En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Nu då det nalkas första advent så ordnades det en liten pepparkakshusbyggartävling på jobbet. 18 deltagare slumpade på sex lag med slumpvis med utrustning, då bristen på kök gjorde att vi hade begränsat med möjligheter.

Kriterierna för vinst var enkla och fem.

  1. Lagarbete
  2. Kreativitet
  3. Stabilitet
  4. Design/Estetik
  5. Julkänsla

Här nedan följer de sex bidragen och deras kommentarer.

Lag 1:

Santa Robot, den bäväpnade roboten som har sin undersåtar och ryms inte i någon skorsten, utan är den skorstenen.

Lag 2:

Tornet för tomten, där han kryper genom skorstenen för att komma till arbetet. En hund bor i trädgården samt två skidåkare.

Lag 3:

Tomten och släden, med dubbel uppsättning av Rudolf. Har sitt stall, dit människorna lockas av...

Skrivet av fakespear, 2008-11-29

Visa hela (2 kommentarer)

Sådär, nu var den avklarad, den första onsdagsmiddagen med ett kärlekspar. Den var bättre än mina värsta fantasier iaf, dvs det var inget grovhångel i soffan.

Nej, ärligt talat så var den faktiskt riktigt trevlig. Den extra gästen (tillika pojkvännen och en av mina bästa kompisar) har jag inte träffat på ett tag, så det var mest trevligt. Receptet på kvällens mat var stulen av Anne och var Snabbrimmad lax med rucola och persikobulgur.

Mycket av kvällen ägnades dock åt Bond, James Bond. Diskussioner om kläder och bling bling. De hetaste gällande nyårsfesten är dock vad Stockholm stad har gjort. Just pga nyårsfesten har de flyttat nyårsfyrverkerierna som normalt är på Skansen till Skeppsholmen, mer om det kan du läsa...

Skrivet av fakespear, 2008-11-26

Visa hela (1 kommentar)

"Det behövs en man i det här fittstimmet", det var de ord som sades av en högt stående chef då en avdelning med mestadels kvinnliga arbetare fått en manlig chef. Är det acceptabelt att säga så? Säger han det för att vara rolig och är det isf roligt? Skulle man säga likadant om avdelningen av manliga datanördar fick en kvinnlig chef?

Gränsen mellan sexistiskt och roligt är hårfin. Jag är ofta en sådan som vill säga den där roliga kommentaren och jag vet att i en del ögon så gör jag övertramp. Sedan om jag gjort det på jobbet låter jag vara osagt, privat gör jag ibland övertramp just för att provocera. Speciellt hon som jag vet inte gillar min humor, fast nu har hon ju börjat säga det iaf, även om jag vetat om det i nåt år.

Sedan kan det säkert finnas en bra idé med att ha en kvinnlig ledare med många manliga arbetare samtidigt som vice versa oxå kan vara bra. Dock borde ju en manlig ledare vara lika bra att leda kvinnor som män om hon nu är en bra ledare....

Skrivet av fakespear, 2008-11-25

Visa hela (0 kommentarer)

"Äntligen", föratt citera Gert Fylking. Nu har det äntligen skett, projektet jag började fundera på för 10 år sedan, men har inte blivit genomfört och fullbordat förrän idag.

Inklusive registreringen, hemisidan och mailandet har det nog tagit totalt 2 timmar. En enkel uppgift som tagit lång tid, iofs var det mycket bökigare och dyrare för 10 år sedan. Projektet är nämligen att jag registrerat fellbrink.se.

Vad jag skall ha den till vet jag inte, men jag har mailat ut alla kända Fellbrinkare om detta och de kan iaf få en e-postadress som slutar på fellbrink.se eller en blogg eller nåt. Om jag ska göra någonting med min blogg vet jag inte, ska höra med Jon vad man kan göra.

Namnet Fellbrink är iaf inte så gammalt. Vi är drygt 30 stycken som heter Fellbrink tror jag. Det var min farfar som blev less på att heta Johan Johansson och på mitten av 40-talet var det ju populärt att...

