En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

För exakt 11 månader sedan kom jag på ett nytt koncept, nämligen onsdagsmiddagar. Det var mer eller mindre att bjuda en kompis på middag och låta denne ta med sig en kompis. Jättekul koncept som fick mig att må bra. Jag fick laga lite ny mat, och blev bättre på det. Jag var tvungen att ha en hyfsat städad lägenhet för att bjuda hem vänner och okända. Jag lärde känna några personer bättre och kom närmare många.

Dock kände jag i våras att jag behövde ett brejk. Dessutom är det inte så roligt att besöka min överhettade etta då solen skiner genom fönstret och man ser allt damm. :)

Nu är det äntligen dags igen. Onsdagsmiddagarna är tillbaka! Konceptet är väl mer eller mindre detsamma, middag för tre, eller eventuellt 4. Normalt bjuder jag en och låter denne ta med en annan som gäst. Vill just du komma och ta med dig en vän, maila mig eller skriv en liten kommentar på mig blogg.

Det finns dock en ny grej för i...

Skrivet av fakespear, 2009-08-17

Visa hela (1 kommentar)

Avklarade Midnattsloppet i år igen, för andra året i rad. Bloggen från förra året tydde på en plågsam företeelse, så var det inte i år. Okej, det var ganska plågsamt att ta det runt, men jag var helt klart mycket piggare efter målgången än ifjol. Öppningen var långsam, vilket gjorde att det fanns gott om energi kvar till slutet, kanske lite för mycket energi. Kapade iaf mitt personliga rekord från ifjol med 6 minuter och 58 sekunder.

Uppladdningen var som ifjol, pasta i Stuvsta. Alltid trevligt att besöka de boende i Stuvsta, fast det blir inte så ofta. Inför nästa år så skall jag se till så att Kika ska springa!

Skrivet av fakespear, 2009-08-16

Visa hela (1 kommentar)

Har en massa kompisar som så stolt visar upp sina iPhones. Säger typ att det är världens pryl. Min personliga erfarenhet av iPhone är under all kritik. Då jag inte har en iPhone själv så har jag kommit i kontakt med vänner som använt, antingen genom att ringa mig eller genom att prata i telefon då jag är i närheten.

Vi börjar med det andra problemet, att prata med folk i närheten. Är man i ett någorlunda tyst rum så får ändå alla rummet höra vad som sägs av personen i den andra änden. Kändes nästan som en högtalartelefon.

Det största problemet är dock då de ringer mig. Jag försöker höra, men det enda jag hör är barnskrik i bakgrunden, bilar som tutar, "Nästa Slussen". Det känns som den har en sämre mikrofon än min första mobil och det är ändå mer än 10 år sedan. Det var för övrigt en Nokia 5110. Sedan deras tryckkänsliga platta som skall vara avstängd då man pratar i telefon. Pyttsan! Det kan iofs bero på mina vänners inkompetens i telefonpratanadet,...

Skrivet av fakespear, 2009-08-13

Visa hela (3 kommentarer)

Jag tänkte köpa nya glasögon, vilket par skall jag välja.
Skrivet av fakespear, 2009-08-12

Visa hela (16 kommentarer)

Har avslutat min norrlandsturné och återlämnat bilen. Det blev totalt mellan 320 och 330 mil, en av de mest beresta somrarna.

Jag brukar ofta passa på att hyra en bil på sommaren. Jag vill ju gärna vara på lite olika ställen under semestern och det blir nästan omöjligt utan bil. Dock har jag ingen anledning att äga en bil här i Stockholm.

Det är kul att lyssna på hög musik, sjunga med och köra bil. Sjungandet görs dock bara dåjag är ensam i bilen. Då jag är ensam i bilen så brukar det även bli att man kör lite för fort. Bra musik ökar ju hastigheten, eller hur.

Den snabbaste resan i år var mellan Storuman och Hammarstrand, dryga 32 mil och några vägarbeten. Min far försökte övertyga mig att resan skulle ta 4 timmar, jag sa att inte mer än 3h30, så det slutade med att den tog 2h55.

Sista resan till Göteborg så satt en person bredvid mig i bilen som inte riktigt litar på min körförmåga. Det kan väl delvis vara befogat iom att jag kör ganska sällan. Sedan...

Skrivet av fakespear, 2009-08-12

Visa hela (0 kommentarer)

Var under gårdagskvällen på min kanske största konsert någonsin, nämligen Madonna på Ullevi. Den var en mäktig upplevelse som kantades av väntan och bilåkning.

Först började det med 6 timmars bilfärd från Stockholm till Göteborg, den var trevlig och vi hade ganska roligt i bilen. Sedan fixade vi till oss på det inte allt för sjaskiga hotellet i Lerum (det låg dock väldigt avsides). Taxin in till Ullevi och väntan kunde börja.

En av oss var en "riktig" fan så vi var där tidigt och fick bland de bästa platserna på planen. Precis bakom Golden Circle och bredvid VIP. Dock var vi på plats vid 17, inne vid 18 och sedan började väntan. Klockan 20 drog en tråkig Paul Oakenfold igång och DJ:ade i ösregnet. Finns det något tråkigare än att se på en DJ? De kunde väl iaf haft Sys Bjerre som förband eller någon annan. Han lyckades dock okej och man vaknade till lite ivf.

Därefter var det väntan igen och strax innan 22 så entrade Madonna scenen. En mäktig show som...

Skrivet av fakespear, 2009-08-10

Visa hela (0 kommentarer)

Har fortsatt min norrlandsturné på ett trevligt sätt. Just nu är jag på en av Sveriges bästa platser, nämligen Luspholmen utanför Storuman. Här fanns farfar och farmor och här finns kusiner, farbröder samt vår stuga. Vädret har varit riktigt bra men idag ska jag bege mig söderut igen. Har dock hunnit med att fika en massa, samt fånga några fina öringar i "Môrttjärn".

Innan jag hamnade här så har jag haft 3 anhalter sedan jag lämnade Kramfors. Anhalt 1 var en kollega och kompis stuga i Ytterrissjö utanför Åsele. En trevlig kväll med RoboRally och vin hade vi 4 som var där. Dock hällde spöket i garderoben upp en massa drinkar hela natten så det var lite svårt att sova.

Nästa anhalt var inte riktigt planerad, men jag behövde en sovplats för en natt för att min planering skulle bli så bra som möjligt. Det slutade med middag i Degernäs hos en kompis syster, bio och sömn i Hörnefors. Tack för den sovplatsen. Speciellt kul att träffa systern bosatt i Degernäs då...

Skrivet av fakespear, 2009-08-06

Visa hela (0 kommentarer)

Fick en tänkvärd upplevelse häromdagen. Hur är egentligen livet i dess slutskede? Då man börjar bli medveten om att livet börjar gå mot sitt slut. Blir man någonsin medveten om det, eller är det bara en temporär svacka och sedan blir man van den temporära svackan. Därefter blir det lite värre och man vänjer sig igen. Och sedan tar helt enkelt livet slut?

Hur tänker man egentligen då livets slutskede närmar sig. Om läkaren säger det är snart slut, vad fördriver man dagarna med då? Hur blir ljuspunkterna i vardagen? Då vännerna och familjen hälsar på, var det som förr, eller är det inte som det var?

Massa frågor som poppade up inom mig av förklarlig anledning. Inga svar än, men jag återkommer med en uppföljning om 68 år.

Skrivet av fakespear, 2009-08-01

Visa hela (0 kommentarer)