En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

I går började min norrlandsresa. Första anhalt blev Dragons Gate söder om Gävle. Min pappa råkade befinna sig i trakterna så jag lunchade med honom där. Dragons Gate är annars ett förekastligt ställe där deras enda mål känns som att lura pengarna av folk. 30 spänn för att se en Buddha....169 spänn för en buffé och 90 spänn för ett museum (som jag inte kollade på, så det kanske var prisvärt). Nej, jag råder dig att skippa det, men nu har jag ju iaf varit där.

Du kan kika på den här så har du sett allt

Sedan har jag hamnat i Kramfors, och precis som ifjol så är Sundsvall - Helvetet på vägen. Har idag hunnit med en resa till Norrfällsviken och lite havsbad, dessutom att bli korsförhörd av syrran samt grilla. Imorgon ska jag försöa träffa C samt mormor och morfar.

Skrivet av fakespear, 2009-07-31

Visa hela (4 kommentarer)

Nu var man hemma efter att ha gjort sin första charterresa någonsin. Fig Tree Bay på Cypern har jag besökt i en vecka tillsammans med 2 vänner. En helt underbar vecka måste jag erkänna. Jag har inte tagit det så lugnt på ytterst ytterst länge. Allting kretsande kring sol och bad och jag trodde jag skulle bli galen, men det var precis så avslappnande som jag ville.

Varje morgon började med en promenad till stranden vid 11-12. Där låg vi ömsom sol, ömsom skugga på våra solstolar och läste våra böcker. Ibland sade någon att det var dags att bada eller dags för lite mat och vi avbröt vårt läsande och fick våra flytningar i vattnet. Det är så härligt med salt vatten då man kan bara ligga på rygg och flyta omkring. Sedan blev jag lite förtjust i Waboban.

Det här är iaf topplistan från Cypern

  1. Sällskapet - En resa blir inte underbar utan rätt sällskap. Jag reste med 2 av mina närmaste vänner. Vi vet hur vi fungerar och undviker att provocera varandra....

Skrivet av fakespear, 2009-07-27

Visa hela (3 kommentarer)

Imorgon bär det av, på min första charterresa någonsin. Med två av mina bästa vänner bär det av till Fig Tree Bay på Cypern i en vecka. Tror definitivt jag kommer bli lite uttråkad, men det är nog bara bra. Får möjlighet att varva ner och ta det lugnt, det behöver jag verkligen efter det senaste året.

Har stora planer för denna semester iaf för hur jag mentalt skall må. Hur jag vill må och hur jag vissa dagar mår.

Dock står inte min lägenhet tom, den skall besökas av mamma och Göran. De passar på att komma hit då jag är bortrest.

Igår träffade jag en kompis som jag inte träffat på typ 3 år. Riktigt kul att se honom igen, och jag hoppas att vi kommer umgås mer i framtiden för man blir glad av att umgås med honom.

Skrivet av fakespear, 2009-07-19

Visa hela (1 kommentar)

En dag i livet, en dag som denna. Den första dagen på 4 veckor semester. Uppstigning strax innan 10, lämnade lägenheten vid 11. 10 kronor till Röda Korset och en slips från H&M. Vidare med nya hörlurar och förbi en latte. Hamnade på Bruno och hittade en billig hatt. Inköp av de utlovade rosa badbyxorna på NK Bad, fast de är egentligen Cerise.

Fika med två vänner och lite bokshopping. En tur till kontoret och lånar en kompis bil. Sällskap med Kent därifrån hem till Söder. Nu vankas grillning, hur kunde det blir så här fel?


"Hur kunde det bli så här fel?
Det skulle ju alltid vara du och jag..
Vi skulle ju visa varandra världen och inget fick nånsin komma mellan oss.
Men nånting kommer alltid i mellan och någon slutar alltid älska först.
Men varför kan det aldrig vara jag?
Och nu träffar du mig för att lindra ditt dåliga samvete
och för att hjälpa mig att ta mig igenom min situation.
Men jag vill inte ta mig igenom någonting..
Varje litet steg du tar och...

