En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Har varit på konsert med Veronica Maggio ikväll på Cirkus. Funderade en sväng då alla runt omkring mig stod med var sin mobiltelefon framme. Det var foton som skulle tas och MMS som skulle skickas, SMS som skulle svaras på och ditten och datten.

Livet är annorlunda nu, man vill alltid berätta vad man gör och varför. Antingen vill man göra sina vänner avundsjuka genom att berätta hur kul man har på Cirkus, eller så vill man berätta att Maggio är kass och att jag borde vara med dig istället.

Det har blivit mycket svårare att leva i nuet och njuta av det man gör just nu för alla andra finns ju så nära och alltid runtomkring. Jag är själv en sådan, som sitter på festen och SMS:ar med kompisen som inte är där. En sån som får en kick då det durrar till i fickan av ett SMS eller tar upp mobilen i hopp om att man missat ett mess. Som alltid längtar bort till nåt annat och det har jag insett att jag inte mår bra av.

Därför har jag lovat mig själv att bli bättre på...

Skrivet av fakespear, 2009-03-27

Visa hela (0 kommentarer)

Nu då det är slut på onsdagsmiddagar så har jag varit ute och ätit två köttbitar två dagar i rad. Igår på onsdagen var jag med några vänner och käkade på Paus. Idag var jag med en annan kompis och åt på Dollys Steakhouse.

Båda dagarna har jag ätit en ryggbiff med lagom med tillbehör. Köttet på Paus var ganska mediokert, och var nog egentligen medium trots att jag ville ha den medium rare. Tillbehören var ganska intetsägande och tomaterna smakade bara vatten. Dollys var bättre och det var nog mycket tack var tillbehören. Smakrik salsa och ett kött som var några strå vassare. Lite mörare och lite mer smakrikt. Dock ska väl tilläggas att Paus inte är ett staekhouse och borde kanske vara lite sämre på just det. Jag borde nog ha ätit Scampi eller nåt annat.

Det är intressant med kött och väldigt svårt med kött. Jag brukar undvika att tillaga kött då jag bjuder på mat just för att det...

Skrivet av fakespear, 2009-03-26

Visa hela (8 kommentarer)

För drygt ett år sedan så skrev jag en blogg, Att bli lämnad - värsta mardrömmen. Det var tydligen en intressant blogg för det är några som läst den och sedan skrivit ganska gripande kommentarer.

Intressant tanke är hur olika man reagerar då kärleken tar slut. Det finns nog säkert lika många olika sätt som det finns förhållanden. Några typiska sätt är dock ganska vanliga; skaffa nåt nytt, gräva ned sig, supa sig lycklig eller rycka på axlarna och fortsätta livet.

Jag borde dock inte få analysera nåt sånt här, då jag själv är kass på förhållanden. Jag har förhållanden alldeles för sällan och är definitivt inte någon som hanterar det bra då det tar slut. Har båda sagt och gjort en del dumma saker mot mina ex, förlåt mig, jag tycker ju om er massor.

Oftast så har jag bara blivit ledsen och grävt ned mig gärna med vänner och alkohol. En gång för länge sedan blev jag väldigt ledsen och gjorde något...

Skrivet av fakespear, 2009-03-23

Visa hela (0 kommentarer)

Det känns lite ledsamt att meddela det, men nu är det officiellt slut på onsdagsmiddagar. Jag känner att jag uppnått det stora målet med onsdagsmiddagarna och då känns det som ett bra läge att sluta. Det har varit ganska kul och jag tror det varit uppskattat bland de som fått smaka på maten. Den sista onsdagsmiddagen hemma var då jag bjöd alla som läser min blogg. Det var helt klart den mest spännande gången, sedan blev det en onsdagsmiddag efter det, men den var på bortaplan.

Den mest lästa onsdagsmiddagsbloggen var föga förvånande Onsdagsmiddag med årets hemmakockar och det var helt klart den onsdagsmiddag jag var mest nervös inför.

Jag kommer att komma ihåg alla onsdagsmiddagar tror jag, men jag kommer att komma ihåg vissa lite speciellt förutom de två redan nämnda så. Den med den okända...

Skrivet av fakespear, 2009-03-22

Visa hela (1 kommentar)

Ikväll var det sista gången i vinkursen. Den här gången var det Italienska viner som skulle provas och det var 5 olika viner. 4 röda viner och ett "Vino santo", efterrättsvinet som gud gör.

