En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Ikväll kom jag på mig att göra nåt lite underligt. Idag har det varit en mycket bättre dag än igår och då jag äntligen fick höra lite musik på hemvägen (glömde mp3-spelaren på kontoret igår) så kunde jag inte riktigt stå still. Kom på mig själv att stå och smådansa på Gamla Stans t-bane station. Klockan var dock 21 och det var inte så speciellt mycket folk, men man undrar ju om det var nån som tänkte att jag var ett ufo som står och dansar på tuben. Eller så kanske de tänke, "han ser lycklig ut, så kul för honom".

Annars var helgen bra och det kändes riktigt tungt att börja jobba igen efter den långa helgen. I lördags gjorde jag nåt som det var väldigt länge sen jag gjorde. Jag var typ på "tjejmiddag". 2 tjejer och jag som lagade mat och sedan anslöt en tredje tjej på krogen. Intressant att höra tjejsnack, vilket man iofs kan höra annars oxå, men då finns ofta deras män/pojkvänner i närheten så nu blev det lite annorlunda. Tjejer är roliga då de blir...

Skrivet av fakespear, 2008-05-06

Visa hela (1 kommentar)

"Fan klockan ringer det är dags o vakna
Så jävla mycket stress o är det nåt jag saknar
Är det lugn o ro o lite quality time
Ta det lugnt med en bok o skriva quality rimes
Men nejnej glöm det inte en chans
Inte ens om till och med chansen fanns
För du ska alltid va så jävla produktiv
O typ prioritera bort ditt eget liv

Bara glad o vara positiv
O helst av allt dela med dig av ditt positiva driv

Men vem ska orka leva så
och säg mig
Vem ska orka sträva på

Stå på tå med en kniv mot strupen
Orka gå till jobbet varje dag utan o stupa sen

Okej min vän säg mej vem
Jag säger nej till den säg mej sen

Det blir såhär vi ska ha det nu
Är det såhär det ska vara hela livet ut
Stämpla in stämpla ut o se uppgiven ut
Bara stressa varje dag o sen tar livet slut
Med lite tur kanske du kan få ett litet skjut
Men kanske inte för du ser så jävla sliten ut

För du har slitit som en häst vi har kolera o pest
Du kan välja det som passar bäst

O vi som trodde...

Skrivet av fakespear, 2008-05-03

Visa hela (0 kommentarer)

Ibland blir man lite förundrad då man får sig en kram. Häromkvällen fick jag en sån där kram som knappt kan definieras som en kram. Sådana kramar dyker upp lite då och då, oftast av nya människor. Det som är typiskt sådana kramar är just avsaknaden av närhet. Då en man kramar en annan man brukar man ibland kunna uppleva samma sak. Det blir som en taskig omfamning och själva kramen är inte riktigt där.

Frågan är om de som ger sådana kramar saknar färdighet att kramas, eller om det helt enkelt beror på att de inte vill ge mig en kram. Jag brukar försöka kramas lite på jobbet ibland. En kram gör sällan någon skada och iaf jag brukar tycka det är trevligt. Där händer det ibland att man får sådana kramar, ofta av samma personer. Så frågan är ju om de inte vill krama mig, eller om de inte kan kramas? Om de inte vill kramas så kan man ju undra varför man får kram flera gånger av samma person.

Det kanske är jag som har en konstig uppfattning om hur man skall kramas....

Skrivet av fakespear, 2008-05-02

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har nog varit ute på krogen i Stockholm i 6 år utan att sett ett rejält slagsmål. Oftast är folk väldigt städade och det är en relativt god stämning. Kanske vakternas förtjänst som är ganska hårda. Vet ingen annan stad där vakterna är så hårda som i Sverige, gällande alkohol och skötsamhet. Idag då det inte var tänkt att det skulle bli utgång så fick jag vara med om ett slagsmål, relativt kort var det som tur var. Två killar som blev sura på varandra, de muckar litegrann, sedan drar den andra killen en flaska och slår den första i huvudet. Jävligt dålig stil för en fight. Varför använder man sådant, blev ju bara en massa blod.

Nåja, inte det som var huvudeventet ikväll. Det var att träffa Mattias som jag inte sett på ett antal månader. Vi tog oskulden av grillandet för i år. Gjorde egna burgare som vi sedan grillade. Det var riktigt trevligt, vi spelade dock TP och drack vin efteråt, så dåliga vi är. Sedan fick vi fyra för oss att bege oss på krogen, iofs...

