geschäftführer" ringer så borde man kanske svara. Likadant då vår CEO ringer. Undra om det är där man ska lägga ribban, att förvänta sig att bli uppringd under sin semester av dessa? Frågan är ju om man någonsin kan få den skillnaden mellan jobb och fritid. Vill man ha den skillnaden? Vad...

Skrivet av fakespear, 2008-01-06

Visa hela (0 kommentarer)

Många förhoppningar har man alltid på det nya året. Jag har redan blivit lovad nästa fest som ska vara bättre, snyggare och festligare.

2007 avslutades kanske inte på det bästa av sätten, med pendeltåg, trängsel och fyrverkerier i regnet. Inga pussar, och alldeles för få kramar.

Dock har jag massa tankar för 2008 som jag tänkte infria, en del ytterst små och betydelselösa för de flesta och sedan helt andra saker som kommer att förändra mitt liv.

Drygt tre timmar har gått av det nya året, och jag har redan hunnit ha djupa diskussioner om support, dejter, sex och Sverok. Känns som om det fortsätter så här så vet man aldrig vart det slutar.

Nu kom en kollega hem från sitt festställe, istf Gott Nytt år skrev han "Nu vill jag ha sex" (med sin fru syftade han nog på). Jag säger, dags att sova!

Skrivet av fakespear, 2008-01-01

Visa hela (0 kommentarer)

Jag vet inte om det är Facebooks fel, men jag har nog aldrig fått så många gratulationer som jag fick igår. Massor av SMS och många gratulationer på Facebook. Allt från hon jag var kär i under årskurs 9 till produkchefen och fd kollegans flickvän.

Idag är det julafton ivf, lite lite sömn inatt då vi hade Kramforshappening igårkväll. Stora delar av det gamla gänget träffades och surrade skit och kikade på Planet Terror. Mycket finns det att säga och vi kan nog surra några dagar till.

Idag ska jag till mormor & morfar ivf, imorgon blir det jobb. Då kanske jag varit ledig i 3 dagar i rad. Det har jag inte varit på mycket mycket länge.

Skrivet av fakespear, 2007-12-24

Visa hela (0 kommentarer)

Insåg häromdagen att jag har ytterst svårt att skilja på jobb och fritid. Jag vet knappt längre när jag jobbar och jag har ingen aning om när jag är ledig. Är jag någonsin det?

Slutsatsen iaf var att det här kan inte vara bra. Nu i jul skall jag dock försöka koppla bort från jobbet så mycket som möjligt och inte prata jobb öht.

Ett av problemen tror jag ligger i min tjänst, en annan måste jag skylla på mina vänner. Det är inte lätt då ens bästa kompisar oxå jobbar på samma företag. Många kvällar då man skall umgås så blir det egentligen till att prata jobb. Jag har aldrig klagat på en sån kväll, för jag tycker verkligen om dem, men då man mer eller mindre sitter varje kväll och halvtjôtar jobb så kan det inte vara bra.

Ska försöka bättra mig på det här då jag återvänder till jobbet nästa gång. Mindre arbete på fritiden och mer fritid! Den bästa lösningen vore nog att umgås med folk utanför jobbet mer, det är dock inget jag har planer på,...

Skrivet av fakespear, 2007-12-21

Visa hela (2 kommentarer)

För ungefär ett år sedan sedan fick jag ett brev från Försvarsmakten. I det stod det ungefär så här, "Du är förmodligen snart 47 år och din krigsplacering upphör härmed". Idag då jag kom hem och hade ett nytt brev från Försvarsmakten tänkte jag att de ångrat sig.

Och ja, såklart har de ångrat sig. Nu vill de ha mig tillbaka i hemvärnet. Det vore iofs kul att försvara Södermalm från Ryssen, fast chansen att det händer är så liten så det är inte ens värt risken.

Skrivet av fakespear, 2007-12-17

Visa hela (2 kommentarer)

Hemkommen från julfesten och julbordet, vintern var lite yngre i år då jag åkte taxi hem chefen. Vi kommer lite närmare du och jag i vår, och jag är tacksam för att du orkar lyssna!

Fan, du märker att det ilar då och då, det känns ibland som alla förstått utom jag.

Jag fattar fortfarande ingenting.

Skrivet av fakespear, 2007-12-14

Visa hela (1 kommentar)