En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

De enklaste personerna att tillfredsställa är oftast gifta män. Så var även min tanke gällande onsdagsmaten och efter en enkel sondering bland fruarna så stod det ganska klart vad som skulle serveras, pasta och korv.

Senast jag bjöd den ena gifta mannen serverade jag just makaroner och stekt falukorv, denna gång blev det lite mer avancerat. Gjorde en pastasås baserad på några olika kryddstarka korvar, lök, marinerade vitlöksklyftor, soltorkade tomater och creme fraiche. Sedan kokade jag spenatpasta till det, gjorde en enkel grönsallad och bjöd på en australiensisk Shiraz-Cabernet.

Det smakade helt okej tycker jag och gästerna åt upp all mat, vilket jag inte räknat med. Normalt så lagar jag för 4 personer så att jag kan få matlåda på torsdagen. Det gjorde jag även denna gång. Jag kanske skulle lagt ned Denniskorven oxå som jag hade i kylskåpet.

Efter det så hade jag fått order av fruarna att bjuda dem på pepparkakor så att de skulle komma hem snälla. Så jag fick...

Skrivet av fakespear, 2008-11-19

Visa hela (0 kommentarer)

För ett ensamt hjärta är vänliga ord som ett vårregn.

Skrivet av fakespear, 2008-11-16

Visa hela (0 kommentarer)

Kul att allt händer i Kramfors helgen då jag är på besök. Idag har Kramfors fått ett litet uppsving på riksplanet. För ni har väl inte missat om mannen som blivit attackerad av björnen i Storvattnet utanför Kramfors. Har ni missat det kan ni läsa mer om det på bashiri.

Jag blev meddelad om det av en kompis via SMS då jag satt på födelsedagsfika med släkten. Efter det blossade det upp en hetsig diskussion om björnens vara eller icke vara. Jag gillar ju att provocera och gjorde det idag oxå, och den gamla gubben (mormors svåger) blev lite upprörd på mig. Såklart jag tyckte att björnen skall få leva, det är ju vi människor som förstör. I det här fallet så hade ju björnen tom blivit väckt ur sitt ide. Och alla har väl hört uttrycket "Väck inte den Björn som sover". Det gäller oavsett om personen heter Björn eller är en björn. Till hans försvar kan väl sägas att...

Skrivet av fakespear, 2008-11-16

Visa hela (1 kommentar)

Diskuterade med en vän hur relationer och vänskap hela tiden ändras. Att vänner kommer och går, precis som kärleken gjort så många gånger. Kan man kräva saker av sina vänner och vad kan man då kräva av sina vänner? Kan man bli lämnad av en vän, eller tynar vänskapen sakta bort? Hur enkelriktad kan vänskapen egentligen vara? Hur blir det då du fortfarande är min vän, men jag ignorerar dig?

En intressant diskussionspunkt då just vänskapen förändras är då vänskapen till andra blir starkare. Alla vet ju att vänskapen till sina närmaste vänner ändras om man skaffar flick/pojkvän. Den ändras dock väldigt olika, på vissa märks det knappt och andra försvinner nästan helt ur livet. Som nära vän, kan man förvänta sig något då? Vart går gränsen för att vänskapen tynat bort? Ska man finnas där som vän då hjärtevännen flyttar till Ulan-Bator (nu kommer nån säga att staden heter nåt annat, men det här fick jag lära mig i skolan)?

Det finns nog inga enkla...

Skrivet av fakespear, 2008-11-15

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, inte är det jag iaf, fast tre vänner/bekanta till mig blev under gårdagskvällen korade till det. Det var Tasteline som haft den tävlingen några år. Så ett stort grattis till Anne och Dagmar samt ett litet mindre till Lena som passade på att fly landet inför finalen. Det var deras Stockholmschilli med Coca-cola som var vinnande receptet, mer om tävlingen kan du läsa här.

Tyvärr har jag inte fått smakat på den så jag kan inte göra något uttalande, men någon vacker dag, förhoppningsvis i år så ska jag laga den. Väntar dock fortfarande på att få laga Sushi.

Coca-cola i matlagningen har dock inte varit så lyckat för mig. Enda gången jag lagat det var under en nolleperiod i Luleå. Det var nån tävling och...

Skrivet av fakespear, 2008-11-14

Visa hela (1 kommentar)

Jag har alltid varit en sådan som fullföljt de saker jag åtagit mig. Så har jag insett att inte alla är. Förra helgen gjorde jag en sak så att jag inte riktigt kunde fullfölja mina åtaganden och det fick jag ju sota för. De ändrade planerna och andras ändrade planer samt det dåliga valet gjorde att jag inte alls hade så kul som jag skulle fått om jag hade fullföljt min ursprungliga plan.

De större projekten jag åtar mig brukar jag antingen välja att inte göra eller att fullfölja. Att planera sin tid, både på arbetet och på fritiden är inte lätt. Att leverera en sak i tid är ännu svårare. Hur många är vi inte som börjat med en universitetsutbildning och inte blivit färdiga i tid?

Det är dock ganska farligt att åta sig saker med vänner om man är osäker på att man kan fullfölja dem. Det kan inte bara äventyra projektet, utan kan oxå äventyra vänskapen. Det är så farligt och så dumt, då är det bättre att säga nej. Det är dock någonting som jag är...

Skrivet av fakespear, 2008-11-13

Visa hela (0 kommentarer)

Det finns de som aldrig blir nöjda, de flesta har en anledning till att vara bitterfittor. Sedan finns det de som jag får höra om deras bitterhet gång på gång. Det fungerar till en viss gräns, men till slut så slutar man att lyssna. Det viktigaste jag tycker i detta fall är - klipp navelsträngen!

Ivf, det var onsdag idag, dvs middag. Dagens recept togs från en gammal bekant. Dock måste jag säga att jag fuskade och misslyckades. Det blev ändå gott och gästerna från H&M uppskattade middagen.

Fick lite holländsk ost, det var riktigt gott så här till efterrätt.

Skrivet av fakespear, 2008-11-12

Visa hela (1 kommentar)

I fredags hade vi en liten jobbevent. Vi åkte till metropolen Oxelösund för att leka lite på Bodaborg. Det var faktiskt riktigt kul. Fredagkvällen så var det lite lekar och spel, såsom charader och mumien. Det blev dok lite grabbig stämning bland oss 14 stycken, 12 fulla grabbar och 2 gravida kvinnor. Rollergirl kommer att spelas en del på jobbet i framtiden misstänker jag. Sedan på lördagen var det själva Bodaborg, vi var väl lite sega i början, men det tog sig. Riktigt kul med klurigheterna och den fysiska aktiviteten även om inte det var så mycket. Ganska frustrerande dock då man vet vad man skall göra, men misslyckas gång på gång.

Ibland inser man hur liten världen är, Facebook har hjälpt till att visa det. Det är alltid kul då man träffar nya människor som man har gemensamma bekanta med och redan vet om det. Det gör ofta det enklare att inleda en diskussion. Missade dock igår att prata med honom som jag hade en...

Skrivet av fakespear, 2008-11-09

Visa hela (0 kommentarer)