En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Gjorde ett litet annorlunda grepp så här på morgonkvisten. Tog min frukostmacka och satt igång två Bondfilmer. En på TV:n och en på datorn. Det blev Goldeneye på TV:n och You only live twice på datorn. Dels var det lite annorlunda att försöka följa två filmer samtidigt, och då filmerna är relativt lika så blev det ibland lite ihopblandat. Fanns väl några saker jag tänkte på, det första var tempot. Mycket mindre onödig action i Never say never again vilket gjorde den till en bättre film, även om ögonen dras mot actionsakerna på TV:n. Lika håriga bröst har Sean och Pierce iaf. I nyare Bondfilmer så är Bond mer och mer ensam, i de äldre får han ofta hjälp av militärer eller liknande som räddar honom då han är tillfångatagen, i Goldeneye fick han klara allt själv.

Självklart har jag samlat lite citat från filmerna oxå. Det är väldigt många sexuella...

Skrivet av fakespear, 2008-12-22

Visa hela (0 kommentarer)

Så här i Juletid så får man ofta tid över att göra lite andra saker, speciellt då man är i Kramfors hos mamma. Att se på film är en sådan sak och jag har passat på att låna en DVD-box med James Bond av en av mina vänner här i Kramfors. Saknas gör bara de två senaste filmerna med Daniel Craig samt de två inofficiella, Casino Royale (den första versionen) och Never Say Never Again (som är som Åskbollen).

Jag tror dock inte att jag hinner med alla filmer innan jag beger mig mot sydligare breddgrader och kommer väl inte studera dem så hårt. En sak som jag däremot tänkt göra är att försöka samla lite citat som är bra att ha inför Nyårsfesten.

Ikväll har jag sett...

Skrivet av fakespear, 2008-12-21

Visa hela (0 kommentarer)

Denna mytomspunna figur snömannen som man aldrig ser har jag haft ett möte med under dagen. På årets mörkaste dag då solen bara var uppe några timmar så tog jag en promenad upp på Peuravaraberget. Peuravara var ett gammalt fyllo som tydligen bodde i Kramfors och fick bärget och Peuravaravägen namngiven efter sig. Vara i Peuravara ska dock inte blandas ihop med det finska ordet för berg, vaara.

Härligt att komma upp en bit så man fick se solen skina ovanför Latberget. Det var där jag mötte snömannen. Tyvärr lyckades jag inte få någon bild på honom, bara hans skugga.


Här först då han visar musklerna och försöker skrämmas, men det fungerade inte på mig


Här jagar han mig, men jag lyckades bara få tag i skuggan


Slutligen blir vi vänner och han pekar åt vilken...

Skrivet av fakespear, 2008-12-21

Visa hela (1 kommentar)

Här finns det snöbetäckta landskap och gott om julstämning då hela Kramfors var upplyst vid ankomsten.

Det var dock mycket regn under resan norröver, som gick med bil den här gången för ovanlighetens skull. Länge sedan jag åkta bil upp på det här sättet och fick sällskap. Det var den snabbaste resan med bil kändes det som. Delvis så var det nog tack vare sällskapet då det fanns mycket att prata om under hela resan, och som vanligt så kändes det som jag hade en massa saker kvar att säga då vi kom fram / la på / avslutade diskussionen / åkte hem. Fick ju inte ens tillfälle att berätta den där viktigaste saken som jag hade i åtanke.

Sedan var det kul att komma hit och träffa de få vänner jag har kvar här. Full fart på S & M då vi kom till Väja.

Skrivet av fakespear, 2008-12-21

Visa hela (2 kommentarer)

Det är intressant att se sig själv i relationen med ens vänner och fundera över könsroller. Är det någon skillnad egentligen och påverkas den skillnaden om man är singel eller dubbel?

Jag kan säga att det är mycket enklare att ha casual friends med killar. Där har man alltid grabbigheten gemensamt och med den och lite lumpenminnen kommer man ganska långt. Upptagna tjejer är oxå lättare att vara casual med, för då behöver man ju inte kolla läget. Sedan om man själv är upptagen så är det oxå relativt lätt att ha casual friends av det motsatta könet.

Problemet kommer egentligen då man själv är singel och då tjejen är singel och man vill vara vänner. För det första så krävs det ju lite för att inse det. Om man bara träffar varandra sådär, hur bestämmer man att man bara ska vara vänner? Jag träffade en tjej på en nätdate en gång. Hon berättade för mig att hon precis kommit ifrån ett jobbigt förhållande och behövde bara vänner. Fine tyckte jag, det har...

Skrivet av fakespear, 2008-12-19

Visa hela (0 kommentarer)

Idag hade jag den sista vanliga onsdagmiddagen för i år. Det kan tänkas att det blir någon annan form, men de kommer med all sannolikhet inte utspela sig på en onsdag.

Bjuden var en av mina bästa vänner, just i detta nu kanske den närmaste. Hon var väldigt förtegen om vem hon skulle ta med sig. De enda ledtrådarna var att det var en söt tjej som inte var singel och allergisk mot färska tomater. Jag lyckades n0g räkna ut det men fick några konstiga svar av henne under dagen så jag var lite osäker.

Det var dock de två jag trodde och det gjorde mig mycket glad Middagen var inte märkvärdig, den har jag serverat tidigare på en onsdagsmiddag. Igår kände jag att jag ville ha den där vegetariska spenatlasagnen jag brukar göra. Sedan passade jag på att bjuda på lite efterrätt, blev ananas och sockermynta.

Skrivet av fakespear, 2008-12-17

Visa hela (0 kommentarer)

Cissi, du är min hjälte idag! Cissi är idag Cissi Wallin som är kolumnist i Metro. Hennes kolumn idag handlar om när det skall bli legitimt att må piss. Jag får en bra känsla av att någon skriver om det. För det är okej att må piss! Man behöver inte alltid vara glad, man får ha ångest och man får må dåligt. Sedan kan det väl bli lite jobbigt om man alltid mår dåligt, men det är väldigt få som gör det.

Jag blir så glad av det hon skriver; "Hur kan man hjälpa? En kram kanske räcker." För det är ju precis så det är med mig, en kram hjälper så mycket och det kan göra den jobbiga dagen till en underbart bra dag. Så idag har jag fått en kram, även om jag behövde be om den så var det ändå bra att få den.

Annars har det varit en bra dag idag. Fick äta en riktigt god Sushi med riktigt bra middagssällskap. Sedan har jag dock lyckats slå på duschen...

Skrivet av fakespear, 2008-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är det bara drygt två veckor kvar till Bondfesten New Year Royale. Jag har haft en massa klädångest då jag inte var så sugen på smokingskjorta och fluga. Har tittat på From Russia with Love idag och fått en del inspiration. Där har alla grå kostym då de är i gråa Istanbul. Så det blir en grå kostym. Nu måste jag bara få lite smakråd, det hoppas jag får då jag skall hämta kostymen på torsdag.

Bondcitatet från filmen:
- Can I borrow a match?
- I use a lighter
- Better still
- Until they go wrong

De gjorde tydligen bordsplaceringen för de 80 gästerna igår. Det ryktas att jag kommer att bli nöjd med min bordsplacering. Blir det som Kalle Jularbo sjunger måntro?

Skrivet av fakespear, 2008-12-14

Visa hela (4 kommentarer)