En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

idag är det min sista arbetsdag på Ardendo. Det känns jättekonstigt att lämna det här, det blev nästan 7 år och ett företag som då jag kom dit första dagen var ungefär 15 personer.

Det jag visste om det var att de gjorde en webbsida som SVT använde. Kändes inte som någon high-tec, men var ju iaf ett jobb. Sedan insåg jag mer och mer hur komplext allting var och hur vi hjälper TV-bolagen med deras mediahantering.

Företaget växte med tiden och nu brukar jag säga att vi är ungefär 120 stycken varav 90 här på kontoret i Stockholm. Har varit på 3 kontor här i Stockholm, de första två, på var sin sida av parkeringen, i Danderyd och senaste året här i Kista Science Tower. Stor skillnad från början, men det har varit en spännande resa.

Satt och funderade på mina resor och jag tror att jag får med alla länder då jag säger att jag i jobbets vägnar åkt till följande länder.
* Sverige
* Norge
* Tyskland
* Storbritannien
* Nederländerna
* Spanien
* Schweiz
*...

Skrivet av fakespear, 2010-09-09

Visa hela (0 kommentarer)

Efter 4 sorger och 10 bedrövelser så blev det till slut offentligt att jag skall byta jobb. Då ryktet gått och alla visste om det så fick jag berätta, så om någon missat det så skall jag byta jobb. Har tre dagar kvar på en fantastisk sejour på Vizrt Ardendo som varade i nästan 7 år. Lång tid och mycket erfarenhet har jag fått på de 5 olika positionerna jag haft.

Nu lämnar jag broadcastindustrin bakom mig för ett inspirerande och spännande jobb på Scania. Vad jag skall göra där har jag inte 100 koll på än, men det berättar jag mer om sen.

Skrivet av fakespear, 2010-09-06

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har gjort en liten observation. Då jag åker till jobbet från Järna har jag mer eller mindre två tåg att välja på, det som går 07.11 och det som går 07.41. Dessa tåg är framme i Järna ungefär 08:20 respektive 08:50. Jag har gjort en ganska intressant observation rörande detta. 08:20 är majoriteten kvinnor medan 08:50 är majoriteten män, vad beror detta på?

Tänkte jag skall redovisa några mer eller mindre troliga orsaker:
* Kvinnor behöver mindre sömn och kliver upp tidigare
* Män är de som oftast lämnar på dagis och kommer således senare
* De män som jobbar i Kista är datanördar och singlar så de sitter uppe hela natten och hackar/internetdejtar
* Mäns morgonvanor tar längre tid
* Kraven på arbetet är högre på kvinnor för samma prestation så de måste vara på jobbet tidigare
* Kvinnor har högre positioner och föregår med gott exempel för sina medarbetare
* Kvinnor har högre ambitioner
* Det är helt enkelt slumpen

Skrivet av fakespear, 2010-08-30

Visa hela (0 kommentarer)

D-d-d-d-d-d-d- det är inte samma sak nu
Goda dagar är förbi goda dagar går förbi goda dagars magi
D-d- det är inte samma sak nu
Goda dagar är förbi goda dagar går förbi goda dagars magi
D-d- det är inte samma sak nu
Goda dagar är förbi goda dagar går förbi goda dagars magi
D-d- det är inte samma sak nu
Goda dagar är förbi goda dagar går förbi goda dagars magi

Tiderna förändras o vi med dom
det rinner svett från mina kläder när jag vrider om
Är jag, trött o sliten mätt o besviken
är jag mätt tappat hela aptiten
Känns som, jag inte passar in bland dom
kanske längre fram en annan gång
Men just nu, står jag här o håller masken
neonljuset guidar mig går genom natten
Stockholm känns annorlunda när jag ramlar hem
Det kanske beror på att vi har blivit gamla män
Solen går sakta upp allt börjar lukras upp
Några fåglar på fjärden som bara guppar runt
Hög på min kur är jag lycklig nu eller
Är jag gammal och bara allmänt sur
Håller jag ihop...

Skrivet av fakespear, 2010-08-24

Visa hela (0 kommentarer)

Inse vad man har failovers numera även i den privata världen.

Då bredbandet hemma går ner så har man ett 3G-dongel till hands. Då telefonin hemma slutar funka så har man minst en mobiltelefon, jag har två :) Och slutligen, då digitaltvn lägger av så finns det analog tv.

När skall vi börja ha disaster recovery siter, dvs då huset brinner ner finns det ett hus på en annan plats som man kan flytta in i?

Skrivet av fakespear, 2010-08-24

Visa hela (1 kommentar)

Det händer massa i mitt liv, men jag hinner aldrig blogga numera. Då jag sitter och har tid så tänker jag inte på det eller har ingen inspiration.

Då jag var singel fanns det mycket mer tid till att blogga, men nu finns inte den tiden längre. Dock skulle jag inte vilja byta.

Renoveringen i huset är klar. Nu ska vi bara få upp allt, gardiner, rullgardiner och framförallt möbler. Kommer bli en intensiv höst i år oxå.

Dock är jag besviken, besviken över att inte få möjlighet att blogga om det jag egentligen vill blogga, men jag har blivit ombedd att vara tyst. Tycker det är skött riktigt barnsligt de senaste 2 månaderna. Förhoppningsvis ges det möjlighet närmaste månaden att iaf göra någonting.

Skrivet av fakespear, 2010-08-13

Visa hela (0 kommentarer)

Jag tror det är väldigt vanligt, och ganska svårt att se. I radhuset vi köpt så är det en hemmabyggare som renoverat ganska mycket själv. Det såg bra ut på ytan, men nu då vi börjar undersöka det närmare så inser vi att han gjort saker över sina kunskapsnivåer. Sedan är han förmodligen en slarver som jag, då blir det inte bra.

Elen i köket var under all kritik, men det fixade "svärfar" och tapeterna var satta dåligt, fast då de även var fula tapeter (köpta på Rusta fick vi reda på då vi besökte Rusta igår) så var det inte så stort problem. Vi anlitar hantverkare för det nu och alla rum utom ett är täckta med papper just nu och har spackel på väggarna. Verkligen kaos på Sporrmakarvägen.

Jag tror dock det blir bra i slutändan och räknar med att du kommer på inflyttningsfest den 9:e oktober. Klart mycket bättre gjort än vad Ordföranden och den officiella talesmannen för Järnapartiet lyckades åstadkomma.

Skrivet av fakespear, 2010-07-18

Visa hela (1 kommentar)

Idag har jag verkligen lyckats få dåligt samvete. Det började redan igårkväll och har bara blivit värre idag. Har dåligt samvete för jobbet för jag inte gör tillräckligt och dåligt samvete för att jag inte ställer upp hemma och gör tillräckligt. Ingen rolig sits tycker jag, och det slutade idag med att jag halvgör båda sakerna, så att ingen blir nöjd.

Är nog bättre att göra den ena nöjd iaf, hade ju bestämt mig idag, men samvetet sa nej till att göra som jag bestämt mig för.

Förlåt. Nya tag imorgon, det blir bättre då!

Skrivet av fakespear, 2010-07-06

Visa hela (1 kommentar)