En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Idag (som numera är igår) har det varit kanelbullens dag. En dag som jag normalt sett inte tänker på mer än att jag kanske köper en bulle till kaffet då jag ser reklam för det.
Idag var det då en helt annorlunda kanelbullens dag. Ursprunget kom egentligen förra helgen då jag skulle fika med en vän och hade lovat att ta med mig fikabröd. Eftersom allt som kallas fikabröd innehåller nötter och mandel (vilket jag är allergisk mot) så blev det kanelbullar. Vid inköpet på Gunnarssons så poängterade tanten bakom mig i kön att kanelbullens dag inte var förrän nästa lördag. Okej, då visste jag det, nog med det.

Sedan kom fortsättningen i veckan då en kollega och kompis till mig berättade på jobbet hur kanelbullssugen (stavas det verkligen sådär?) hon var. Då jag visste att det var kanelbullens
dag på lördag och att hon var tvungen att jobba den dagen så lovade jag att jag och hennes pojkvän (som råkar vara en av mina bästa vänner) skulle baka bullar på lördagen med...

Skrivet av fakespear, 2008-10-05

Visa hela (2 kommentarer)

Vaknade upp med liten förskräckelse på tunnelbanan i måndags morse då jag ramlade över en artikel i Metro. Artikeln handlar om en taxichaufför som blivit anklagad för våldtäkt av två kvinnor som inte ville betala taxiresan. Det må vara hemskt för den man som blev anhållen och han kände sig ju som sagt lite rättslös. Han fick som tur var upprättelse och kan fortsätta sitt liv.

De som jag lider med är just de kvinnor som blivit våldtagna och kanske inte blivit trodda. Hur känner de då deras "systrar" kommer med sådana påhitt. Att mina "bröder" gör mycket dumt med kvinnor vet vi ju alla, men att förstöra för sina "systrar" är kanske inte så välkänt.

Nog om det, jag har beslut att ta. Idag har jag pratat med de sista två som jag ville prata med innan jag skulle ta beslutet. 4 kvinnor och 3 män här jag pratat med, dessa sju har gett mig de råd jag behöver för att ta mitt beslut. Nu väntar jag...

Skrivet av fakespear, 2008-10-01

Visa hela (1 kommentar)

Halvimpulsköpte en liten Asus Eee laptop idag. Kände att jag behövde en egen laptop och gärna då någonting litet. Denna var då perfekt då den kommer med Linux installerat och jag är ju inte den som orkar vara sysadmin. Det var lättare att få Pidgin att funka än att få en kommandoradsprompt.

Jag hoppas vi blir kompisar. Just nu kommer vi inte riktigt överrens. Den har en tendens att skriva tecken som jag inte vill att den skall skriva. Förmodligen beror det på mina klumpiga fungrar.

Idag har Dagmar namnsdag, grattis.

Skrivet av fakespear, 2008-09-27

Visa hela (0 kommentarer)

Hemkommen natten till torsdag efter några dagar i London. En helt okej workshop med sportintresserade kunder gjorde att ett litet besök på Emirates Stadium kunde bli möjligt och Carling Cup matchen mellan Arsenal och Sheffield United. Ett b-lagsbetonat Arsenal bjöd ändå på riktigt underhållande fotboll. Aaron Ramsey och Jack Wilshere är defintivt stjärnor om 5 år. Matchen slutade 6-0 till Arsenal inför 56 000 åskådare. Stämningen var dock usel. Det är alltid mycket bättre på Söderstadion än gårdagens stämning.

Nu hemkommen till Södermalm och det blev som du förstår ingen onsdagsmiddag här hos mig ikväll. Dock har jag fått reda på att nästa veckas resa till FC Barcelona är uppskjuten, så det finns ett slot då. Tänkte bjuda någon/några imorgon om ingen säger nåt annat.

Slutligen så gjorde jag det idag, det jag lovade. Nu väntar vi bara på resultatet.

Skrivet av fakespear, 2008-09-25

Visa hela (0 kommentarer)

Då jag joinade Facebook så lekte jag och mina vänner med någon applikation där det handlade om "most likely". Då sådde en vän till mig ett litet frö... "is most likely to change the relationship status just for the fun of it". Sålart vore det en kul grej tyckte jag, men tiden var inte rätt att göra det då. Sedan har det hänt en del i mitt liv och på sistone har det frågats lite väl mycket så jag tyckte det var dags. Har blivit ihoppusslad med både den ena och den andra tjejen just för att jag umgåtts ganska mycket med tjejer på sistone.

Det jag gjorde var att byta ut statusen som Single till ingen status. Det triggade ett meddelande av Facebook att jag inte är listed as single. Ganska många kommentarer har jag fått och, en del kanske inte så upplyftande, Intressantast var det nog då min lillasyster ringde på lördagsmorgonen och frågade om jag träffat någon. Hon har inte ens ett Facebook-konto utan hade fått SMS av en kompis till henne som sett min status. Man börjar...

Skrivet av fakespear, 2008-09-21

Visa hela (0 kommentarer)

Det blev en onsdagsmiddag även denna vecka. En gäst bokades under gårdagen och jag serverade vegetarisk mat som planen var redan under förra veckan. Funkade, men kan bli bättre. Dock imponerad att jag lyckades frambringa receptet helt ur huvudet då jag inte lagat det på 7 år (jag har inte varit vegetarian sedan dess). Denna middag var definitivt topp tre av de tre middagar jag haft. Ingen skadad den här gången som tur var.

Efter måndagens blogg så har en del andra anmält intresse och jag har lyckats halvbjuda en del. Jag tycker det är jättekul och kommer att försöka ordna detta så länge som det finns gäster. Och kollar man på listan så kan det nog bli ett tag. Dessutom så har alla sagt att maten smakat bra, så eventuellt kan man få någon på återbesök.

Dock finns det ju såklart regler för onsdagsmiddagen:

  1. Middagen serveras på onsdagkväll, men avvikelser kan förekomma
  2. Max antalet gäster är tre
  3. Skall du komma som ett par så får du ha en...

Skrivet av fakespear, 2008-09-17

Visa hela (2 kommentarer)

Har en liten plan i mitt liv för att få mig att laga mat oftare. Efter förra onsdagens tallriksfadäs är det en ny onsdag snart. Det innebär att jag behöver nya middagsgäster till på onsdag. Dock verkar det vara lite kärvt denna vecka. Alla jag frågat hittills har haft möte, tvättid eller planerat biobesök med pojkvännen. Så har du någon bra motivering att jag skall bjuda dig/er på middag på onsdag så säg gärna till.

Förvänta dig ingenting utöver det du kan förvänta dig av en ungkarl som sällan lagar mat.

Skrivet av fakespear, 2008-09-15

Visa hela (4 kommentarer)

Det var med lite oro jag såg annonsen i porten. Visning av en lägenhet på 99 kvadrat på översta våningen. Jag trodde definitivt det var Peter Jöback som skulle flytta, så idag tänkte jag att jag skulle få chansen att se lägenheten. De 99 kvadraten var en riktigt schysst trea. Allting jättefräscht och en okej terass. Är du snabb så kan du se bilder på den här.

Annars har jag varit på Getfoten i helgen. Det var jättemysigt med bastubad i den 13-gradiga Östersjön, trevliga vänner och blaskig öl. Sov förvånansvärt bra på båten, fast det gungar lite nu då jag är tillbaka i land.

Just nu lever jag verkligen med känslorna på utsidan, det är lite jobbigt. Hade en liten känslig diskussion igårkväll, det var både bra och dåligt.

Skrivet av fakespear, 2008-09-14

Visa hela (2 kommentarer)