En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Han satt ensam kvar på bänken. Hennes ord ekade i hans skalle, men han förstod ingenting. Vad var det hon precis hade sagt? Han nöp sig i kinden och framkallade orden, "olycklig", "självmord". Han torkade tårarna från kinderna och resten sig snabbt och sprang efter henne...

Skrivet av fakespear, 2009-04-16

Visa hela (0 kommentarer)

Det är intressant att gå på staden en morgon efter en festkväll. Stockholm är inte en stad som är speciellt bra på att städa efter sig. Det ligger drivor med cigarettfimpar bredvid krogarna och då man går genom den Gula gången så förstår man namnet, och det beror inte på de gula kakelplattorna som finns efter väggarna.

Passerade stället där det var en misshandel natten till fredag, blodet låg fortfarande kvar på marken och folk hade trampat i det så det var fullt av fotavtryck runtomkring. Härligt.

Lite längre upp på gatan hittar man två nya spyor i en port, det verkar som det var en och annan som fick sig en öl för mycket.

Skrivet av fakespear, 2009-04-13

Visa hela (0 kommentarer)

Jag bestämde mig ganska sent att inte åka hem till Kramfors över påsk. Det gjorde att påsken blev väldigt annorlunda. Åt t.ex. mitt första påskgodis ikväll då en kompis kom förbi och såg på film och något ägg eller sill har jag inte fått i mig heller.

Så vad gör man då man hamnar i Stockholm en påsk? Torsdagen började med att jag ändå lämnade staden. Begav mig till Uppsala och åt middag med en kompis och kollega samt tog några öl på en pub. Riktigt trevligt, det gör jag gärna om. Jag gillar Uppsala, ibland kanske mer än Stockholm.

Fredagen var nog den bästa dagen. Vaknade ganska tidigt och begav mig ut på en lång promenad i solen. Det var riktigt varmt, säkert 15 grader. Sedan hamnade jag på ett café ute i solen med en kompis. Vi satt där säkert 4 timmar och drack 6 koppar kaffe och spanade på 10-poängare. Riktigt härligt. Sedan på kvällen blev det middag på Koh Phangan och utgång på...

Skrivet av fakespear, 2009-04-12

Visa hela (0 kommentarer)

Nu då det är kväll och du lagt dig...

"Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag"

Skrivet av fakespear, 2009-04-07

Visa hela (1 kommentar)

Har varit iväg på en lång weekend i Milano. Helt underbart att komma iväg en helg sådär och då man kommer hem känns det som man varit ledig länge, trots att det bara var en dag extra jämfört med vanligt.

Första gången jag var i Italien som jag hört så mycket om, men ja är ännu inte jättekär i Italien, det behövs nog ett besök till i vår. Har dock aldrig varit i en stad med så mycket shopping. Så många små designeraffärer som jag aldrig hört talas om (kan dock bero på min okunskap) med svindyra och oftast snygga saker. Att vara där med en shopaholic, om än disciplinerad, gjorde att det blev många besök i affärer. Har nog aldrig sprungit så många affärer under så kort tid. Dock var det mest fönstershopping då jag inte kände att jag hade råd med den där kostymen för 25000. Då helgen summerades så gick jag dock segrade ur shoppingen, jag handlade för mer än min shopaholicvän.

Sedan var det ju operan då, I...

Skrivet av fakespear, 2009-04-05

Visa hela (0 kommentarer)

Onsdag var det, men någon onsdagsmiddag blev det inte. För första onsdagen på mycket länge sitter jag här i min ensamhet och har ätit rester till onsdagsmiddag.

Det känns faktiskt lite dystert så här en onsdag, men lite skönt att ta det lugnt, speciellt efter det som skett på sistone.

Promenarde genom Söder idag och insåg att allting händer i April. Sommartid, solen skiner och uteserveringarna öppnar snabbt. Det var fullt då jag gick förbi Fenix vid 18-tiden. Dessutom sken solen in i mitt vardagsrum för första gången i år. Det känns att våren är kommen för att stanna. Härligt!

Skrivet av fakespear, 2009-04-01

Visa hela (0 kommentarer)

Det var en intressant kväll ikväll, en kväll som jag egentligen aldrig trodde jag skulle få uppleva, även om den nog inte kommer att gå till historien som den mest minnesvärda. Dock någonting jag är nöjd över att ha gjort och uppskattade sällskapet.

Har idag fått en vitlöksberikad middag på Bröderna Olsson med ett ett spännande och oväntat sällskap. Jag har ätit middag med en person jag inte träffat på 15 år. Tack vare (eller på grund av beroende på hur man ser det) Facebook så fick jag kontakt med henne. Inte ett ord hade vi sagt varandra sedan årskurs 1992 då jag gick ut årskurs 9 (jag vet, det är inte 15 år, men vi sågs på gymnasiet senare) och nu helt plötsligt bestämde vi oss för att äta middag. Efter middagen begav vi oss till Och Himlen Därtill och tog ett glas vin.

En ganska konstig grej att göra, men jag tror det var uppskattat från...

Skrivet av fakespear, 2009-03-30

Visa hela (0 kommentarer)

Som jag nämnde i en tidigare blogg så kommer det att göras en del resor under våren. Den första resan till Milano är i antågande och på torsdag bär det av på en lång weekend.

Över lite spaghetti och kötfärssås (nej, inte Bolognese) så gick vi igenom det vi borde tänka på och insåg att vi har väldigt lite planerat. Den enda planerade saken är I due Foscari på La Scala.

Har haft några tunga månader och jag ser fram emot våren, den börjar officiellt i min värld på torsdag. Dock är jag lite orolig för vädret, det såg så bra ut i början av helgen, men nu verkar det bli regn tom torsdag iaf. Vi får hoppas det regnat klart på torsdag.

Så det skall bli skönt att komma ifrån Stockholm och jobbet några dagar. Att komma bort från allt som normalt gnager i min hjärna. Att få umgås en hel helg med den vän som jag nog anförtrott mig mest åt det senaste året. Dock...

Skrivet av fakespear, 2009-03-29

Visa hela (0 kommentarer)