En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Senaste 24 timmarna har varit fulla av otur. Dessa timmar som till stora delen varit 9/11.

Det började egentligen häromdagen med inställd bio ikväll, vilket så här efteråt var lika bra för jag hade väl gått på fel film eller satt popcornen i halsen. Under gårdagskvällen rapporterades om inställd resa till Barcelona, skadade fötter, krossade tallrikar och uthällt vin över dukar och kläder.

Natten fortsatte i vånda och jag kunde inte sova. Arbetsdagen var full av jobbig politik och jag lämnade den vid 15.30 tiden. Därefter fortsatte det med att jag bröt av en lampa samt slog mig på tummen med hammaren. Fast nu har turen vänt. En kompis sa att jag borde köpa en trisslott och jag knallade iväg och gjorde det. Och du sitter jag här och bara njuter av min gigantiska vinst

Skrivet av fakespear, 2008-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

Ikväll hade jag två kompisar på middag. Vi lagade en enkel pastasås på kyckling och hade allmänt trevligt. Dock insåg jag en väldigt dum grej. Då jag flyttade till min lilla etta så köpte jag 4 stycken tallrikar. Under åren så hade en tallrik gått sönder och det fanns således bara tre. Så idag då en av mina gäster fick för sig att kasta sin tallrick på sin stortå så hade jag bara två tallrikar och två gäster. Dock var det väl mest synd om stortån i detta sammanhang, samt resten av personen som satt fast i stortån.

Sånt där med att kasta tallrikar runt omkring sig är ingenting jag tillåter, så jag hämnades effektiv på mina gäster genom att hälla vin på en av dem. Då var vi even och kunde sätta igång med uppgiften, nämligen att möblera om.

Funderade lite i måndags vad man kunde göra, för det är schysst med förändring. Så nu har det skett och det blev mysigt. Jag vet vem jag vill sitta och mysa med i hörnet.

Här nedan finns två ganska dåliga...

Skrivet av fakespear, 2008-09-10

Visa hela (0 kommentarer)

Helgen har varit vit, trots att det bara är september. Dock kändes det som det låg precis i tiden att ta en vit helg för det som varit och för det som stundar. De senaste helgerna har varit riktigt bra och den här helgen fortsatte likadant.

Klumpen i magen som funnits på fredagarna var som bortblåst och det var riktigt mysigt. Sedan så gick väl allting för fort, speciellt avslutningen, men det brukar lätt bli så då man vill hinna klart nåt i tid.

Lördagen var oxå bra, lite donande på dagen samt fika med en kompis. Sedan var jag och såg nya Batmanfilmen. Helt okej, men inget jag kommer längta till att se igen. Det var oxå en allmänt mysig kväll och jag mådde bra då jag knallade hem från Slussen lagom vid stängningsdags. Götgatan är het då och jag är Götgatans kung! Missade dock ett fylleslag, så jag är lika glad för det. Inte illa att vakna upp med Lasse Holm och Kicki...

Skrivet av fakespear, 2008-09-07

Visa hela (1 kommentar)

En bekant hoppade på mig på Facebook tidigare idag och undrade om jag var olyckligt kär. Hon baserade det på vad jag haft som status och vad jag skrivit i mina bloggar. Hon kan dock ha en poäng, men är jag olyckligt kär i något så är det kärleken, fast inte ens den är jag olyckligt kär i. Jag tycker jämt jag skriver hur bra livet är.

Ikväll så har jag haft 2 kollegor och kompisar på middag. Det är faktiskt riktigt kul att laga mat om man har någon att bjuda. Men att laga mat åt sig själv är, det är tråkigare än att städa. Lagade iaf det här. Lättlagat och gästerna sa att det var gott, men jag var inte riktigt nöjd. Laxen blev bra, men jag skulle ha kryddat lite bättre trots att fetaosten gjorde sitt. Sedan försökte jag trycka i gästerna lite whisky, men det var dom inte så förjusta i. Imorgon blir det dock whiskyprovning...

