En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Norrlänning numera bosatt på Södermalm i Stockholm. Skriver om det som är värt att skriva och lite till. Skarvar gärna i kanterna och provocerar de som vill bli provocerade. Mår dock bäst av en kram.

Men tjej och hennes barn är bortresta i veckan. De har tagit höstlov och lämnat en jobbandes man i sticket. Efter några dagar så kom jag på mig själv med att slänga kalsongerna på golvet istf i tvättkorgen och disken är fortfarande inte undanplockad. Det går fort att vänja sig även om jag hävdat att jag är ganska bra på att hålla ordning. Fast det är nog bäst att jag städar lite innan de kommer hem. :)

Skulle dock aldrig vilja byta. Jag har världens underbaraste flickvän och har saknat henne jättemycket nu då hon är borta. Lite bra att få sakna, men bara några dagar. En del säger ju att man inte vet vad man har förrän man förlorat det. Så är det nog många som täcker efter en misslyckad relation.

Fått iaf tid att fundera, på saker jag borde göra bättre, så till helgen blir det andra bullar. Idag är det 45, klart, nästa vecka 47.

Skrivet av fakespear, 2010-11-01

Visa hela (0 kommentarer)

Det var mörkt och sista tåget lämnade plattformen. Jag klev ut från taket och kände regnet stillsamt strila på mig. Det var varmt trots att det var en kylig höstnatt.

Jag gick ut på perrongen och tog skydd under en av monitorerna för att undvika regnet. Det var tyst och stilla i Hamnen, en port till depån hörs stängas då det sista tåget tagit nattvila.

En man kommer upp på perrongen han går först mot mig, jag står kvar mitt på perrongen med armarna i kors under monitorn, sedan vänder han plötsligt om och går tillbaka mot utgången. Efter det så vänder han åter igen på klacken och rör sig mot mig...

"Oändlig, bottenlös regression.

Man vill tysta hur vildmarken sjunger.
Som man fruktar ur rovdjurens hunger."

Skrivet av fakespear, 2010-10-31

Visa hela (0 kommentarer)

Det var länge sedan jag hade söndagsångest nu. Det som alltid kom krypande på söndagarna förut, oavsett hur jag mådde. Har några faktorer jag tror det beror på.

  • Jag är inte ensam på söndagarna som jag var förut. Jag har en underbar familj att dela den med och det är oftast söndagarna som är längst och man får mest kvalitetstid med varandra, speciellt nu då jag inte är bakis på söndagarna.
  • Måndagen på jobbet börjar med en härlig frukost och sedan ett gruppmöte. Oftast inga jobbiga saker på måndagarna. Ingen ångest om vad som kan tänkas ha hänt i helgen som jag hade förut. Då kunde jag bli störd på söndagseftermiddagen som förstörde hela söndagkvällen i söndagsångest.
  • På söndagkvällen kan jag se fram emot måndagen. Då jag är varannanveckabonuspappa så får jag ena söndagen längta efter de små som kommer på måndagen och nästa söndag längta efter att få ha det lite stilla och lugnt. Perfekt med att vara varannanveckasförälder, även om...
Skrivet av fakespear, 2010-10-25

Visa hela (0 kommentarer)

"Anna bussen här utanför går ingenstans
det är ingen som vill någon vart
Jag har åkt så många varv
men det är alltid lika svart
Anna är det tiden på året som skrämmer
är vi trygga bakom väggarna här
Nej jag vill inte få in den där världen
den är så tom och tyst och tvär
Och min tunna karaktär
bara vrider och vänder sig
och vill va bättre man för dig
Ett smartare drag en lösning
En lanterna på din gungande båt
ja jag vet att jag sluter igen
Men det känns som om det är mig dom vill åt
Ja jag vet men det känns så än

Anna det är ett timglas som bara rinner
det finns inget att förstå
När himlen är blodröd och brinner
är det natten som tränger sig på
och jag drömmer så konstigt igen
Anna håll mig hårt
För jag skakar av all denna meningslöshet
jag förstår bara det som är vårt

Anna nu tänder de gatubelysningen
bussarna åker sitt varv
Jag letar efter rispor i ytan
en spricka ett hål en skarv
Det måste komma nåt bra ur allt
Det...

Skrivet av fakespear, 2010-10-10

Visa hela (0 kommentarer)

Idag är det första dagen som jag officellt är sambo med någon jag är tillsammans med. Dvs vi har båda samma adress och bor i samma hus.

Skrivet av fakespear, 2010-10-01

Visa hela (1 kommentar)

Så här på valdagen utsätts man för ganska mycket på Facebook. Det här har dykt upp på min feed:

"Slipsen på. Dags att rösta!"

"Firar lyckat röstande med lite glass, hoppas det håller i sig bara, och alla röstat som jag :)"

"har gjort sin demokratiska plikt. Rösta ni också nu så att vi inte får in ohyra i riksdagen!"

"Jag stöttar kampanjen Vi gillar olika och visar det på min profilbild. Gör det du också! http://twibbon.com/cause/Vi-gillar-olika/facebook"

"Glöm inte bort att du ska rösta idag! Jag ska strax gå och göra det själv dvs komma ihåg att inte glömma bort att rösta. Sen ska jag också rösta. Idag.

Passa på att rösta medan du ännu kan. I morgon kan det vara för sent."

"to vote or not to vote - that's the question
in any case I am not allowed to vote in the most important of the three elections anyway - feels a little bit strange, since I'm paying taxes and the political decisions at least for internal affairs have an impact also on my life"

"...

Skrivet av fakespear, 2010-09-19

Visa hela (0 kommentarer)

Varför ska det vara så svårt. Jag använder Aftonbladet för att läsa nyheter, men tycker det är omöjligt att få reda på resultaten för det använder jag SVT Text. Kan inte Aftonbladet skaffa en sådan enkel resultatsida utan att jag behöver söka en massa.

Skrivet av fakespear, 2010-09-19

Visa hela (0 kommentarer)

"Åt helvete för kort" sjunger Magnus Uggla. Jag tycker dock inte det, bara att det är underbart. Då pratar jag såklart om resan till jobbet. Imorse åkte jag hemifrån strax innan 07.30, var på jobbet strax efter 07.30 och hemma innan 17 och då hade jag ändå åkt kommunalt hem samt handlat på vägen. Så här 17.40 så har jag ätit och kan softa i några timmar innan det är sovdags.

Har en bra känsla av Scania, det här kommer att bli kul, även om det nog blir krävande i vissa stunder. Imorgon ska vi ha Teamevent.

Skrivet av fakespear, 2010-09-15

Visa hela (0 kommentarer)