En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Som jag nämnde förra veckan så började jag en vinkurs.

I torsdags var nästa steg och denna gång var det spanska viner. Vi provade 3 spanska och ett portugiskisk faktiskt. Det ena spanska vinet var oxå en vit torr Jerez (Sherry), så det var inte bara röda viner den här gången. Fast du man ofta dricker Jerez till Tapas och det är det som är riktigt typiskt med spansk mat och dryck så kändes det ändå bra.

Lite småsaker jag lade på minnet som jag gärna vill komma ihåg. Om du äter ostbricka, ha vitt vin ifall ostarna är vita ostar, såsom Camembert eller getostar. Drick rött vin ifall du har lagrade ostar eller mögelostar.

Några vänner/ovänner till vin. Dock skall säga att det fungerar med de flesta ovänner, men det är svårare att hitta rätt vin. Vänner är sådant som funkar till de flesta viner.
Vänner - Svamp, Lök (värmebehandlad), Lagrad hårdost, Paprika/pepparfrukt (ej grön), vin i maten,...

Skrivet av fakespear, 2009-03-14

Visa hela (0 kommentarer)

Sådär, då var det onsdag igen, och det innebär ju såklart onsdagsmiddag. Den här gången var speciell, jag hade nämligen inte bjudit någon utan för en knapp vecka skrev jag denna inbjudan. Alla som således brukar läsa min blogg var bjuden. Hade ingen aning om noll eller 300 skulle komma men hoppades några skulle förbarma sig.

Det slutade i en ganska överbefolkad onsdagsmiddag, men var precis så vi fick plats, så det måste ses som lagom de 9 stycken som kom. Ni 4 kvinnor och 5 män, varav 6 singlar (vad jag tror, en del brukar vara lite hemlighetsfulla med sina relationer). 3 bosatta på Södermalm och 3 i Solna. 6 av dem var också kollegor till mig och 1 kom med en present.

Tack för att ni kom, ni gör veckan uthärdlig och onsdagen minnesvärd. Jag älskar er!

Det blev mycket schlager då den enda musik som spelades var låtarna från årets Melodifestival. Det gäller ju att man laddar upp...

Skrivet av fakespear, 2009-03-11

Visa hela (1 kommentar)

Efter 5 kvalfyllda veckor så är det äntligen dags för final i Melodifestivalen. Hyfsat intressant startfält, det känns inte avgjort på förhand iaf, som det var ifjol. Jag är dock ingen bra tippare, men tänkte kommentera de 11 bidragen, precis som jag gjorde ifjol.

Har ni inte hängt med i upplägget i år, ta en koll på wikipedia

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
Måns måste ses som en av tre favoriter. Måns har vunnit alla (och då menar jag alla) tjejers hjärta och kommer få massor av bara för det. Låten är bra ur svenskt perspektiv. Kommer floppa i Eurovision. Känns som Charlotte med bra framträdande, bra låt, men vart är det orginella?

Caroline af Ugglas - Snälla snälla
Här finns det orginella. Hörde två kvinnor sjunga på Snälla Snälla i lunchrestaurangen idag. Kommer definitivt vara en låt vi kan komma ihåg. Caroline är en personlighet som...

Skrivet av fakespear, 2009-03-10

Visa hela (6 kommentarer)

I torsdags på började jag och en kompis att gå en vinkurs på tre tillfällen. Vi skall lära oss lite om röda viner från Frankrike, Spanien och Italien. Den första kvällen ägnades åt Frankrike.

Vi fick prova 4 olika viner med ganska typisk karaktär för de olika regionerna och druvorna. Vi pratade en del om smaker och dofter och provade de4 vinerna tillsammans med Citron, Socker, Salt och Aromat.

En del om druvorna surrade vi oxå, och jag tänkte skriva ned det jag kom ihåg innan jag förträngt det.

Cabernet Sauvignon - Mycket Taniner, vinbärssmak, Saknar smak i mellanregistret
Caberne Franc - Gräs
Merlot - Inte så kraftig som Cabernet Sauvignon, rundare vin.
Shiraz/Syrah - Vanlig i Australien. Ger gummidoft i Frankrike, kryddlukt i Australien.

