En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Jag är expert på att göra mig själv illa. Ingen kan göra mig själv så illa så lätt som jag själv. Det är ibland ett litet problem, men det löser sig oftast ganska fort.

Det händer då och då att jag fastnar i dåliga tankar. Tankar som gör att jag känner mig illa till mods och sedan då jag inte släpper de tankarna utan spinner runt, runt och till sist blir jag lite deppad.

Det är jobbigt då de kommer, och speciellt om jag inte blir av med dem. Spiralen går nedåt och fler negativa tankar kommer. Dessa tankar kan komma lite då och då, men söndagskvällen är den vanligaste tiden och den mest.

Några enkla utvägar finns det, men jag är ganska dålig på dem själv. Bästa sättet är helt enkelt att ge mig en kram, eller säga några uppmuntrande ord. Det kräver dock tillgång till någon. Att göra det i sina egna tankar är svårare. Fast som en kompis sa till mig, "tänk på känslan du vill ha" eller en annan "tänk på när man är med nån man blir glad av".

Jag...

Skrivet av fakespear, 2009-02-15

Visa hela (1 kommentar)

Hur förstår man sig på livet? Hur kan man nånsin fatta vad som är bra i livet? Det som int dödar det härdar är ett väldigt bevingat uttryck? Härdar till vad, att ta mindre skada nästa gång? Härdar till att inse att livet suger och sedan dör du?

Vad är det för jävla mening med ett sådant liv? Vad är det som gör mitt liv bra och någon annans dåligt? Eller tvärt om? Jag vet vad som är bra med mitt liv, och jag vet vad som suger med mitt liv. Vet någon annan det, kan någon annan se då jag verkligen gråter eller då jag verkligen mår bra?

När mådde jag bra sist och när var jag riktigt ledsen senast? Jag har fått en klump i magen på sistone, och detta suger. Det suger så jävla fett att känna som jag känner, för ingen kan göra det bättre utom jag, men jag törs inte. Törs inte för att jag aldrig har tordats.

Snälla, hjälp mig om du har tid.

Skrivet av fakespear, 2009-02-14

Visa hela (1 kommentar)

Det var en annorlunda onsdagsmiddag denna vecka. Jag hade blivit inbjuden av Joe Labero till Hamburger börs för hans show. Där serverades det middag och lite underhållning. Jag och tre vänner bänkades där och fick riktigt god mat. Jag måste prova göra sådana dör puréer och potatiskakor någon gång.

Dock var serveringen den sämsta jag varit med om under en onsdagsmiddag, men bordsdamen gjorde att jag fick skratta ändå. Sedan var det showen, mer kan man läsa på http://www.labero.com. Väldigt schysst rollspelsmusik, härliga tricks som är så mycket bättre än på TV och en handskakning med Joe var vad kvällen erbjöd.

Klart värt priset, trots det dåliga minnet av serveringen. Skulle dock behöva lite nackmassage nu.

Skrivet av fakespear, 2009-02-12

Visa hela (0 kommentarer)

Blev inte den vanliga Småstad efter dagens innebandy. Tycker dels att maten blivit sämre och sämre, sedan är det så mycket roligare att resa hem om man får sällskap. Nog för att man sällan är ensam på tuben, men alla räknas liksom inte.

Ivf som helst så insåg jag ju att resterna jag trodde jag hade i frysen åt jag ju till lunch i söndags. Så då övertygade jag en kollega att gå förbi McDonalds på vägen hem. Då vi var där så kände jag att det luktade lite bränt men reagerade inte så mycket mer på det. Strax därefter så började det välla rök ur värmeskåpet och små eldslågor slog ut. Det blev ganska mycket rök och de stängde genast restaurangen, innan jag fått min mat, men efter att jag betalat. Min middagsdate fick dock inte beställa utan blev utan mat. Sedan fick jag ta med mig, vilket inte var planen, så det slutade med en kall och äcklig McDonaldsburgare.

Som tur är så kunde jag njuta av mig själv då jag kom hem. Min mor filmade en massa med sin...

