En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Fick en idé i början av veckan att ordna en lördagsmiddag. Det var dock inte det enklaste då jag inte ville ordna den hemma hos mig. Lite mutor och dammsugning av värdinnans lägenhet gjorde dock susen och vi blev fem stycken som åt en mycket trevlig middag på lördagskvällen. Halva poängen var dock matlagningen och den får vi nog godkänt på. Till förrätt var det en enkel avokadosoppa med kräftstjärtar. Den var okej, men kanske lite för sur. Huvudrätten var chipspanerad (ja, du läste rätt, chips) kyckling och bakad potatis. Med lite såser till så var det väldigt lyckat. Efterrätten var oxå den enkel, en väldigt kladdig kladdkaka med marshmallows och glass.

Vinet och champagnen som serverades gick åt och spåren av middagen idag är mest huvudvärk. Det var dock riktigt trevligt även om det hände lite konstiga saker.

Skrivet av fakespear, 2008-10-19

Visa hela (1 kommentar)

Det har varit mycket på tapeten på sistone om just misshandel och hustrumisshandel. Främst är det den kände artisten som det skrivits många spaltmeter om. Om han nu har gjort det låter vi vara osagt, men vare sig det är sant i detta fall eller ej så vet jag att det händer andra. Lika dåligt mår jag varje gång jag hör om detta och jag har bekanta som har berättat att de blivit misshandlade av sina respektive. Hemskt tycker jag, men vad jag vet så har alla kommit ut från relationerna, även om det inte alltid var så lätt.

Jag kan förstå att man blir riktigt arg och förbannad. Jag är själv en sådan som ibland lever med känslorna på utsidan och visst blir jag både arg, förbannad och ledsen. Sedan är det kanske lätt att slå den som är närmast. Jag har dock aldrig gjort det och hoppas för min...

Skrivet av fakespear, 2008-10-14

Visa hela (0 kommentarer)

Snaste kvällarna/nätterna så har mitt kontor fått objudna gäster, eller en objuden gäst. I torsdags då jag lämnade kontoret så var allt i sin ordning, men då jag kom till jobbet på fredag morgon var det mesta på kontoret annorlunda.

Mina 2 par tofflor var gömda, det stod tre papperskorgar i rummet, sakerna på skrivbordet var omflyttade. John Fogertyskivan var i cd:n med väldigt hög volym. Min kalender var nedtecknad med events och det låg ett vikt A4 på mitt skrivbord, på framsidan var det något som såg ut som ett hjärta och inuti var det en Kram-smiley (Sorry att jag inte tagit några bilder, men det var tidigt på morgonen).

Delar av min fredag gick åt att fundera på vad det egentligen var för budskap i det, och jag fick några hintar om "The Big Picture" som jag nämnde i gårdagens blogg.

Imorse då jag kom till kontoret hade någon varit där igen. Alla mina badgar som jag har haft på/hos mässor/kunder var upphängda i...

Skrivet av fakespear, 2008-10-13

Visa hela (0 kommentarer)

I helgen har det varit SSK, eller Stcokholms Spelkonvent. Som så många andra bra helger så började det med middag i Bergshamra, sedan bar det sig av till Blommenbergsskolan vid Trekanten. Där vankades det Mutant och jag jag fick passande för dagen (då jag bar rock och hatt) spela ganstern Bosse som var en IMM. Uppdraget var enkelt, att skydda Johanna. Det var dock lättare sagt än gjort, och då Bosse blev kär i den vackra Johanna och satt med rabarbersvaj så märkte han inte killarna i ishockeymasker som stormade byggnaden. Johanna försvann och även fienderna. Det var strax efter det som jag började fundera och insåg att det här äventyret har jag spelat förut. Det gjorde inte så mycket utan ledtrådarna ledde oss till Zonen. Ett vältajmat tillslag och befrielsen av Johanna var nära. Det var då det hände, en kvinna i en farkost kom och Johanna drog iväg med henne. Bosses hjärta var för alltid krossat.

