En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

För några veckor skrev jag och beklagade mig över iPhone i bloggen iPhone suger. Sedan dess så har jag införskaffat mig en HTC Hero och jag måste erkänna att det är den sämsta mobiltelefon jag haft. Det är helt jäkla omöjligt att skicka SMS för det tar en evinnerlig tid att få fram inkorgen. Att ringa är omöjligt för den är så seg så man råkar lätt ringa fel personer. Det har hänt mig både en och fem gånger.

Att trycka på "Home"-knappen, kan ibland ta upp till 10 sekunder då den ägnar sig åt att fundera. Sedan har man ju dålig koll på vilka applikationer som körs, men det finns det appar för, fast sådant skall inte behövas. Om det blir för mycket appar kan telefonen få sirap och måste startas om. Någonting som tar lika lång tid som att starta om en dator.

Det är ju ganska praktiskt med att man har konversationstrådar bland sms:en och mailen, men då får den väl ta att visa rätt. Igår fick jag ett sms av en...

Skrivet av fakespear, 2009-09-13

Visa hela (4 kommentarer)

Jag förstår mig inte på alla kepsmänniskor. Som var tuffingarna i tonåren då de hade keps och nu fortsatt till 30-sträcket och fortfarande har keps. Varför? Det är ju inte vacker för 5 öre! Nu pratar jag om reklamkepsar, klassiska basebollkepsar. De funkar på en basebollplan, men inte annars. "Ta av dig din trucker keps"!

Jag förstår att det kan vara praktiskt ibland, men då finns det många andra kepsar som är så mycket snyggare, använd en sådan nästa gång. Dock måste jag erkänna att det ibland kan se sportigt fräscht ut på en tjej, men inte på en kille som var tuff i sin keps för 15 år sedan.

Finns mycket som händer i livet just nu. Kan inte hjälpa att publicera denna text. Inser dock att jag redan publicerat den i min mest lästa blogg, i Att bli lämnad - Värsta mardrömmen som jag skrev i slutet på januari 2008.

"Tid har förlöpt
Dagar har gått
Månen har vandrat sin väg genom vitt och svart och grått

Jag har...

Skrivet av fakespear, 2009-09-12

Visa hela (3 kommentarer)

Det blev tydligen onsdag den här veckan också, trots att världen var omskakad och fredagsmötet är flyttad till torsdagar. Det blev således onsdagsmiddag. Inbjuden idag var en kollega som för någon månad sedan flyttade hem till Sverige efter några år i Australien. Då jag besökte honom i våras så nämnde han min blogg och mina onsdagsmiddagar, så han var en given gäst då jag började med onsdagsmiddagarna igen.

Med sig hade han grannens kompis. Grannen och ordföranden i bostadsrättsföreningens kompis. Han hade tidigare varit i detta hus, på denna våning och ätit middag. Dock hade han aldrig träffat mig. Åter igen en "vad världen är liten". Tänkte berätta en annan story om någon månad, som är ännu sjukare.

Maten denna vecka krävde omtanke och designades av en kollega. Då vi gjorde sällskap till jobbet i måndags och diskuterade vår nya applikation Media Porter. Han sa till en av utvecklarna, nu då den är klar så borde...

Skrivet av fakespear, 2009-09-09

Visa hela (1 kommentar)

"Sen första dagen på skolgården jag såg dig jag dog
Våra blickar dom möttes och jag såg hur du log
Det brann i min själ och jag kände mitt hjärta
Första gången det slog mig kärlek är smärta
Jag ville göra allt spendera min tid just då
Det var så viktigt du var hela mitt liv
Sexton år knappt fått något hår
Min oskuld den rök och jag minns det som igår
Min, första kärlek tog mig någonstans
Visa mig en sån plats som jag aldrig trodde fanns
Ditt hår var som sammet din hud var så len
Det var du och jag mot världen jag såg inga problem
För kärleken är stark men kärleken är svår
Det du ser vid horisonten är inte alltid det du får
Jag trodde vi var cool men du var coolare
En fnurra på tråden o du låg med min polare


Nästa steg något äldre något klokare
Att jag sprang in i dig psst jag bara råkade
Ljusblond skönhet med djup i sin blick
Jag minns när vi möttes rätt sjukt hur det gick
Kärleken brann och den var starkare än någonsin
Dessa...

