En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

För några veckor sedan så beskrev jag SMS-kicken i denna blogg. Gjorde en liten studie under denna weekend i Rom hur mobilanvändandet är. Och visst är det så att man ska Twittra, Facebooka och självklart berätta för sina vänner vad man gör via SMS och chat. Det är coolt och häftigt att det är så enkelt att meddela sig nuförtiden och jag är definitivt en sådan som hänger på trenden, fast ibland tycker jag det går lite till övrdrift. Då mobilen åker upp ur fickan/handväskan mitt i en mening för att det burrat till.

Så nu känns det lite meningslöst att blogga om min Romweekend då jag redan berättat allt genom Twitter. Dock var det en underbar resa i en underbar stad. Rom har verkligen mycket att erbjuda och jag känner efter 3 heldagar i Rom att det är för lite, det har jag inte känt med någon annan stad.

Några saker värt att nämna....

Skrivet av fakespear, 2009-05-24

Visa hela (1 kommentar)

Har länge kännts som det varit lite onödigt att Twittra då jag typ använder Facebook så mycket som jag gör. Fast det har blivit lite mycket snack om det under de senaste veckorna så jag kunde inte låta bli att registrera mig.

Då jag ändå registrerat mig så är det lika bra att löpa hela linan ut och använda det. Så nu kan man läsa om mina, ibland, meningslösa kommentarer här http://twitter.com/Fakespear.

Annars har det varit några bra och upptagna dagar, därav bristen på bloggar. Har umgåtts med vänner på kvällarna och haft det riktigt mysigt. Fredagen var bäst med mat, 3 vänner och sällskapsspel. Nåt glas vin slank ner också. En mycket trevlig kväll, med 3 underbara vänner.

Har dock en efterlysning här, och det är efter män som är duktiga på att dammtorka. Är du en sådan och singel, då har jag någonting till dig. :) För tydligen så är vi män kassa på att dammtorka.

Skrivet av fakespear, 2009-05-17

Visa hela (0 kommentarer)

Sådär, nu var Eurovision Song Contest över för i år och i år vann verkligen rätt låt. Norge var helt överlägsna och låten var den klart bästa. Inte klatschigast av alla och inte den som fastnade på hjärnan efter första lyssningen, men efter att ha lyssnat igenom valda låtar ett antal gånger under dagen så var de helt överlägsna.

I'm in love with a fairytale, even though it hurts.

Skrivet av fakespear, 2009-05-17

Visa hela (3 kommentarer)

Impulsköpte en ny hatt igår. Jag som inte skulle shoppa något onödigt, men hattar går ju under en egen budget och jag har ju inte lyckats köpa någon i år.

Så här ser den ut:

Var på en 30-års fest igår och hade såklart min nyinköpta hatt på mig. Det var flertalet som ville prova hatten, flera andra som sa att jag var cool i hatt och 2 stycken som sa att de själv vill köpa hatt. Idag fick jag även ett SMS av gårdagens hattinköpssällskap där det stod att den personen oxå skulle haka på hattrenden. Har en kompis som jag vet köpt en hatt och har sett honom i den två gånger så hatt blir mer och mer populärt.

Jag tycker det är supercoolt med hatt och jag tycker både män och kvinnor är snygga i hatt. Hellre en schysst huvudbonad än en snygg frisyr. Sedan är det mycket enklare att byta huvudbonad än att byta frisyr. Jag tror och hoppas att fler kommer bära hatt om ett år. Jämfört med ett år sedan...

Skrivet av fakespear, 2009-05-10

Visa hela (0 kommentarer)

Vaknade vid sex-tiden imorse av att regnet smattrade mot rutorna. Jag visste inte riktigt om det var vinter eller sommar ute och var tvungen att fundera en stund innan jag kom fram till att det var maj och lördag.

Så jag vände på mig och somnade om till smattrandet av regnet. Sommarregn är så mycket bättre än vinterregn konstaterade jag.

Fast det var ju det där med en dag i taget, och svårigheterna att just njuta av dagen du lever i nu. Det är svårt att inte längta och drömma till framtiden. Att hoppas just idag skall vara över så imorgon får du den roliga dagen som du längtat efter eller träffa personen som dutycker så mycket om.

Jag är nog inte ensam om att känna så, det är nog en del av människan, tränga bort det tråkiga och längta till det roliga. Fast det är ju så fel. Alla dagar har sin charm, även om den ibland är svår att se. Riktigt dåliga dagar kan den där lilla saken göra så mycket, medan bra dagar så lägger man knappt märke till den där lilla...

Skrivet av fakespear, 2009-05-09

Visa hela (0 kommentarer)

Hemkommen efter en grabbhelg i Krakow. Åkte ner i onsdags och har spenderat 4 dygn där nere. Superbra väder, intressant mat och en jäkla massa Zywiec och polsk vodka. 3 dagars intensivt festande och 1 dags rehab. Vad som exakt hände på kvällarna och nätterna i Krakow låter jag vara osagt.

Vi hann dessutom med att besöka Saltgruvan utan Krakow samt Auschwitz. Auschwitz var en skrämmande upplevelse. Jag hade aldrig besökt ett koncentrationsläger förut och måste erkänna att jag blev lite tagen.

Sedan är det ju alltid en intressant upplevelse att umgås med 3 kompisar på nära håll under 4 dagar. Måste erkänna att jag blivit irriterad på både den ena och den andra och 3 dagar är nog där gränsen går.

Skrivet av fakespear, 2009-05-03

Visa hela (0 kommentarer)

Har fått höra från två oberoende personer som inom ganska korta intervall sagt till mig att de gillar att läsa mina bloggar.

Det är kul att skriva och det är kul att få uppskattning för det man skriver. Som jag fått en del kritik för så är det inte alltid sanning i det jag skriver. Ibland vet jag att mna vänner i smyg klagat på att jag överdrivit för mycket, säg det till mig så ändrar jag. Jag drömde ju trots allt om att bli journalist då jag var yngre och de gör ju inget annat än att överdriva.

Man kanske ska hitta jobb på nån skvallerblaska, där tror jag att jag skulle göra susen!

Skrivet av fakespear, 2009-04-28

Visa hela (2 kommentarer)

Sådär, nu är man äntligen hemkommen efter en stabil 24-timmars resa från Sydney. Mosig är jag, men jag har iaf lyckats hålla mig vaken hela dagen.

Resan gick ganska bra och slutsatsen därifrån är att svenska tjejer är vackrast i världen! Svaret är enkelt, Sydney är en internationell stad och det är många som reser till och från den staden. Som vanligt då man sitter där i avgångshallen så kollar man vilka andra som ska åka och då la jag märke till en tjej som tidigare suttit vid bordet bredvid mig på cafét och druckit en kaffe. Söt tjej tänkte jag, dock förmodligen lite för ung, och sedan var den saken ur världen. Sedan då vi skulle boarda så råkade jag hamna bredvid henne i kön och såg så klart att det stod Europeiska Unionen - Sverige på framsidan av hennes pass.

Sedan då jag satt mig på planet som kom en något förvirrad tjej (hon gick i fel gång) efter att jag hade satt mig och slog sig ned i sätet snett bakom mig. Tänkte inte så mycket mer på det...

Skrivet av fakespear, 2009-04-27

Visa hela (1 kommentar)