En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Nu har vädret vänt! Från dimma och klarblå himmel blev det snökaos! Mannen har jouren så vi lär inte se mycket av honom närmaste dygnet.
På västkusten blir det kaos när det kommer lite snö, ingen kan köra bil och många har fortfarande sommar däck! Rena soppan!

Jag har fått kort av Freddan och Jojje, dom är med som fotografer på alla utstälningar. Jag behöver aldrig tänka på kamera nu när vi skall iväg. Bosse har filmat det hela också. Där syns inte att Kissy haltar.... Ialla fall inte bak!

Här kommer lite kort.


Skrot och Milou i bästa hanvalp


Vacker kille blir bedömnd..


Milou står fint, brorsan Winston kliar sej


Miffo in action


Kolla kontakten mellan Gucci och matte! Dom har...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-17

Visa hela (2 kommentarer)

Och så var man hemma igen efter en intensiv helg.

Vi startade resan till Malmö på Lördag middag. Vi innebar Gun, Bosse, Susann och jag i en bil och Pa o Petra i en annan. Vi körde vägen om syster i Varberg och shoppade loss lite. Fortsatte färden mot Malmö och anlände vid tretiden. Då var Pa och Petra redan där och hade installerat sej. Jag hade en enirokarta... Alltså, en vägbeskrivning men inte karta! Det gick inte något bra.... Jag är rätt så bra på att hitta men det var inte lätt med enkelriktat och helt plötsligt var vi inne på en buss slinga och snurrade. Busschafförerna blev lite trötta på turisterna och Bosse ville bara bort och ut så som han skämdes! Men Susann körde och vi lotsade oss fram trots allt. Hotellet var mitt i STAN!! Lagom bra rastplatser, ett grönområde på kartan var kyrkogård. (Detta var jag iofs informerad om av skånevalpköpare innan). Men våra bonnhundar skötte sej exemplariskt, Skrot och Miffo sprang var sin gång in i rondellglasingången med...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-17

Visa hela (3 kommentarer)

Idag när Sandra och jag red en långtur i skogen, blandad löv och gran skog så sjöng koltrasten för full hals och solen sipprade ner mellan träden! Kan det bli skönare att leva just då?? Det är sådana stunder som man skall tänka på när kroppen vägrar att röra sej och livet känns ganska grått!
Jag har i veckan fått två samtal av bernerägare som har hundar ur våran O kull, dom blir 5 år i höst. Det är pigga och glada hundar som fortfarande är som unga, det värmer!! Jag kan sakna mina berner emellan åt, men vill ha dom igen när dom lever lite längre. Så då är det ju lite extra härligt med sådan telefonsamtal.

Annars har det inte hänt så mycket under veckan, träningar av barn är väl det som blivit gjort. Kissy har varit mycket i ladugården och håller rätt på baggen som saknar sina tackor som är intagna pga lammning. Vi har så mycket lo och faktiskt har det strövat igenom en varg för någon månad sedan så lammen får vara inne. Men baggen är ensam och ledsen...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-14

Visa hela (4 kommentarer)

Alltså, hur tråkigt väder är det här på västkusten!?? Jag börjar ju misströsta lite nu! Allt är jätteblött och smutsigt. Sitter man mitt i stan och är inne och läser i stearinljusets sken så kanske det är mysigt men vi på landet som har hundar o hästar som simmar omkring i skog och mark i lera över knäna!! Hur skoj på en skala??

Vädret till trots så fick jag sänt ut sonen idag i ett spår till Kissy. Ibland är man nog lite otydlig för barnen men man tar nog lite för givet! Oscar och Jag red först en härlig runda i skogen där Kissy självklart var med. När vi kom hem gick Oscar spåret som började i hästarnas hage och gick över i skog och sedan ängsmark. Kändes rätt och han var glad när han kom tillbaka.
Spåret låg ca 45 minuter och sedan tog vi fram sele o lina. Det var ju ett tag sen och Kissy blev fantastiskt glad!!
Jag släppte på ungefär där jag trodde han gått och sedan bar det iväg. Rätt fram och upp mot kanten av hagen. Där blev det totalstopp! Ett...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-09

Visa hela (4 kommentarer)

Idag har Nemo varit på visit! Vilken kille! Han har bara blivit lite tyngre och högre men ser annars precis ut som när vi lämnade honom. Han kan precis som sina syskon inkallning med fot! 10 veckor gammal!! Det är helt otroligt att se!

