En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Jag har nog aldrig varit barnvakt i hela mitt liv. Som storebror är det kanske lite konstigt, speciellt då yngsta systern är 8 år yngre än mig. Fast det var aldrig aktuellt. Mormor och morfar bodde i samma hus, så de fick ta barnvaktsjobbet då det behövdes och jag var väl aldrig den som kände det som barnvakt. Kanske morsan nån gång sa jag skulle hålla koll på syskonen medan de handlade, men det klarade mina syskon så bra själv.

Så idag är jag barnvakt åt min flickväns yngsta dotter som är hemma och är lite småsjuk. Hon har dock varit lite för pigg och bland annat hunnit med nagellacksmålning och pannkaksgräddning. Efter det somnade vi båda i soffan, härligt med helg.

Det blev en lite incident då hon skulle vara lite för närgången på pannkakslaggen, men hon blev nog mest rädd. Dock tog det på krafterna så nu är hon ganska stilla.

Jag ska nog sova lite mer...

Skrivet av fakespear, 2010-04-10

Visa hela (0 kommentarer)

Kommmer ni ihåg mitt första blogginlägg när jag berättade om Hattrick och Lokkos. Då började egentligen slutet för Lokkos stora era. Inspirationen började dala och det var svårt att få ekonomin i laget att gå ihop.

Jag fortsatte någon säsong till och efter det har jag mer eller mindre lagt av med spelandet. Man måste dock logga in var 7:e vecka för att få behålla laget, och det har jag lyckats göra medan de dalat genom serierna. Från divions III till divisin VII och supportrarna var i uppror.

För några veckor sedan, en söndag morgon kändes det som det var dags att återuppta intresset. Söndag morgon med kaffe och Hattrick var tider det. Så jag loggade in och tog tag i mitt lag. Tyvärr är det på så låg nivå och jag har alldeles för mycket pengar (dryga 400M) så det är väldigt enkelt.

Fast det ska bli lite småkul att se laget klättra i serierna och hur det nya laget presterar under den nya spelmotorn. Det kommer ju aldrig bli...

Skrivet av fakespear, 2010-04-05

Visa hela (0 kommentarer)

Stulet omgjort
"När du hör en bra låt och din partner är kåt är det
glassigt
när du har påsklov och du håller hov är det
glassigt
o när fredan är slut och du ska gå ut är det
glassigt
när du har sjukt bra koll och hälsan i behåll då är det
glassigt

jag vaknar upp ahhh solen skiner igen
dags för mig o gitta från lägenheten
men först alltid en dusch
inte lukta usch står högt i kurs för det är
glassigt

glass glassigt

senare men ändå samma dag
lyckades jag äntligen få tag
på numret till den där tjejen du vet
jag ringde direkt jag är inte diskret
jag sa: ska vi hitta på någonting
tillsammans kanske göra ingenting
kanske bara hänga du o jag
o jag tar med mig rosor o en ask choklad
hon föll direkt för mitt initiativ
o ville bli en del av mitt privatliv
nu bor vi ihop o vi har det bra
men det var bara en av många dar då det är
glassigt

glass glassigt

när du hör en bra låt och din partner är kåt är det
glassigt
när du har...

Skrivet av fakespear, 2010-03-27

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har börjat inse hur beroende jag är av socker och andra snabba kolhydrater. Finns det kakor och godis på bordet så äter jag och det finns inget stopp förrän det är för sent. Så denna vecka har jag provat att äta GI-mat. Dvs skippa de snabba kolhydraterna helt, ingen pasta, ingen potatis, inget bröd och definitivt inget godis.

Det har gått sådär måste jag erkänna. Har varit ovanligt irriterad och igår då jag umgicks med några kompisar och det stod en godisskål på bordet så var det ytterst svårt att stå emot.

Planen är väl att fortsätta med omelett och grönsaker till frukost, samt en massa kött till lunch och middag. Tror det kan vara bra för mig, får bara se till så jag får i mig tillräckligt med kolhydrater så jag inte blir helt konstig, både mentalt och fysiskt.

