En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Metreologerna hade förutspått regn och Way out west borde bli ett Way out wet. Så med regnkläder nedpackade så begav vi oss till Götet. Tro't eller ej, men solen sticker fram mellan molnen precis lagom då tåget rullar in på centralstationen i Göteborg. Perfekt!

Lite regn fick vi på oss under dagarna två, men mestadels så var det uppehåll. Lite blåst på lördagen gjorde att det kändes lite småkyligt, men vinet värmde.

Mycket folk, dyr öl, men ändå en helt okej festival. Festivaler brukar ju aldrig riktigt bli som man förväntar sig och inte blev det så den här gången helgen. Kul att åka dit med en kompis som jag inte gjort så mycket med tidigare, och kul att få träffa lite av hennes vänner som hon hade där. Själv träffade jag bara två överraskningar, men det var kul det med, samt några kollegor/fd. kollegor som jag visste skulle dit.

Musiken är ju ett helt annat kapitel, fredagen var väl genrellt sett lite sämre musikmässigt men den kväll vi lyssnade på...

Skrivet av fakespear, 2008-08-10

Visa hela (0 kommentarer)

Det började redan igår då jag skulle besluta åt Nico ifall det skulle bli hämnd eller pengarna. Jag har fortfarande inte beslutat nåt för jag har inte klarat uppdraget.

Sedan började mina personliga beslut att dyka upp idag. Först såg jag väderprognosen, Way out west som jag är på väg till blir nog snarare Way out wet. Hur klär man sig för sånt? Regnjacka och hatt är vad jag kommit fram till. Dock har jag inga bra skor att sätta på fötterna och Sets erbjudande om poncho blev inget heller. Fast hatten ska med! Vägra tänka negativt och tar med solglasögonen oxå (shoppade ju nya i förra veckan i Barcelona)!

Dock det svåra beslutet gäller nästa vecka. Fick en förfrågan på jobbet om jag ville åka några dagar till USA och jobba och sedan spendera helgen i New York med två kompisar (varav en bor där). Dock har jag ju planerat att segla med en annan kompis. Så beslutet är inte helt enkelt.

För New York:
* New York är New York
* Jag har aldrig varit i New...

Skrivet av fakespear, 2008-08-07

Visa hela (1 kommentar)

Jag funderade ett tag på hur jag skulle göra då jag bestämt mig för att stanna i Barcelona över helgen. Skulle jag stanna kvar på hotellet eller byta till ett lite billigare hotell men ändå betala en tusenlapp per natt.

Jag gjorde inget av dem utan det fick bli ett vandrarhem för 250 kronor per natt. Största anledningen till det var just att det är lättare att umgås med människor. Sitter man här på vandrarhemmet som man gör nu så är det många i liknande situation som jag är nu. Ensamma i en främmande stad. Det är superlätt att få kontakt och umgås här på vandrarhemmet. Blev just tillfrågad om jag skulle hänga med ut till Las Ramblas, men dissade det då jag måste upp relativt tidigt imorgon.

Det har varit två trevliga semesterdagar i Barcelona och till stor del tack vare vandrarhemmet. Schysst ställe med ganska mycket folk och det är roligt då man går förbi de 4 datorerna som finns för Internet och alla sitter där med Facebook.

Jag har inte träffat nån...

Skrivet av fakespear, 2008-08-03

Visa hela (1 kommentar)

Efter tre dagar under läktaren på Camp Nou så fick det vara nog. Då var då jag färdig med allt jag ville veta. Lite konstigt att vara så nära, men ändå är det så lungt. Helt fel säsong för att vara på Camp Nou ivf.

Dock tycker jag det är skönt att se att killarna under en jobbar. Gräsmattan börjar ta form och segern igår med 3-1 mot Fiorentina var välförtjänt. Inte alla dagar man får se Puyol måla.

Nu väntas det lite lökande hade jag tänkt. Dock är det svårt att vara ensam och hänga i en stad. Att ingen kan ens språk gör inte saken enklare. Fast musik och caféer tror jag på. Öl är oxå en bra tillsats har jag hört. Sedan finns det ju en speciell sak med just denna staden och detta land!

"Hands down
I'm too proud, for love
But with eyes shut
It's you I'm thinking of
But how we move from A to B it can't be up to me
Cause I don't know
Eye to eye
Thigh to Thigh
I let go

I think I'm a little...

Skrivet av fakespear, 2008-08-01

Visa hela (0 kommentarer)

Sådär, knappt 2 dagar i Barcelona och man är redan spanjor. Eller så mycket spanjor så att man är ute och äter middag vid 22 och börjar att jobba klockan 10.

