En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Det är inte alla dagar som man shoppar babykläder på Tradera. Och billigt är det oxå, man kan få en schysst heldress i storlek 62 för 40 kronor. Superbra va? Måste ju vara praktiskt för många parter, både köparen och säljaren. Man vet ju att man fick ärva mycket då man var liten, av alla typer av bekanta, men då Internet finns det så får man kläder för en spottstyver och den som säljer får några hundringar.

Sedan har jag lärt mig en ny webbsite idag, http://www.niomanader.se/. Man kan läsa allt, typ vad som brukar hända vecka för vecka. Den har även en ägglossningsräknare!

Slutligen så har jag läst en bok om namnförslag. 700 namn i en bok. Det är lite skillnad jämfört med de siter jag brukar använda för namn, även om de nu finns mer namn på dessa. Dagens resultat från wizards namngenerator blev "Crukul Falconsflight the Baker", kanske inte så dumt för en liten bebis.

Skrivet av fakespear, 2008-03-24

Visa hela (2 kommentarer)

Länge sedan jag har påskpysslat så här mycket. 2 kompisar har varit på besök idag och vi har påskpysslat och lagat mat tillsammans. Sedan blev vi så trötta så vi halvsov genom hockeyn och då sedan jag ville se Göta Kanal 2 så fick de nog. De packade sitt pick och pack och drog utan att dricka upp Punchen. Dock lämnade de säkert ett halvt kilo godis här åt mig att åtnjuta.

Här finns påskpysslet i bilder:

Slutligen så var det ju äggen...jag måste säga att jag skäms för ägget på kortet, men det var ju de 3 färgerna jag hade att spela med, sedan kan man ju alltid smöra för en eller annan! :)

Skrivet av fakespear, 2008-03-22

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har nog aldrig insett det själv, men ikväll blev jag offer för en Shaper. En shaper är en sådan som försöker skapa andra efter ens egna åsikter och uppgifter. Jag stod och diskuterade med en kollega om just uppgifter och relationer, då Shapern la sig i. Jag har aldrig tänkt på det tidigare, men min kollega har tidigare nämnt just de saker som jag såg hos Shapern ikväll (enligt tester är även jag en Shaper). Buffligheten och målinriktningen var precis vad hon tidigare nämnt, och läser man vad Belbin skriver så är det är Shaper följande, "Dynamisk, överspänd, utmanande och målinriktad. Kan vara provocerande och otålig. Driver teamet till att konfrontera problem."

Dessutom står det att många shapers i ett team leder till konflikter, så sant, så sant.

Det som hände ikväll var iaf att Shapern la sig i med en massa åsikter och förslag. Shapern ville verkligen forma mig efter sina egna behov och åsikter, utan att öht lyssna på vad jag hade att säga. Ett typiskt sätt...

Skrivet av fakespear, 2008-03-16

Visa hela (0 kommentarer)

Alltså, helt enkelt bullshit, men man blir glad av texten och av låten. Helt klar den låt jag gillar mest just i detta nu från Melodifestivalen 2008. Ska bli en intressnat utlösning ikväll. Jag tycker Christer Sjögren blir bättre och bättre och det är nästan så att jag vill att Amy skall vinna.

Så vad hittar man för inflyttningspresent då? Mina förslag med en "I Love Europe" t-shirt till dottern är så svårt. Jag längtar till Påsk!

"Ingen mår så bra som jag
Så borde hela livet va'
Yeah, yeah, yeah, yeah-eh

Har du sett kalendern när den fyller hela varda'n?
Har du sett mig när du stressar upp och ner på gatan?
Måndag till måndag, det blev en så'n dag
Men inget kommer bli av
Eller när de räkningarna ska betalas, ja ja
Eller när du är så trött och träffar någon pratglad
Tvätta, diska, handla mat och allt ska ske idag

Ingen mår så bra som jag
Hyran blev betald idag
Och jag har lite pengar kvar
Yeah, yeah, yeah, yeah-eh
Kalendern har en tråkig...