Skrivet av fakespear, 2008-11-24

Visa hela (0 kommentarer)

Får ibland lite frågor om vad jag fått mitt nick ifrån. Så jag tänkte skriva ned den ganska korta berättelsen. Det började någon gång i mitten på 90-talet. När det var exakt kommer jag inte ihåg, men jag tror det var 95 eller 96 (förmodligen våren och sommaren 1996). Platsen var iaf Nygatan i Kramfors och orsaken var Warcraft II. Man släpade sina nyinköpta Pentiums till varandra och gejmade. Det var nog lite blandat med folk, men Pöban, Jelk, Girig, Erklas och förmodligen Shaka var med. Då man skulle spela så behövde man ju ett nick. De andra hade ju redan nick, även...

Skrivet av fakespear, 2008-11-23

Visa hela (0 kommentarer)

Ingen har väl missat årets nyårsfest med Bond-tema. Tack vare Bond-temat passade jag på att ordna en liten Bondkväll.

Bondkvällen började strax efter 14 idag då de första gästerna ko,. Då bjöds de på kaffe och Bond-kakor. Tyvärr är ju Bondkakor inte något för mig då de innehåller mandel. Sedan sågs första Bondfilmen, Åskbollen, innan de två övriga gästerna trillade in.

5 stycken i min soffa är precis vad som får plats. För det krävs dock lite hjärterum och det var på gränsen om det fanns så mycket bland gästerna. Därefter såg vi iaf Leva, låta dö med en matpaus i mitten. Som snack serverades Rostade Bondbönor. Positivt överraskade av dem blev jag, dyra, men jag hoppas de finns på nyårsfesten.

Efter middagen och avslutandet av Leva, låta dö så serverades det...

Skrivet av fakespear, 2008-11-22

Visa hela (0 kommentarer)

Länge sedan jag hade en spelkväll så igår blev det äntligen av. Jag borde dock ha shoppat några nya spel inser jag, för jag var inte särskilt upphetsad av de PS3 spel jag har.

Då vi ändå var hos mig så passade jag på att laga mat igen. Helt misslyckat rent utseendemässigt, men den fyllda fläskfilén var perfekt i köttet. Dock blir det ju en massa disk, vilket jag ser berget av så här på morgonen.

Min gäst hade dock varit på After Work innan och redan fått i sig några öl. Efter en del vin och ännu mer öl så märktes det betänkligt. Både i hans spelande och i den allmänna konversationen.

Det slutade med att vi fylle-sms:ade iaf, var det inte det jag skulle sluta med? Lyckades dock hålla mig borta från de dummaste sms:en till de mest ångerfulla personerna.

Idag blir det Bond för hela slanten, som en uppladdning för nyår

Skrivet av fakespear, 2008-11-22

Visa hela (0 kommentarer)

Finns det någon som har missat Wow, eller World of Warcraft? Nej, skulle inte tro det. Tänkte på en gammal film om just ett virus som sänds ut via digitalboxen och skadar människor idag då jag blev inkallad i nya saker pga sjukdom.

Kommer dock inte riktigt ihåg vad filmen heter, Terminal Error kändes närmast men jag har för mig att den var mindre trovärdig än den film jag tänker på. I filmen så är det iaf ett inbyggt virus i själva digitalboxen. Så då man ser på TV så blir man smittad av viruset och blir sjuk, eller dör (kommer inte riktigt ihåg vad som hände). Berätta gärna vad filmen heter om du vet det. Iom nya mjukvaru-uppgraderingar så blir viruset värre och värre.

Wow påminner mig mycket om just den filmen, eller det viruset. Jag tror nämligen Blizzard lyckats att bygga ett sådant virus och sprider det nu effektivt med Wow. Den senaste uppgraderingen "Wrath of...

Skrivet av fakespear, 2008-11-20

Visa hela (0 kommentarer)