Skrivet av fakespear, 2009-02-10

Visa hela (1 kommentar)

Då var det bara att börja om, fast då schlagern började om idag var det med väldigt dålig fart. Favorittippade Shirley Klämma gjorde ett mediokert Celine-intryck och Måns älskling blev rejält dissad (disconnected).

Blev dock igen kär Caroline af Ugglas, vilken utstrålning, och vilken ohärlig låt som man ändå älskar. Annars är jag nöjd med utfallet av första tävling. Dock undrar jag hur mycket SVT rökt på för att designa tävlingsupplägget?

Riktigt nöjd med första schlagerfesten oxå, precis lagom fart Sedan fick jag kommentaren "Sexig!" på denna schlagerklädsel. It made my day.

Slutligen, favoritlåten/texten just nu!
"Ooh kiss me
Lick your cigarette then kiss me
Kiss me where your eye won’t meet me
Meet me where your mind won’t kiss me
Lick your eyes and mine and then hit me
Hit me with your eyes so sweetly
Oh you know, you know, you know that yes I love
I mean I’d love to get to know you

Do you...

Skrivet av fakespear, 2009-02-08

Visa hela (0 kommentarer)

Har haft några dagar på jobbet då jag varit väldigt sur och irriterad. Idag rann det nästan över och jag var tvungen att stänga dörren en stund för att inte skrika åt nån inkompetent jävel som gick förbi.

Nej, det finns inga sådana på mitt jobb vanligtvis, men i eftermiddags så var alla det. Dock berodde det nog mest på mig.

Dock beklagade jag mig för några på nätet och ändrade status på Facebook så ett rådigt ingripande och bullköp gjorde att irritationen gick över ganska fort.

Dock kom den tillbaka senare under kvällen då jag var tvungen att jobba över och göra meningslösa saker.

Skrivet av fakespear, 2009-02-05

Visa hela (6 kommentarer)

De senaste veckorna har det inte kännts så roligt att laga onsdagsmiddag på sistone. Jag vet inte om det varit motivationsbrist eller andra faktorer som påverkat sakerna. Jag kanske saknar lite matlagningsinstruktioner.

Idag kände jag mig nästan lite aptisk då jag stressig lämnade jobbet och skyndade hem för att laga. Jag hade inget färdigt recept, bara ett koncept, honung, ingefära, lax och bulgur var tanken. Jag läste iofs nåt recept för inte så länge sedan om buljongkokad bulgur med oliver, så det fick bli det. Sedan strödde jag lite västerbottensost ovanpå laxen med ingefäran och honungen. Sedan gjorde jag en liten créme fraiche sås med rosmarin och ingefära. Och gud så gott det blev! Riktigt gott och jag är supernöjd.

Hoppas att detta gör att motivationen kommer tillbaka till mig. För jag behöver onsdagsmiddagarna och mina vänner som kommer på besök. Nästa onsdag väntas dock middag med Joe och veckan efter är det...

Skrivet av fakespear, 2009-02-04

Visa hela (0 kommentarer)

Idag gjorde jag det som jag egentligen tycker är roligast då jag lagar mat. Tar vad man har och blandar. Det blir sällan riktigt superbra, men inte så ofta dåligt heller.

Idag blev det lök, marinerad vitlök, renskav och sweet chili créme fraiche. Lite annorlunda, men jag blev av med en del saker i kylen och frysen. Dock ingenting jag tänker bjuda någon på. Till det kokade jag ris och drack vitt vin som stod öppnat i kylskåpet.

Helgen var strange som alltid. Fredagen roade vi oss med att spela spel på jobbet och dricka öl. Orangino är ett riktigt roligt spel om man tål lite kritik från sina vänner. Jag vet ju vissa som man inte ska spela det med, men vi sex som spelade hade det riktigt kul, även om jag vet att det var några gånger som någon kände sig lite illa till mods.

På lördagen var det 30-årsfest i Gamla stan. Var och käkade på Vapiano innan, det var riktigt schysst där. Gillade konceptet. Sedan var det en lång natt som slutade med...

Skrivet av fakespear, 2009-02-02

Visa hela (0 kommentarer)