Skrivet av fakespear, 2008-03-15

Visa hela (1 kommentar)

För inte så länge sedan så skrev jag en blogg om lite annorlunda möten. Nu har det åter igen skett ett underligt möte. En kompis lillasyster, som jag numera kan kalla min kompis oxå har varit här i Stockholm några dagar. Då jag varit bortrest så har jag inte kunnat träffa henne förrän ikväll. Så idag skulle vi fika och jag skulle få träffa hennes nya pojkvän. Inte så speciellt med det då jag brukar få göra det varje gång jag träffar henne. :)

Då vi satt där och fikade på Cozy anslöt även pojkvännens barndomskompis, Frida. Inget konstigt med det, så långt, 2 nya människor som jag aldrig träffat tidigare och en gammal bekant. Efter en stunds diskussioner om arbete och sånt så började jag fundera, alltså, barndomskompisen, vad heter hon i efternamn. Så jag var tvungen att fråga då det fanns alldeles för många likheter.

Och ja, det stämde, det var namnen till min kollega och vän Frida. Sedan var jag tvungen att...

Skrivet av fakespear, 2008-03-10

Visa hela (0 kommentarer)

Sådär, nu var andra chansen, eller sista chansen, avklarad och de var bara 10 kvar från de urspungliga 32. Helt okej startfält redan från början och några överraskningar har gjort att det blir en intressant final kommande lördag. Jag har passat på att laddat hem låtarna då jag inte hört allihopa än. Här är startfältet och kommentarer (sorterat efter startordning).

1. Charlotte Perrelli - Hero
En riktigt bra schlagerlåt. En riktigt bra refräng som kommer att fastna om några gånger. Måste ses som en av favoriterna.

2. Sibel - That Is Where I'll Go
Ung och söt med en riktigt vacker röst. Skulle platsa på vilken Celine Dion skiva som helst, men då det finns en ännu bättre Celine Dion i denna uppställning så kommer hon nog inte få så mycket röster. Någonstans i botten?

3. Rongedal - Just A Minute
Helt okänd grupp för mig, med en riktigt bra låt. "It takes just a minute to like" the refräng. Känns dock som jag hört den här låten förut,...

Skrivet av fakespear, 2008-03-09

Visa hela (0 kommentarer)

Skall i slutet av veckan bege mig till fjälls tillsammans med 7 vänner. En intressant laguppställning och man undrar ju om vi har alla 8 roller, det tror jag inte; Implementer, Coordinator, Shaper, Plant, Resource Investigator, Monitor Evaluator, Team Worker och Completer. Mer information hittar du här, http://sv.wikipedia.org/wiki/Meredith_Belbin.

Sedan kommer ju nästa utmaning, hur ska vi hålla sams? Jag känner vissa mer än andra och kommer överrens bättre med andra än vissa. Jag tror dock inte jag har speciellt svåra problem att hålla sams med allihopa, men vi får väl se om någon annan lyckas gå någon på nerverna. Om jag nu inte tar på mig provokationsrollen, den kan jag ju vilja ha ibland, men det slutar nog bara med att jag får en bunt vänner som blir sura på mig. Dock ett intressant socialt experiment.

Skrivet av fakespear, 2008-03-04

Visa hela (2 kommentarer)

Hur ska det någonsin funka? Hur ska vi kunna älska varandra igen?
Det finns mycket i bagaget och mycket att reda ut innan pålitligheten finns.
Är det verkligen mig du vill ha? Eller är jag ett substitut för ensamheten?
Är jag mera kär i kärleken än i dig? Kan vi lösa det jobbiga som gör att vi minns?

Jag vet vi kan fungera tillsammans du och jag. Jag vet allt om dig och du vet allt om mig.
Men räcker det för att vi skall älska varandra? Kan vi älska varandra trots vårat bagage?
Vill du verkligen ha mig?

Skrivet av fakespear, 2008-03-02

Visa hela (0 kommentarer)