Ska försöka hålla er underrättade om det går bra eller dåligt. Har ju tidigare många gånger sagt att jag har tålamod och disciplin som en 5-åring och efter att ha umgåtts med 5-åringar...

Skrivet av fakespear, 2010-03-20

Visa hela (1 kommentar)

Det finns ju olika smaker även hos kvinnor och en sak som jag tänkt på är just vad de tycker om skägg på sina respektive. Jag tycker det verkar väldigt relaterat till deras pappas skäggväxt. Har pappa skägg gillar de skäggiga karlar och är de renrakade så föredrar de rakade karlar.

Jag trivs rakat, men är slö och lat så jag har gärna några dagars stubb, men börjar det bli långt så känns det fel. Dessutom är inte min skäggväxt så grov så det känns fel.

Stämmer min tes?

Skrivet av fakespear, 2010-03-15

Visa hela (3 kommentarer)

Nu sover "mina" tre tjejer. En har definitivt feber, en annan förmodligen lite feber och magont, och den tredje äter redan penicillin. Man kan ju roa sig med roligare saker en lördag kväll än att sitta ensam framför en dator och skriva en blogg.

Fast det är inte så illa, jag lär mig nya saker var dag och det är spännande att bara se och analysera.

Helt underbart senvinterdag idag iaf. Första långa promenaden här i Järna sedan den första dagen i September. Så mysigt att titta på alla villor här och fantisera lite. Vill verkligen bo större nu. Ett sovrum hade inte varit så dumt.

Nästa helg är det final i Melodifestivalen, de sista 2 låtarna blev klara i år och jag tycker det känns som ett väldigt lika startfält. Några ballader och några klassiska Schlagerlåtar. Ingen som sticker ut det minsta, även om alla är lyssningsbara. Känns faktiskt som den blekaste finalen på många år.

Av förklarliga anledningar så lägger jag min röst på Herr Jöback. Jag vill ha...

Skrivet av fakespear, 2010-03-06

Visa hela (0 kommentarer)

För snart 6 månader sedan hände en sak i korsningen Åsögatan/Siargatan som ändrat mycket i mitt liv.

En relativt liten grej i sammanhanget, men det har gjort att mina prioriteringar och värderingar i livet ändrat sig ganska mycket.

Jag värderar min familj och mitt privatliv mycket högre nu än tidigare. Det har väl drabbat min tid på jobbet litegrann, men jag har fått en annan syn på jobbet vilket inte nödvändigtsvis är negativt. Jag känner att jag blivit bättre på vissa saker och effektivare på andra. Jag dricker mindre och tränar mindre, vilket inte är helt bra, men jag hoppas våren innebär långa promenader och regniga joggingturer. Midnattsloppet finns fortfarande där, även om jag inte är anmäld.

Sedan har jag lärt mig mycket om barn under den senaste tiden och det var till synes en liten grej, men jag lämnade på dagis i veckan utan någon hjälp. Det var klart enklare än att konfigurera ett Enterprise-mediahanteringsystem.

De kommande 6 månader hoppas...

Skrivet av fakespear, 2010-03-03

Visa hela (1 kommentar)

Det har varit mycket diskussioner vad man skall göra en fredag kväll bland mina kompisar på sistone. En stark och högljudd grupp har utropat "Hata Fredagsmys". Så jag tänkte göra ett litet ställningstagande vad jag tycker om att göra en fredag kväll och alltid tyckt om att göra en fredag kväll.

Sedan jag fick göra saker på fredag kväll är det tre saker som varit framträdande. Gymnasietiden och delar av Universitetstiden samt senaste åren har jag då och då ägnat mig åt att spela rollspel eller andra sällskapsspel på fredagarna. Under stora delar av universitetstiden var det innebandy som stod på schemat och då det inte var det så var det fest.

Det jag alltid tyckt varit bäst har varit att umgås med de jag tycker om mest och göra något lugnt och still eller vilt och ludligt.

Gårdagens After work, middag på en Inidisk restaurang och tyvärr en massa snack om vad man skall göra en fredag. Kan inte alla få göra vad de vill och vad de känner för? Middagen...

Skrivet av fakespear, 2010-02-13

Visa hela (1 kommentar)