Vi gick en runda i skogen med hans "brorsa" Sigge och Kissy o Miffo. Full rulle och Miffo blev lite väl hård i leken så tillslut landade han på rygg i ett björnbärssnår! Det fastnar mycket taggar i lurvpälsen!! Tyvärr hade kamerans batteri tagit slut, annars hade det varit förevigat!!

Annars har veckan flutit på som vanligt, utvecklingssamtal med barn, vattengympa för mej ( kroppen måste ha sitt), barnens träningar och läxläsning.
Inte mycket träning för Kissy men hon har fullt upp med lammande får och hålla reda på så hennes hjärna blir väl underhållen!

Det hinns nog med en liten ridtur innan städmanin kommer över en, maken fyller år i morgon så det får ju se lite beboligt ut!

Ha det bäst i gråvädret!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-07

Visa hela (4 kommentarer)

Är man en stor familj så går förkylningarna runt runt, igår var det stora dotterna och lilla sonens tur. Nu är dom ju så stora att man kan gå till jobbet med gott samvete men det känns lite splittrat!
Här är underbart väder så när jag kom hem och hjälpt grannen att anmäla sina vorsthrar till världsutställningen så gick jag och Kissy en härlig runda i skogen. Kallt men solen sken och det känns så lätt i själen att gå även om kroppen har en annan åsikt.
Lite gå fint i koppelträning längs stora vägen är nyttigt, Kissy kan inte förstå varför man måste ha koppel på sej, alla som minns Gemmy vet ju att koppel aldrig existerade på henne och detsamma tycker barnbarnet!
Väl i skogen tränade vi hämtaspårapport och ingång. Bättre med tugget!
En avlägsen granne har en blandis BC, Bearder o isländskfårhund, den är ungefär i ålder med Miffo o gänget, den har så mycket leksaker och denna rundan går man igenom deras gård. Kissy blir överlycklig när man hittar...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-04

Visa hela (2 kommentarer)

Söndagen blev lugn och behaglig.
Vi började med vasaloppet, det är tradition att titta på vasaloppsstarten med frukost på sängen! Man ser kanske första timmen och är sedan nöjd. Johan och jag gick en promenad i skogen på en timme och undersökte nya ridvägar. Det var en underbar morgon trots att det var lite regn hängande i luften. Bokskogarna börjar att ändra färg, inga lövsprick men det är inte grått längre. Jag älskar bokskogar! Kissy var med och hoppade och skuttade som värst. Lite apportträning var det hjärnarbete som blev.
Väl hemma var det sadlat och det var bara att sitta upp. Oscar och jag skulle rida samma tur, vi såg att Lena o co var i skogen och red åt det hållet. Inte en människa, bara lite glada hundar i bilarna.
Nå väl, vi red upp i backen och vad träffade vi! Nemi, Tequila och Meja med mattar o husse. Nemi hade fått ett babyspår av Catharina och hade klarat det med glans! Hon hade varit i skogen tidigt med Solvej och schäfervalpen Fnissa.
Valparna...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-03

Visa hela (0 kommentarer)

Idag vaknade vi halv 6, skulle på hästtävling och åka halv 7. Oscar skulle debutera för året i hoppning med Diamond. Väl iväg så mötte vi saltbilen, vi körde åt öster och jag undrade vad dom höll på med . Det fick vi snart bli varse om!!
Väl i Sätila var det mycket snö och vi funderade faktist på att vända. Upp till Borås och sedan mot Tranemo. Mitt på denna sträckan så fick jag ett kast på bil o släp att jag trodde att det var kört! Så rädd jag blev, nu hör det till saken att jag kör som en snigel och hade inte någon fart men det var totalt uselt underlag!!

Vi kom ialla fall fram och sena var vi, in och gå banan och nästan direkt start. Hann inte värma upp som dom borde, detta resulterade i ett stopp. Oscar var nöjd och väntade på nästa klass, L:c 70 cm för B-ponny. Nu var tiden mera och han satsade för fullt. Detta resulterade i en fin dubbelnollrunda och en 2:a placering. Han ledde tills sista ponnystarten och blev lite ledsen att han inte vann, men han gjorde...

Skrivet av doorkeepers, 2008-03-01

Visa hela (2 kommentarer)