En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
fakespear

Fakespears blogg

Det behövs en man i det här fittstimmet

Taggar: jobb sex

"Det behövs en man i det här fittstimmet", det var de ord som sades av en högt stående chef då en avdelning med mestadels kvinnliga arbetare fått en manlig chef. Är det acceptabelt att säga så? Säger han det för att vara rolig och är det isf roligt? Skulle man säga likadant om avdelningen av manliga datanördar fick en kvinnlig chef?

Gränsen mellan sexistiskt och roligt är hårfin. Jag är ofta en sådan som vill säga den där roliga kommentaren och jag vet att i en del ögon så gör jag övertramp. Sedan om jag gjort det på jobbet låter jag vara osagt, privat gör jag ibland övertramp just för att provocera. Speciellt hon som jag vet inte gillar min humor, fast nu har hon ju börjat säga det iaf, även om jag vetat om det i nåt år.

Sedan kan det säkert finnas en bra idé med att ha en kvinnlig ledare med många manliga arbetare samtidigt som vice versa oxå kan vara bra. Dock borde ju en manlig ledare vara lika bra att leda kvinnor som män om hon nu är en bra ledare. Däremot så kan en kvinnlig ledare i en mansdominerad värld göra att de få kvinnor som jobbar där trivs bättre.

Jag har både haft manliga och kvinnliga chefer och den bästa chef jag haft har varit kvinna. De manliga chefer jag haft har varit chef tack vare sina tekniska meriter och föga förvånande varit ganska dåliga chefer.

Var lite upprörd igår och klagade hos min chef. Var egentligen mest less och irriterad för stunden och ville spy lite galla. Hon skötte det iaf utmärkt, vilket ingen av mina tidigare chefer gjort.

Skrivet av fakespear, 2008-11-25 22:12

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?