En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Trots mycket tjat om att få laga onsdagsmiddagnyårsaftonsfesten så fick jag nej. Därför flyttades onsdagsmiddagen till tisdag igen. Då det var ovanligt många gäster förra veckan så drog jag ned på antalet och det blev nu en middag på tu man hand.

Matvalet blev ganska enkelt, då jag visste att min gäst gillade lax och jag själv ville ha pasta så det fick det bli så. Receptet som ursprungligen är från Arla, men länken jag hade var trasig. Så jag fick ta tolkningen av En katt i köket som recept. Dock tror jag det var ett bättre val, för jag litar nog mer på katter i köket än Arla, dessutom kan jag aldrig följa recept. Det blev riktigt gott, om än lite salt. Skulle nog aldrig gett mig på att salta fisken öht då den rökta laxen var tillräckligt salt.

Rökt lax kändes rätt så...

Skrivet av fakespear, 2008-12-30

Visa hela (0 kommentarer)

Alla kan ju tyvärr inte vara med på nyårsfesten New Year Royale av olika anledningar. Till er som fortfarande vill ha Bond i sitt liv på nyår så rekommenderas TV3. De har nämligen bondkväll hela nyårsaftonskvällen efter påtryckningar från festkommittén.

Dessutom visas The day after på nyårsdagen.

Skrivet av fakespear, 2008-12-28

Visa hela (0 kommentarer)

Kom på mig själv igår då jag läste svaret att det var kanske inte så oskyldigt som det det kändes i min hjärna. Chattade med en kvinnlig bekant som jag inte känner så väl och föreslog att vi skulle träffas. Då formulerade jag det som ....hitta på nåt och då jag läste svaret så insåg jag att hon trodde jag tänkte på nåt helt annat. Min tanke var typ en fika, men hon trodde nog att jag kom med ett skamligt förslag.

Då jag senare tänkte igenom det så kanske det är lättare att förstå varför det var så, fast nu tror jag att det blev rätt till slut ändå.

En kvinnlig vän berättade om ett SMS hon hade fått där det stod en liknande sak, träffas och prata eller nåt. Hon tolkade det som att det definitivt var ett skamligt förslag, efter det här så är jag mindre säker på det. Det kanske bara var någon som tänkte som jag.

Om några timmar startar resan söderut. Ska bli skönt att komma hem och jag vet vad jag borde göra efter...

Skrivet av fakespear, 2008-12-26

Visa hela (0 kommentarer)

Släck taklampan i hemmet, speciellt om du har det så mysigt i rummet ändå, med adventsstake och julstjärna, eller ännu värre levande ljus. Har gått en promenad så här på juldagskvällen och tittat in i en del hem och blir förvånad då människor lämnar lysrören tända i taket i ett rum där ingen finns. Sedan står adventsstaken i fönstret och lyser upp ändå. Det förstör stämningen så mycket att tända i taket och speciellt så här i juletid då det annars är så fint och mysigt i hemmen.

Jag har inte tänkt så mycket på det förut, men var ute och promenerade med en av mina vänner för inte så länge sedan och hon poängterade det. Efter det har jag tänkt på det och övervägde nästan att smyga in och släcka lampan hos dem det såg värst ut. :)

Annars har det varit en slappardag, precis som juldagen ofta är. Promenad i solen och två Bondfilmer. Börjar ledsna lite nu då storyn känns som den upprepar sig. Citat har jag skrivit ned iaf. Duger inte mina citat så kan...

Skrivet av fakespear, 2008-12-25

Visa hela (0 kommentarer)

Julafton närmar sig sitt slut och åter igen blev det en stämningsfull jul med mycket god mat. Paketen var nästan bortrationaliserade som ifjol, endast ett paket skall köpas som skall slumpas ut. Det slutade så lyckligt så att morfar fick damparfym. Det kan han behöva :)

Själv fick jag utöver vasen även några andra klappar av snälla vänner. Den ena hade jag tänkt skulle ändra mitt singelliv. Det var en Nicotext-bok kallad Uppdraget singel.

Den innehåller 189 punkter som man skall klara av 1-189. Dock vet jag att jag kommer att fastna på punkt två så jag kommer inte att göra dem i ordning, men planen är att försöka beta av så många som möjligt under 2009. Så om du får några skamliga förslag, oanade komplimanger eller hittar konstiga lappar uppsatta i din videobutik så kan det säkert vara jag.

Här nedan följer några exempel.

7. Sätt in en kontaktannons. Dessa ord måste användas: promenader, svampplockning, hundar och katter, fötterna på jorden,...

Skrivet av fakespear, 2008-12-25

Visa hela (4 kommentarer)

Intressant, nu börjar min födelsedag vara till ända. Min mor gick precis och la sig och jag ska nog göra detsamma (om jag inte ska se en till Bondfilm). Tänkte bara åter igen tacka alla som gratulerat mig och konstatera att tiden går framåt. Har nog aldrig fått så många gratulationer som i år och vad kan jag tacka för det, jo Ericsson och Facebook. Drygt 30 gratulationer via Facebook, MSN eller andra internetrelaterade verktyg och ungefär 15 stycken via SMS. Endast två personer bemönade sig att ringa, varav den ena var min mormor.

Intressant att se hur tiden går framåt. För några år sedan skickade man såna här fåniga grattiskort via webben, nu räcker ett grattis på Facebook. Fast jag uppskattar att folk lägger märke till en i julstressen, trots att det är lite lättare då man ser det via Facebook.

Här får ni oxå ta del av min presentöppning....

Skrivet av fakespear, 2008-12-23

Visa hela (4 kommentarer)

Det var dags för onsdagsmiddag igen, trots att det inte ens hunnit bli onsdag. Dock så kändes det som om onsdagen är dedikerad till annan typ av mat. Sedan passade det jättebra då det även är min födelsedag och det kändes kul att stå i ett riktigt kök. För jag befinner mig hemma hos mamma så här dagen innan julafton så onsdagsmiddagsgästerna var mor, bror och syster. Middagen fick helt godkänt av gästerna även om den tog sin lilla tag att laga. Vinnarreceptet Stockholmschillin av årets
hemmakockar är ju inget man svänger ihop efter jobbet. Chilin var jag nöjd med även om den gärna fått varit lite starkare, fast av systerliga skäl blev den som den blev. Tomaterna var jag dock inte nöjd med, de hade gärna fått vara i ugnen ett tag till, men vi hade lite...

Skrivet av fakespear, 2008-12-23

Visa hela (1 kommentar)

Det var nästan så det var fullt till bristningsgränsen i Latbergshallen ikväll. Det var hemvändarhockey, Kramfors Alliansen mot Hemvändarna. 679 åskådare hade bänkat sig och så många har jag nog aldrig sett i Latbergshallen. Den var även ombyggd sedan jag var där senast vilket nog var 10 år sedan nu.

Hemvändarna matchade såklart ett starkare startfält, med den stora Kramforssonen Magnus Werblom som den stora stjärnan. Dock inte på isen, där tyckte jag Tobias Wiklund, född 86, och spelandes för AIK och nu senast även landslaget var klart bäst. Sedan gillade jag Mario Kempe, nyligen Rögle men nu Mora, och hans finter. Utöver dessa herrar var det även två damer med, varav den ena brukar spela i damkronorna, Erika Grahm.

Matchen ja, den slutade 7-6 till Hemvändarna efter att Wernblom missat en straff och Wiklund legat bakom det mesta.

Har inte gjort så...

Skrivet av fakespear, 2008-12-22

Visa hela (0 kommentarer)