Alla de italienska rödvinerna var ganska lika varandra om man jämför med skillanderna förr gångerna. Lite körsbär, relativt mycket syra, lite fruktiga, passar till pasta och pizza. De andra länderna har helt klart haft bredare register, men det kan berott på valet av vinerna.

Lite saker som jag nämndes som är bra att lägga på minnet.
Vitt vin - Förvara i kylskåpet natten innan, ta fram 30-45 minuter innan servering
Rött vin - Förvara i rumstemperatur, kör 30-45 minuter i kylskåpet innan servering/öppnande.
Kork - 5-8% av alla korkviner är korkdefekta
Skruvkork - Är att föredra, ingen korkdefekt ger billigare vin. I priset för korkvin ingår ju korkdefekten.

Det är varmt i Italien, det gör att druvorna ofta mognar ganska fort. Sådant gör att...

Skrivet av fakespear, 2009-03-19

Visa hela (0 kommentarer)

Det var onsdag och onsdagsmiddag igen. Den härr första gången hade den förlagts till bortaplan. Jag var upptagen i en telefonkonfernes från 16.30 och kunde inte genomföra en vanlig onsdagsmiddag. Så den fick bli i närheten av jobbet. Jag var hemma hos en kollega som nu är mammaledig, så det var första gången som jag fick träffa hennes 3 veckor gamla dotter. Mysigt med små barn, men tre veckor är i minsta laget. Det var en trevlig middag och mycket surr om resor, ägglossning och spermier.

Maten blev enkel och kantad av stress, nämligen Spenatlasagne. Den har varit mer lyckad andra gånger, men var fullt ätbar även denna gång. Stressen kom av den där satans telefonkonferensen som drog ut på tiden. Dels var jag lite upprört på innehållet i den, sedan var jag väldigt less på att det drog ut på tiden. Att jag sedan fick skit för det gjorde inte saken muntrare så det var en stressig matlagning.

Har inte insett att jag är speciellt...

Skrivet av fakespear, 2009-03-18

Visa hela (1 kommentar)

I lördags ägnade jag några timmar åt att vara barnvakt åt en väns son. Den här lille parveln på 8 månader tog jag hand om i 5 timmar på dagen.

Jag hade såklart träffat honom tidigare och visste att han är världens snällaste och gladaste kille, annars hade jag nog inte tordats ställa upp. Det ska dock sägas att vara barnvakt hör inte vill vanligheterna för mig. Byta blöja vet jag aldrig om jag gjort i modern tid tidigare, nu har jag iaf gjort det tre gånger och han är fortfarande vid liv. Han överlevde dessutom den fruktansvärt äckliga spagetti&köttfärssåsen för de äldre än 6 månader.

För att få lite moraliskt stöd så hade jag bjudit hem en tjejkompis (som har en massa syskonbarn och är expert jämfört med mig). Det gjorde att jag iaf kunde gå på toa och det var lite kul att leka "mamma- pappa-barn", det var nog 25 år sedan senast.

Sedan då Anton hade...

Skrivet av fakespear, 2009-03-16

Visa hela (0 kommentarer)

Polackerna blev upprörda då Magnus Uggla sjöng "Har vi tråkigt min fru och jag Ringer vi in en skum polack". Vad ska ryssarna säga efter gårdagens pausunderhållning i Melodifestivalen. Den framställde ju inte Ryssland eller Moskva som något trevligt ställe och personerna där verkar ju inte heller vara så trevliga.

Så vi kanske kan förvänta oss en invasion av Ryssland de närmaste dagarna, eller iaf kan man ju hoppas på det.

Melodifestivalen var intressant och spännande och svenskarna gjorde ett intressant val. Inte det gamla vanlliga hederliga poppiga som jag iofsgillar, men fungerar ganska dåligt internationellt. Vi får se om hur Marlena klara sig i Moskva. Med ett bättre scenframträdande, så kan det faktiskt gå riktigt bra.

Sällan en låt vuxigt så mycket med tiden som Snälla snälla, och den växte nästan ända fram. Utan andra chansen hade den hamnat i botten.

Skrivet av fakespear, 2009-03-15

Visa hela (1 kommentar)