Skrivet av fakespear, 2008-04-27

Visa hela (0 kommentarer)

11 nätter i USA är avslutade med ett ganska positivt intryck. Jetlaggen sitter fortfarande i då jag landade imorse. Första veckan spenderades med mestadels jobb i Las Vegas. Dock avslutades jobbet vid 18-tiden och efter det fanns det lite utrymme till att äta gott och få sig en del Margaritas. Underligaste kvällen var då vi hamnade på någon nattklubb och fick gå före alla i kön för vi skulle betala extra, sedan glömde de ta betalt av oss. Till nattklubben hade vi såklart åkt Limousine, dock satt vi som packade sillar.

Bästa kvällen var middagen i Voodoo Lounge på Rio. Dansgolv utomhus på 51:a våningen i snålblåst, inte undra på att folk blev lite småförkylda. Dissad av en Eskortflicka/Hora blev jag oxå. Prostitution är ju förbjuden i Vegas så de försöker vara lite diskreta. Så då tjejen kom fram och pratade med mig så var jag trevlig tillbaka, vi surrade om ditten och datten, men sen insåg hon nog att mig skulle hon inte tjäna några pengar på och fortsatte till...

Skrivet av fakespear, 2008-04-23

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har jag haft en sån där dag som gör att man känner att det är kul att arbeta. Tyvärr hamnar dessa dagar oftast på helger, vilket är synd. Kul var det ivf med trevliga kollegor och okej öl. Sedan blir man ju inte så seriös, men nog har jag skrivit en del rader kod, fast mest kopierat. Man inser dock ganska snabbt att designen är inte den bästa. Utvecklare har försökt tänka och de har tänkt bra, för deras scenario, men vad händer sedan? Nu då vi tar ett steg tillbaka och försöker göra om så kommer det inte bli så bra med många kockar. Nej, en bra kod-designer som styr saker skulle behövas.

Lite synd dock att det roligaste man gör i livet är att jobba. Så har det varit ett tag och så kommer det nog förbli ett tag. Inser att jag kan ju inte bara hålla på att umgås med folk som är i förhållanden, de är ju mest upptagna med sitt och jag blir bara som ett femte hjul.

Jag vet att jag har skrivit det många gånger i min blogg att det varit på G, men nu jäklar så...

Skrivet av fakespear, 2008-04-06

Visa hela (0 kommentarer)

Läste i Metro imorse om en kille som fått sparken från jobbet för att han skrivit en blogg om jobbet där han klagade på vissa saker. Nu var det ju inte så att han var fast anställd, så sjuksköterskan (som var hans arbete) var nog lätt att göra sig av med.

Jag som alltid älskar att provocera började fundera hur långt jag skulle behöva gå för det. Går det att skriva saker på nätet om sitt arbete som gör att det i Sverige är okej att sparka någon? Ja, självklart, företagshemligheter kan man med lättet få sparken för, men om man bara klagar på vissa saker.

Jag har väl skrivit lite småsaker om jobbet, men inget direkt konkret eller som är lättolkat som kritik mot mitt jobb. Okej, jag tycker mitt arbete är underbart, men som alla arbeten så finns det saker att klaga på. Det jag tror skulle hände är att någon av mina vänner, som även är kollegor skulle säga åt mig att ta bort bloggen, eller iaf kommentera den att det är opassande.

Ifall det inte skulle...

Skrivet av fakespear, 2008-03-26

Visa hela (0 kommentarer)

Jaha, nu var det inte så många veckor kvar till dess man beger sig till Las Vegas. Kanske borde börja vara dags att hitta någon att gifta sig med. För jag kan ju inte åka till Vegas igen utan att gifta mig. Dock lite short notice för de flesta, men det skall nog gå ändå....

"A woman has a close male friend. This means that he is probably interested in her, which is why he hangs around so much. She sees him strictly as a friend. This always starts out with, you're a great guy, but I don't like you in that way. This is roughly the equivalent for the guy of going to a job interview and the company saying, You have a great resume, you have all the qualifications we are looking for, but we're not going to hire you. We will, however, use your resume as the basis for comparison for all other applicants. But, we're going to hire somebody who is far less qualified and is probably an alcoholic. And if he doesn't work out, we'll hire somebody else, but still not you. In fact, we will never hire you. But we...

Skrivet av fakespear, 2008-03-25

Visa hela (0 kommentarer)