Skrivet av fakespear, 2008-09-03

Visa hela (1 kommentar)

Nu pratar jag inte om Jellk, utan om filmen jag såg om en förälsning idag. Som handlade om motivation. Så enkla ord, som min kloka mor sagt så ofta till mig, och vissa saker har jag faktiskt genomför. I gamla bloggar fanns det dolt av just Bra saker under dagen. Dock fungerade inte det, för det krävdes för mycket för att skriva dem i bloggen. Det var nog den här bloggen och inte den gamla.

Start och stopp är en enkel princip. Jag vill prova på nya saker som oftast och då är det bättre att starta saker, såsom att börja äta oliver eller äta sushi som jag lyckats välförtjänt med. Stoppa saker är inte lika roligt för då kommer det alltid tillbaka till basiksakerna som jag borde stoppa (eller sluta med).

För ungefär ett år sedan så sa en tjejkompis till mig en sak om att just börja med saker. Det försökte jag börja med då och jag tycker jag att har lyckats jättebra. Vad det är skriver jag inte här, men frågar du så berättar jag gärna.

Så det kanske är dags...

Skrivet av fakespear, 2008-09-02

Visa hela (0 kommentarer)

Roslagens famn välkomnade oss med mörka moln, men vi klarade hela kvällen på Löparö med bara lite stänk. Som alltid så är en fest lite sådär stel i början, speciellt då man känner hälften och hälften inte känner den andra hälften. Med en välkomstdrink och väldigt goda tilltugg, som tom jag skulle klara av att göra, så blev det lite mer avslappnat lagom till det var dags för grillning. Det 25-åriga födelsedagsbarnet chefade fint och då allt var grillat satte vi oss till bords. Det var inte förrän då jag insåg vi var 13 stycken till bordet, men det gick bra ändå.

Efter kaffet och Tiramisu så ville hälften av oss bada. Bastun drogs igång, en öl sveptes och vi slängde oss i havet. 16 grader gjorde att det var lite av en chock, men underbart då man kom tillbaka till bastun. Dock en för liten bastu så det blev ståplats för vissa, men det var intimt och mysigt. Fick lära mig nya saker om kvinnans...

Skrivet av fakespear, 2008-08-31

Visa hela (0 kommentarer)

Många spelgrupper har jag avverkat under mina år och slutsatsen är ändå att spelgrupper utan förhållanden är de bästa.

Det började redan back in the old days, på gymnasiet, då vi var ett gäng killar och en tjej i spelgruppen. Könsfördelningen i spelgrupper är ganska viktig, en spelgrupp med bara män blir oftast för manlig och rollspelandet skjuts åt sidan. En jämlik spelgrupp med jämn könsfördelning är nog den bästa. Så länge man kan hålla sig ifrån att ligga med varandra. Första spelgruppen iaf fungerade bra ett tag, vilket de flesta gör, till dess tjejen blev tillsammans med en av killarna och det kom fram till att en annan kille i spegruppen var djupt förälskad i tjejen och de båda rivalerna inte kunde spela tillsammans längre.

Sedan dröjde det några år igen med spel med olika personer men samma kärna till dess spelledaren ville ta med sig sin flickvän in i spelgruppen. Det slutade med att flickvännen satt halva mötet och tjatade om att hon vill hem och...

Skrivet av fakespear, 2008-08-30

Visa hela (2 kommentarer)

Nu har jag skrivit en blogg och suddat bort det igen. Skrivit nytt och suddat. Nu har jag skrivit alla ord och inga passar. Jag kommer aldrig att bli någon som uttrycker mig i skrift. Jag utrrycker mig bäst då det bara är du och jag. Då det det enda ljuset kommer från ljusen som brinner och suset från vinden är något helt annat.

"Min kära enda vän
jag vill ha allting
Du älskar mig
och jag vill ha dig

Jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster
rusa rakt in i ditt liv
Du har lämnat mig på den jävligaste av platser
och jag vill ha dig

På teven säger dom att kärlek finns runt omkring oss
och astronauterna kan känna det långt bort
Men kärlek har svikit mig allt för många gånger
och jag vill ha dig

Jag tror jag måste lämna allt bakom mig igen
och jag tror vi måste starta om på nytt
Du har lämnat mig på den jävligaste av platser
och jag vill ha dig "

Skrivet av fakespear, 2008-08-30

Visa hela (0 kommentarer)