Två bra dagar, både jobbmässigt och fritidsmässigt. Jobbmässigt har det helt klart gått framåt i diskussionerna även om det finns många hinder. Språket är det största problemet, spanjorerna har svårt att förså mig och min engelska. Sedan fattar de ju inte riktigt vad de vill ha. Tyvärr gör jag nog fel ibland, jag försöker förstå vad de vill ha, inte förklara vad vi sålt. Fast så länge jag inte får skäll så kommer jag att fortsätta med det. Sedan fritiden, kollegan jag är här med känner jag knappt. Då man bara är två så lär man känna varandra. Det har varit riktigt trevligt faktiskt. Imorgon åker dock hon hem och jag får fortsätta själv. Dock kommer någon från vårt spanienkontor och gör mig sällskap.

Sedan får vi se hur helgen blir, jag måste träna på att vara ensam på resan. Har fått...

Skrivet av fakespear, 2008-07-30

Visa hela (0 kommentarer)

Ibland är det roligt då det gamla livet dyker upp igen. Sedan om det gamla livet innebär fördomar är det inte alltid lika kul. Dock så skrattade vi gott åt våra förutsedda planer då vi satt på tuben.

Att jag sedan ägnat stora delar åt en vånda vad som skulle ske under kvällen är en helt annan historia. Fast att alla som jag ville hamnade i Tanto var perfekt. En liten picnic i det soliga vädret gjorde solnedgången ihågkommen.

Sedan har vi ju swing-kvällen på kulturhuset. Någonting jag normalt inte är van vid, men en ganska trevlig kväll med några öl. Sedan att man var poppis med sin hatt gjorde inte ju saken sämre.

Har åter igen haft en bra dag med vänner, från det första SMS:et imorse, som jag var tvungen att läsa tre gånger innan jag fattade buggarna i min mobil, till kramen på centralen. Idag kom SMS:et "du är en fantastiskt bra vän"

"
på med kallingar, Linne, strumpor, tänker på former av kvinnliga rumpor
byxor, skjortor, ett par fina skor, vi ska...

Skrivet av fakespear, 2008-07-27

Visa hela (0 kommentarer)

En del nätter varken börjar eller slutar som man räknat. Det här är en sådan. Solen har gassat på den lilla ettan hela dagen och det luktar ganska så instängt. Instängt, precis som en del hjärnor fungerar. Jag kan inte säga att jag är speciellt förvånad, men lite höjer man ju på ögonbrynen då man hör om orättvisorna. Det största problemet är nog att ingen törs eller vågar fråga. Att dra en slutsats baserat på känsla kan vara klokt ibland, men kan bli ganska fel en del gånger.

Om slutsatsen drabbar mig brukar jag bli ganska ledsen. Men beslut tagna är svåra att riva upp. Ett bra beslut sätter ofta någon i kläm, ett dåligt beslut kan förstöra ett helt liv.

Mitt liv har nog kanske varit lite orättvist på sistone, jag har ju mått bra. Har verkligen känt mig omtyckt under senaste tiden. Det är underbart då man av sina vänner får SMS som detta "Martin, jag gillar dig! Jag är grymt glad att du är min vän!" med fortsättningen "Jag kom på hur tomt livet vore...

Skrivet av fakespear, 2008-07-26

Visa hela (0 kommentarer)

Det var stora förhoppningar inför att komma tillbaka till Stockholm, men nu då helgen börjar lida mot sitt slut så måste jag erkänna att jag är lite besviken. Den har bjudit på en hel del intrssanta saker och en del skvaller som jag inte var medveten om innan.

Fredagen var precis som jag ville ha den då 5 timmars bilkörande tär litegrann så hemgången strax efter midnatt var precis det jag behövde. Sedan att jag var lite för bakis på lördagen var väl en liten miss. Shoppade ytterligare en hatt på lördagen, så nu har jag tre stycken. Jag börjar gilla hatt. Sedan var det ju som sagt utgång med två tjejer. Det är inte det enklaste för en sådan som jag. Jag hade dock hoppats att norrlandsvistelsen skulle ge mig mer självförtroende och självkänsla och så var nog fallet till viss del. Nåja, förfesten blev riktigt intressant då vi till en början var väldigt vuxna och åt kallskuret och ptg. Sedan kom musiken och surfandet fram. Besök på konstiga webbsidor och lyssnande på...

Skrivet av fakespear, 2008-07-20

Visa hela (0 kommentarer)