En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Det här vädret är inte klokt, snart nyår och ösregn och grå dag!
Hästarna får nästan ha simfötter på sej om vi skall ta oss fram i terrängen och jag är glad att vi har grusvägar som håller att rida på för stigar i skogen skulle aldrig hålla!

Kissy, Miffo och Bonita har gått mörkerpromenad, eller gått o gått , rusat som idioter i mörkret bland stock och sten! Kissy är för tillfället helt urfälld och väger säkert några kilo lättare när all päls rasat!

Valparna är helt jättegoa och Sexy är go o glad.

Tack vare Lena som är fotograf så kan jag presentera några kort på dom, det händer inte så jättemycket men dom är så underbart vackra i sina färger och det är så härligt att se.
Nu återstår ett bekymmer, namnen! Vi har ju liksom inte namn som alla andra... Även denna kullen skall försöka gå i det temat.

Här är Mr N, Sylvi
Mr N...

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-29

Visa hela (5 kommentarer)

Alla som haft en kull vet exakt hur trött man är , man har sovit ca 4 timmar och känner sej nästan som man festat hela natten! Visst har man fått kickar när varje valp anlänt, pigga och glada innan dom kommit urhinnorna!
Men när man börjar närma sej 40 års strecket så är man inte tarzan precis...

Gårdagen skulle innebära byte av julklappar, mitt i detta kaos! Men detta löste sej jättebra, Lena kom igen som en ängel och landade här med familjen trött gav sej ut på stan. Lilla syster brukar inte krångla i affärer men även hon betedde sej lite labilt! Bröderna sprang som tättingar och jagade henne medans hon slängde sej hej vilt åt alla håll! Jag och Johan stressade runt och bytte julklappar i hejdundrande fart!

Väl hemma var allt lugnt, valpar och Sexy mådde prima, rörde inte en fena och Lena löste korsord.

Middag intogs och sedan kvällade vi oss.

Natten har varit lugn, självklart finns det en valp, måste jag säga att den är röd eller kan man lista ut...

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-28

Visa hela (6 kommentarer)

Här är några foton som vi tagit under natten och morgonen. Sexy har varit så duktig! Hennes mage var sprängfylld så vi är nog inte förvånade över att det blev hela 11 valpar.
Alla valpar mår prima och vi är mycket stolta och glada!

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-27

Visa hela (7 kommentarer)

Hej

Nu är valpningen färdig och jag har sovit några timmar medans Johan tagit över. Det blev så småning om 11 valpar, 5 hanar och 6 tikar. Alla jättefina och inte övertecknat eller något annat fel.

Sexy sussar sött i bia bädden medans det är valpar överallt!! Det är inte så lätt att ha alla krypande omkring när man är jättetrött. Men hon har klarat valpningen jättebra och jag är tacksam att hon är så välmotionerad! Hon var ju på promenad senast som igår innan hon valpade. Precis lika stark som Gemmy, hon var med ända tills valparna kom.

Tur att man är ledig från jobbet, det blir mycket pyssel närmaste dagarna.

Kort kommer och ha gärna kik på Lenas blogg, hon är duktigare med kameran.

Tina

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-27

Visa hela (2 kommentarer)

Klockan är halv 6 på morgonen....

Inatt har det blivit valpar!
10 st, 5 hanar och 5 tikar.
2 blue merle hanar, 3 red merle hanar, 1 svart trf tik, 1 röd trf tik, 2 blue merle tikar och 1 red merle tik.
2 hanar har riktigt korta stubb, två tikar med halvsvans och resten långa svansar.

Eventuellt någon kvar...

Sexy är så duktig med förlossningen, bra värkar och lugn.

Lena har assisterat barnmorska hela natten med mej och även fotograf, kort kommer!!

zzzzzz Tina

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-27

Visa hela (5 kommentarer)

I natt har vi suttit på akuten med minsta dotter, hon får falsk krupp så fort hon blir förkyld och då spelar det inte någon om det är juldagskvällen... Många glada människor lullade hem från stan när vi åkte hem efter lite luftrörsvidgande!!

När jag kom hem från apotek idag så var hela skogen full av Dår keepare! Lena med sina två, Lizlott med Funny och Leo o Carina med Texas. Vi hängde på med Miffo och Kissy och det blev ett lek kalas för tjocka släkten!! Men då fick Sexy gå hem i valplådan och vänta, vi vågar inte ta några risker att hon blir påsprungen av någon klumpig släkting i detta kritiska tillstånd.

Alltså att inte dom slår ihjäl sej!! Vilka tokar!! Fick ett sms av maken som satt på pass nere i skogen, han undrade om Texas var hemma och hälsade på! Dom såg två gula figurer och en skällande lycklig hund när dom väntade på rätt rådjur! Jojomensan, Leo och Carina i reflexjackor! Det är underbart!!

Sandra hade bakat kladdkaka i muffinsform och...

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-26

Visa hela (2 kommentarer)

Hej

Nu har jag också fått en blogg!
Det är mest i valptider och sådant viktigt men lite träning av hund och häst kan ju också bloggas om!

Idag är det juldagen och vi väntar och väntar på lilla Sexy skall nedkomma, vi trodde väl att hon skulle ha kommit redan nu men hon håller på sej!! Enligt Lena så är hon 91 cm runt lilla midjan. Det är tjockare än sist och då var hon några dagar tidigare.

Valplådan har maken skruvat upp och nytvättade fällar hänger på tork, bia bädden skall ner från rännet i stallet osv.. Det är rätt mycket förberedelser.

Lena är ofta här i skogarna och tränar med Ki och Solvej, en salig blandning av hundar, från Perro, Flat till Schäfer. Jag har den senaste tiden lyckats pricka in den tiden att träna och så även idag.
Men först skulle jag inviga våran paddock!! En gammal dröm som äntligen gått i uppfyllelse!! Och Pontus blev faktiskt riktigt glad över att få jobba lite runt och i sidled istället för bara upp och ner!! Han...

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-25

Visa hela (4 kommentarer)