Dagen efter var det lite blandade...

Skrivet av fakespear, 2008-10-12

Visa hela (0 kommentarer)

Funderade lite kring en före detta kollegas blogg som jag läste häromdagen. Män och kvinnor att de inte förstår varandra. I hans blogg fokuseras det mycket kring just karriären och jobbet vilket för många är en viktig del.

Jag är ju en sådan som analyserar ganska mycket, ganska ofta för mycket. Såklart kan jag inte låta bli att analysera förhållanden jag faller över. Förutom just den forne kollegans förhållande så har jag sett ganska få som gått i kras just på grund av arbetet. Nånting som jag sett ganska ofta är just singlar i parförhållanden. Det är vanligtvis män som lever det livet och det ligger ju ganska nära det som beskrivs i bloggen, men kan ses som ett litet modernare sätt då vi nu blir mer och mer jämställda i arbetet. Sedan måste jag erkänna att det är en ganska tunn linje mellan det perfekta förhållandet och singlar i parförhållanden. Jag är dock knappast den som sitter med...

Skrivet av fakespear, 2008-10-09

Visa hela (1 kommentar)

Då jag ändå inte kan berätta den viktiga saken än och har inget annat i huvudet så blir det svårt att blogga på riktigt. Därför blir det en ny blogglista, den här var roligare.

Gör så här:

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du kommit till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din flickvän var otrogen mot dig?
Du, du måste messa när det blir middag imorgon förresten!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Kan funka...

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Natti natti.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Yes låter bra.

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Inställda tåg så vi blir nog lite sena.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Vi har sol för en gångs skull och jag är på väg till jobb.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om...

Skrivet av fakespear, 2008-10-07

Visa hela (5 kommentarer)

Söndagsångest pratas det ju ganska ofta om, både i media och bland vänner. Men det är någonting speciell med min söndagsångest, precis som det är ett tvång att jag måste ha den. Att ångesten och ensamheten kommer, precis som Kjell Höglund sjunger. Att det är ångesten på söndagskvällen som ger ny energi åt veckan efter.

Det är dock ingen trevlig söndagkväll man som oftast genomlider och jag brukar försöka göra det mesta för att förtränga söndagsångesten. Igår så ordnade jag en onsdagsmiddag och hoppades att det skulle hjälpa. Det hjälpte delvis, till dess det började pratas om söndagsångest. Delvis mitt eget fel då det var jag som tog upp det tidigare under dagen. Sedan då onsdagsmiddagsgästerna (ja, någon av dem hade trumfkort) hade gått hem så började jag chatta med en kompis om just söndagsångest. Hon hade verkligen ingen förståelse för söndagsångest och förstod inte alls mig utan kom med en massa konstiga förslag som nästan gjorde det hela värre,...

Skrivet av fakespear, 2008-10-06

Visa hela (0 kommentarer)

Läste en kompis blogg (där jag var omnämnd, eller någon annan Martin) och diskuterade den med dagens middagsgäster och det blev ju lite kul. Så jag tänkte jag måste oxå göra den. Tyvärr så har jag nog för många personer i min telefonbok....


Ta fram mobilen och kolla din telefonlista

Har du pussat nr 2? En barndomskamrat från Storuman som jag inte pussat.

Vad har du för relation med nr 20? En kollega jag är ganska sur på.

När ska du träffa nr 30? Kollegan ska jag träffa imorgon.

Är nr 18 söt? Ytterligare en kollega, en kvinnlig gravid sådan som ser bättre ut än den majoriteten på företaget.

Vad var ditt första intryck av nr 13?En med väldigt starka åsikter som är svåra att påverka.

Gillar du nr 14? Nej, inte direkt, en kollega som kan bli ganska jobbig.

Har du träffat nr 3 den senaste månaden? Nej, har inte sett honom på 5 år, vet...

Skrivet av fakespear, 2008-10-05

Visa hela (3 kommentarer)