Skrivet av fakespear, 2009-09-08

Visa hela (2 kommentarer)

I fredags gick jag matlagningskurs med 16 stycken andra singlar. Det var helt klart en intressant kväll med en brokig skara andra människor. En social tillställning där fokuserandet var mer på det sociala än matlagningen. Med en energisk ledare/kock blev det kul, men stressigt. Planen var att vi skulle äta förrätten 20.15, men den blev inte serverad förrän 21. Jag förstår dock ledaren som måste vara kvar bara för att vi skulle få vara sociala. Ledaren heter Peter och kom från Prix Fixe Catering

Efter middagen gick 11 av oss på Cliff Barnes. Alltid lika härligt ställe, men maten hade satt sina spår så det blev därefter. Dessutom hade jag en viktig appointment på lördag morgon.

Vad vi lagade var följande för 2 personer.

Insalata di frutti di mare due Bruschetta
Fyllning:
1 msk Olivolja
1 Vitlöksklyfta
200g Blandade skaldjur
1 msk skivad fänkål
Citronsaft
Chilipeppar
Persilja
Citronklyfta
Svartpeppar
Salt

Blanda olivoljan med citronsaften och den...

Skrivet av fakespear, 2009-09-07

Visa hela (0 kommentarer)

Det var onsdag och onsdagsmiddag igen. Den här onsdagsmiddagen kantades av mystik och försvunna SMS gjorde bara middagen än mer mystisk. Meddelandet och lakritsglass var helt enkelt borta och jag skyller allt på Telia.

Det blev dock middag, men alla försvunna meddelanden gjorde att maten inte blev den planerade. Okoncentration och dålig dag på jobbet gav den hederliga Spenatlasagnen. Den är ju för underbar och jag lagar ju så sällan mat så det fick bli den idag. Då sällskapet kom i singelform så blev det extra mycket rester och hon kommer definitivt att komma fler gånger.

Av någon anledning så visas ju alla mina bilder på tvn, så snart vet hela min bekantskapskrets om kräftskivegraviditeten.

Blommorna mår fortfarande bra, dock ägnades alldeles för kort tid och blomdiskussionerna. Jag borde dock fortfarande köpa en lampa och slänga 2 blommor.

Skrivet av fakespear, 2009-09-02

Visa hela (0 kommentarer)

Det var onsdag ogen och således dags för onsdagsmiddag. Den här veckan så kom en kollega på besök och hade tagit med sig en av hennes kompisar från studenttiden i Uppsala. Maten som serverades var en riktigt god fiskgratäng. Tyvärr har jag förträngt receptet, men det var en klassisk fiskgratäng som jag lyckades med mycket bättre denna gång än förra, trots att det var sej denna gång och torsk förra gången. Tror dock trickset är såsen, det var mer grädde denna gång!

Blommorna lever fortfarande och en av dem har tom fått en blomma. Dock är jag lite orolig för en av dem, han fick omgruppering idag. Blev dock rådd till lampa och självvattnande blommor. Kan ingen följa med och köpa en sån där blomlampa till mig?

Skrivet av fakespear, 2009-08-26

Visa hela (0 kommentarer)

Sådär, nu var höstpremiären av onsdagsmiddagarna avklarade. Det var två gäster och en tredje gäst som dök upp efter middagen. Det var nämligen en lite speciell middag då det stod höstplanering på schemat. Vi funderade, planerade och konspirerade. Som vanligt kom det fram till år 1640. Sedan var nästa steg, kräver mer planering. Maten tror jag var okej, det var ett påhittat Enchiladasrecept baserat på Old el Pasos enchiladashttp://tasteline.com. Dock hade jag med lök och Santa Maria istf Old el Paso.

Under middagen så brukar jag spela lite Spotify musik. Så även idag och då skärmsläckaren går igång så visas det ofta en massa bilder jag tagit. Då bilderna kom in på kräftskivan för 2 år sedan då jag var ansvarig för spriten var vi tvungna att stanna. Bilderna skulle visas igen för det var de enda bevisen. Dock har...

Skrivet av fakespear, 2009-08-19

Visa hela (0 kommentarer)