Insåg precis då jag skulle lyssna på en låt på Spotify att denna låt spelades det nån helt annan. Undra om det är en lokal bugg eller om det ligger i servern:

"You see her, you can't touch...

Skrivet av fakespear, 2009-03-07

Visa hela (1 kommentar)

På onsdag blir det en annorlunda och kanske minnesvärd onsdagsmiddag. Anledningen till det är att ingen är bjuden. Den enda inbjudan som skickas ut är denna blogg. I och med detta bjuder jag mina läsare att komma på onsdagsmiddag. Det behövs ingen förhandsinformation eller
tingning, bara att komma hit. Hittar du inte så använd Google, hittar du fortfarande inte så kom inte, blir lägenheten full så blir den full.

Jag vet inte alls vad som kommer att hända. Det blir ett intressant socialt test. Kommer någon av mina 300 läsare på en vecka att tordas komma hit? Kommer någon av mina vänner som också läser denna blogg att tordas komma hit? Kommer någon att vilja komma hit efter att bara läst en blogg? Blir det en onsdagsmiddag i min ensamhet eller dyker någon upp?

Eftersom ingen är bjuden så kan jag lika gärna berätta vad jag skall bjuda på. Maten kommer från det amerikanska "lyxmagasinet" Gourmets marsnummer. På onsdag kommer jag att göra min egen tolkning av det som...

Skrivet av fakespear, 2009-03-05

Visa hela (3 kommentarer)

Då var det onsdag igen och dags för onsdagsmiddag. Den här onsdagsmiddagen kantades av flertalet återbud. Dock var det inte min gäst som lämnade återbud, utan det var gästens middagsdate. Som gäst hade jag en av mina bästa vänner och behövde således inte bry mig om vad jag lagade.

Det var två återbud innan han hittade en tredje som ville följa med. Den första blev kvarhållen av en kund i London och den andra låg hemma i sängen och frös. Så det slutade med en kollega som bor ganska nära mig.

Maten då, ja, jag behövde ju inte fundera så mycket och då jag fick ett förslag från en kollega igår så blev valet enkelt, Lövbiff med tomat- och avokadosalsa. Lövbiff vet jag är lite speciellt för min gäst. Då han var liten så fick han ofta Lövbiff på fredag- eller lördagkvällen (kommer inte ihåg vilken) och det var vad han och hans syster tyckte bäst om....

Skrivet av fakespear, 2009-03-04

Visa hela (0 kommentarer)

Idag hade jag en vän som gjorde en sån där liten gest som gör en så glad. Då jag spelade innebandy så fick jag ett SMS (ja, telefonen låg framme då jag hade jour) där det stod "Ska jag köpa boken åt dig?". Vi pratade nämligen om en bok igår som jag sa att jag ville köpa. Så nu då hon stod där på bokhandeln så tänkte hon på mig, utan att jag hade bett henne eller någonting.

En sådan liten småsak gör en så glad och det var precis det jag behövde den här dagen för att den skulle bli speciell.

Skrivet av fakespear, 2009-03-03

Visa hela (1 kommentar)

Det är ganska kul att fixa och dona och förbereda små saker. Igår hade en kompis 30-års fest och jag hade erbjudit mig att hjälpa till lite då det skulle serveras småplock.

Där ingick allt från att göra röror, baka, fixa pastasallad, kycklingspett, göra minipizzor och blanda bål. Dels så gör man det för festen man ser fram emot, sedan så bondar man på ett speciellt sätt då man lagar mat tillsammans. Med i fixandet så var även en person som jag aldrig träffat tidigare, inte för att jag pratade så mycket med henne under själva matlagning, men hon var helt klart mer än en okänd människa då festen började och kanske den jag kommer att komma ihåg bäst efter den här festen.

Det var en bra fest tyckte jag, många av mina närmaste vänner var där och det var väl egentligen bara två stycken jag saknade, fast man kan ju inte få allt här i livet.

Skrivet av fakespear, 2009-03-01

Visa hela (0 kommentarer)