En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Senaste året har det hänt otroligt mycket, efter några år av stiltje har allting hänt senaste året. Det finns fortfarande några saker som är kvar att ske under detta år, men 2010 går nog kanske till historien som det mest händelserika året i mitt Stockholmsliv.

Tyvärr har det hänt lite för mycket, så jag har inte hunnit dokumentera allt. Ska skriva en sammafattning den 11:e September, det är ett bra och spännande datum.

Nu är det en arbetsvecka till en efterlängtad semester, tyvärr bara 3 veckor. 2 av dessa veckor kommer spenderas i Järna med omnejd. Kom gärna på besök.

Skrivet av fakespear, 2010-07-01

Visa hela (0 kommentarer)

För ett tag sedan så berättade jag att min lägenhet var till salu, den är nu såld och efter intensivt letande och budgivande har vi nu äntligen hittat vår nya bostad.

Det blir ett radhus i Järna. Sött och fint och välskött, relativt centralt med inte för mycket trädgård som skall skötas om.

Finns en massa saker som skall göras i det nya radhuset, bl.a.
* Tapetsera om på vissa ställen
* Fixa i trädgården då huset stått tomt hela våren
* Köpa massa fina blommor som passar
* Utemöbler (då det finns en stor fin altan)
* Grill (många grillkvällar ska det bli)
* Möbler (Anna har en del och jag har en del, men hur det blir och vad vi skall sälja/köpa nytt ger sig med tiden)
* Toalettsits (den är gräsligt ful)

Vid inköpet så köper vi dock några viktiga saker av den förra säljaren, såsom Gräsklippare, Trimmer och Häcksax. Det ska bli klippa av!

Skrivet av fakespear, 2010-06-12

Visa hela (2 kommentarer)

Tro det eller ej, men jag har hängt en del i stallet på sistone. Eftersom jag kan nada om hästar så har jag ägnat mig åt att studera de människor som finns där. Det verkar som det finns gott om intriger i stallet som jag aldrig trodde skulle finnas.

Det jag insett är att stallet saknar en ledare. Personen som arrenderar stället är såklart den självklare ledaren, dock så klarar denne inte av det. Mycket hästkunskap finns, men inte så mycket ledarskap och jag märker då vi träffas att det är många saker som är jobbiga.

Jag skulle börja med lite enkla, skrivna, regler om hur alla skall bete sig, det skulle göra saker bättre.

Här kommer en början:

  • Hälsa på den du möter
  • Var vänlig och hjälpsam
  • Gå tyst och lugnt, tala i normal samtalston
  • Hästarna ska behandlas med respekt och omtanke.
  • All hästhantering ska ske på ett säkert sätt, både med tanke på övriga hästar och ryttare men också besökare i stallet
  • Led alltid hästen i grimma...
Skrivet av fakespear, 2010-06-07

Visa hela (1 kommentar)

Jag bär på en frustration och irritation inombords. Den pyr där mest hela tiden och kan enkelt triggas fram. Jag vet precis hur jag skall få fram den, det räcker med att säga vissa saker till mig så kommer den fram. Nästan dagligen plockar jag fram den och utsätter mina nära och kära för det. För det är ju de som får lida, frustrationen plockas ofta fram på annat håll, men det är ju de som är nära mig som får smällen.

Inte kul, inte alls kul. Något måste jag göra åt det. Det finns ett antal sätt, men de två enklaste sätten är att få bort frustrationen och irritationen på något sätt eller omvända frustrationen och irritationen till något positivt.

Jag är ju frustrerad, finns inte så mycket jag kan göra åt saken. Bara låta det bero. Kanske kan man till och med tycka att det är lite komiskt att här göra man ditten och datten, men det hjälper ändå inte. Kan ju vara riktigt roligt att kolla på en själv i tredje person då han sitter där och stångar...

Skrivet av fakespear, 2010-05-26

Visa hela (1 kommentar)

Det har hänt en del och mer kommer att hända. Min lägenhet är såld, med okej förtjänst. Mäklaren var duktig att skruva upp förväntningarna. Fast det kanske är så det fungerar i Mäklarstockholm? Min gissning på pris blev exakt det pris jag fick för lägenheten.

Sedan har vi ju vårt husletarprojekt. Har varit på en del visningar och budit på en del hus. Pågående hus hittar vi här och gamla projekt hittas här.

Sedan har jag ju köpt en bil oxå, min flickvän har döpt henne till Flingan, en vit Opel Astra. Livet har ändrats jättemycket av att köpa bil. Vi rör oss mycket mer och idag har vi varit på en road trip i Uppland med provridning av Tyra. Så här glad kan man bli med den nya t-shirten i Knutby

Skrivet av fakespear, 2010-05-23

Visa hela (2 kommentarer)

jag fårstår inte det här med Flygplanen och Flygbolagen. I vintras så gick inte tågen i tid och vissa blev inställda för att väderföhållanden inte tillät dem att åka. Då blev tågbolagen tvingade att betala tillbaka pengar till resenärerna.

Nu har flygbolagen problem, då ber de om mer pengar från Staten. Vad är det för logik i det? Ena skall betala och den andra skall få pengar? Nej. Jag skulle vilja se lite flygplanskonkurser, lite kaos och vad som kommer ur det. Förmodligen nåt bra och kreativt.

Låt staten behålla sina pengar eller ge dem till mig!

Skrivet av fakespear, 2010-04-21

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, då var det dags. Nu ligger min lägenhet ute till försäljning hos Fastighetsbyrån. Annonsen hittar ni här

Lite konstigt känns det allt. Lämna Söder och flytta till Järna. Komma bort från storstadsstressen. Det känns verkligen skönt. Nu då det är vår här i Järna så känner jag mer och mer att det är så trevligt att gå omkring här. Säga hej till de man möter på gatan gör iaf mig väldigt glad. Och stanna och prata med en bekant utanför ICA. Det händer inte så ofta då jag inte känner så många här.

Kommer dock sakna min lägenhet och närheten till verkligen allt. Kanske Sveriges mest centrala address kommer köparen att få.

Sedan måste jag ju ha ett nytt projekt eller ett nytt bryderi. Då använder jag såklart bryderi för att lösa mina problem. Här kan ni se mitt nya...

Skrivet av fakespear, 2010-04-17

Visa hela (0 kommentarer)

Idag för exakt sju månader sedan var 3 Skooghar ute och reste och passerade skogen i Järna för att äta paj. Vad har jag gjort mer respektive mindre sedan dess, i slumpartad ordning.

Mer
* Borsta tänder på andra
* Läsa sagor
* Åka pendeltåg
* Äta hemlagad mat
* Ha mysiga hemmakvällar
* Promenera
* Leka vuxenlekar
* Städa
* Diska
* Se på film

Mindre
* Åka tunnelbana
* Äta ute
* Dricka alkohol
* Gå på krogen
* Träna
* Jobba
* Se på Canal+
* Sitta på Facebook
* Ha onsdagsmiddag

Skrivet av fakespear, 2010-04-13

Visa hela (1 kommentar)