Skrivet av fakespear, 2009-07-18

Visa hela (0 kommentarer)

Ikväll har jag varit hos en kompis lantställe. Eller rättare sagt hennes föräldrars lantställe i Svinninge, norr om förorten. Det var riktigt trevligt och som alltid blir jag kär i ställen som ligger så nära vattnet. Har varit i 2 stugor i sommar som jag blivit jättekära i. Vill verkligen ha en sådan själv inom bilavstånd (Storuman är för långt borta), men inser att jag inte skulle gilla att ha en sådan själv. Ingen som vill skaffa en stuga vid en sjö tillsammans med mig?

Efter middagen fick jag tillfälle att fiska igen. Det blir sällan mellan gångerna numera, men lite metning på bryggan var precis vad jag ville ha. 2-1 slutade det till mig, här är den minsta av de 3.

Skrivet av fakespear, 2009-07-14

Visa hela (1 kommentar)

För någon månad sedan blev jag tillfrågad av en kompis att följa med till en fotostudio och bli fotograferad. Det behövdes inte så mycket övertalning för att jag skulle nappa. Så idag var det dags. Reglerna var enkla, först skulle man sminkas och sedan fotograferas. Därefter fick man köpa sina bilder för hutlösa pengar. Ganska intressant upplägg, de var nog med att inte berätta priserna då man kom dit, utan de fick man inte förrän allt var klart. De där firmorna har kritiserats för just detta, att de lurar av småtjejer pengar för de känner sig tvingade att köpa.

Till fotograferingen skulle man ha tre olika uppsättningar kläder/accessoarer eller vad nu vill ha. Det var iofs ganska svårt, så jag gjorde det enkelt och tog säkra kort, dvs hatt, hängslen och slips!

Fotografen (med en Nikon kamera) var en jättetrevlig tjej från Skellefteå som efter en stund visade sig vara kusin med en klasskompis till mig från gymnasiet. Riktigt kul, dock hade hon inte så mycket gott...

Skrivet av fakespear, 2009-07-05

Visa hela (3 kommentarer)

På sommaren ska man ju vara ute, då har man ju inte tid att blogga? Det är precis vad jag varit i helgen så jag har inte haft tid att berätta om denna soliga och varma helg.

Min lillebror kom besök i torsdags och det var länge sedan vi sågs. Kul att ses här i Stockholm. På fredagen kom dessutom hans nya flickvän hit. De skulle vidare på lördagen till Öland, men vi hann iaf med en trevlig middag och en del snack och minnen. Jag tror hon fick godkänt, trots att hon är från Umeå.

Lördagen ägnade jag åt 30-årsfest med lite nya människor. Normalt inte människor jag umgås så mycket med, vilket gjorde det lite speciellt. Man lär sig mycket om personer på en sådan fest- En kollega berättade även att han uppfattat mig på ett annat sätt efter att ha läst mina bloggar, spännande.

Sedan kom ju det mest konstiga med helgen, nämligen hemfärden från 30-årsfesten. Eller själva färden till Skanstull gick som sig bör, sedan var det promenaden hem. Då jag kom till...

Skrivet av fakespear, 2009-06-30

Visa hela (0 kommentarer)

Jag älskar att göra hyss och roliga saker för de jag tycker om. Idag har jag gjort det igen och sitter lite smånöjd i soffan. Det var en vän som chattade med mig idag och sa det var så mycket att göra och så stressigt. Dessutom förekom det klagomål om att det inte fanns något arr göra i helgen för att alla andra var upptagna. Då frågade jag, "Åker du om jag bokar spa åt dig?". Svaret var jakande.

Vad innebär då ett jakande svar på en sådan fråga? Jo, att det är bokat Yasuragi på Hasseludden utan avbokningsskydd till på lördag. Fick tipset av min middagsdejt som var där i söndags med sina föräldrar, så det kan inte bli annat än bra. Dock tänkte jag själv inte följa med, för jag har andra saker för mig. Vi får se hur det blir med det.

Skrivet av fakespear, 2009-06-24

Visa hela (2 kommentarer)